3 Days to kill

Condamnat să ucidă, pe numele său real “3 days to kill” a fost un film bunicel. Îmi plac filmele de acest gen, în care diverși actori, trecuți de prima tinerețe, încă se mai pot lupta corp la corp sau cu armele cu diverși spioni, criminali și mari traficanți de arme.
Ce nu mă așteptam însă a fost partea comică. Nici nu știi bine cum să cataloghezi filmul. Acțiune-comedie sau comedie-acțiune.

Pot spune că pelicula s-a împărțit în 4 părti. O parte comedie, două părți acține și o parte statică. O treabă de nu mult timp introdusă, pe care o văd din ce în ce mai des pe ecrane arată trăirile eroului în timp ce se luptă pentru fata sau soția lui.

Three-Days-To-Kill-Kevin-Costner-586x406Toate au pornit de la Takken, filmul care a fost punctul de pornire al acestei idei. 3 days to kill nu s-a axat mult pe salvarea fiicei, ci pe ideea că fiica nu trebuie să știe cu ce se ocupă tatăl ei.
Iar secvența din film în care acesta îi lasă mesaj telefonic în care-i cântă “la mulți ani” în timp ce în fundal este aruncat în aer un etaj de hotel și-s zeci de împușcături, ne arată strădania spionului de a-și arăta fața de… tată.

Tot aici vedem de ce e mult mai ușor să distrugi, să ucizi, decât să faci o faptă bună. De exemplu, spionului nostru îi era foarte la îndemână să ucidă bandiții, sau să bată bine pe unii oameni de-ai lor, însă nu se descurca deloc cu ifosele unei adolescente, chit că era propria fiică.

De ce “3 days to kill“? Spionul nostru află că-i pe moarte. În schimbul unui medicament minune ce-l poate salva, va trebui să-l ucidă pe Lup, un mare traficant de arme nucleare.
Toate puse cap la cap, îl arată pe eroul nostru în inferioritate numerică din toate punctele de vedere: divorțat, fosta nevastă abia-i vorbește, fiica pe care n-o văzuse de 10 ani, la fel, bolnav grav, obosit de boală, cu casa plină de o familie de negrișori ilegali, pe care nu prea putea să-i dea afară cu una cu două… Și mai trebuia să prindă și să-i pună capac unui traficant care numai singur nu umbla. Însă cea mai nasoală treabă e că nimeni nu știa cum arată traficantul cu pricina. Se știa doar cine e mâna lui dreaptă, un tip mai alunecos ca un șarpe uns bine cu creamă Nivea!
Așadar, exact ca-n bancul cu “Vezi mă ninja că nu-i ca-n filme?“!
Filmul este plin de acțiune, de explozii, împuscături, glume și-o bicicletă mov pe care dacă o arăta în vreo 2-3 cadre juram că-i actor principal!

Îl revedem pe Kevin Costner într-un rol care-l prinde ca o mănușă și pe Amber Heard (Zombieland, Pineapple Express, The rum diary). Filmul rulează de mâine în cinematografele din toată țara, grație Ro Image.

There are 2 comments left Go To Comment

 1. Rudolph Aspirant /

  Cum e bancul cu ninja ?

  1. Spanac / Post Author

   Un popă mergea pe stradă, cu sutana pe el.
   Îi sar în spate 2 tipi și-l lasă lat, plin de sânge.
   Și unul dinbtre bătăuși se uită la el și zice:
   “- Vezi băi ninja, că nu-i ca-n filme?”

Leave a Reply