3 motive pentru care acoperișul din țiglă metalică este cea mai bună alegere pentru casa ta

Cumpărarea unui nou acoperiș reprezintă o alegere importantă, dar alegerea materialului pe care să îl utilizezi la această operațiune s-ar putea să nu fie atât de ușor de determinat. În acest articol, vom analiza câteva motive pentru care țigla metalică ar putea fi cea mai bună opțiune pentru casa ta.

Fără alte adăugiri, te invit să descoperi cele 3 motive pentru care țigla metalică trebuie să fie o variantă pe care să o iei în calcul.

  1. Nu va mai trebui să înlocuiești acoperișul

Acesta este unul dintre cele mai comune motive pe care le invocă persoanele care achiziționează acoperiș din țiglă metalică: nu mai doresc să mai realizeze acest demers în timpul vieții lor. Este adevărat că acest lucru presupune ca investiția inițială se se ridice la un cost mai mare, dar amortizarea se va dovedi eficientă pe măsură ce trece timpul.

Eficiența investiției se va concretiza în faptul că nu va mai trebui să înlocuiești acoperișul în următorii 40-70 de ani. Cu alte cuvinte, dacă plănuiești să rămâi în casa pe care o construiești sau să o repari, grija acoperișului s-a terminat odată cu achiziționarea celui din țiglă metalică.

  1. Dorești cel mai bun sistem de protecție pentru cei dragi și pentru casa ta

Oamenii și amintirile dintr-o casă sunt de neînlocuit. O scurgere sau un incendiu izbucnit de la nivelul acoperișului pot deveni un dezastru în mai multe moduri decât ne putem imagina. Din acest motiv este foarte important să fim conștienți de cum se comportă diferitele materiale pe care le utilizăm în construcții, dacă au fost testate și dacă sunt eficiente în caz de hazarduri naturale.

Având în vedere aceste considerente, țigla metalică este unul dintre cele mai bune materiale pentru că:

  • Majoritatea acoperișurilor din țiglă metalică sunt ignifugate, ceea ce înseamnă că nu trebuie să îți faci griji nici măcar din cauza fulgerelor – focul pur și simplu „stă departe”;
  • Țigla metalică este rezistentă la grindină – nu suferă deteriorări în cazul în care este lovită de grindină mare, chiar și cu diametrul de 5 cm.;
  • De foarte multe ori țigla metalică este testată suplimentar, măsurându-se nivelul de siguranță în caz de vânt extrem sau rezistență la infiltrarea apei;
  • Țigla metalică are o greutate redusă, exercitând mai puțină forță asupra structurii de rezistență a casei.

Toate aceste aspecte oferă o singură concluzie: nu există un material mai bun pentru a-i proteja pe cei din interiorul casei.

  1. Vrei să obții cele mai bune rezultate pentru banii pe care i-ai investit

Așa cum am menționat și mai sus, acoperișul din țiglă metalică reprezintă o investiție destul de substanțială din punct de vedere financiar, cel puțin comparativ cu cele mai ieftine soluții – cum este șindrila bituminoasă, spre exemplu. Din acest motiv, trebuie să obții și niște beneficii din banii pe care îi investești – altfel, nu s-ar justifica prețul plătit!

Având în vedere durata de viață foarte lungă și rezistența sporită a acoperișurilor din țiglă metalică, adăugarea acestuia la proprietatea ta va ridica valoarea imobilului cu câteva procente semnificative. Acest lucru este important de luat în considerare dacă există posibilitatea relocării în viitor, ceea ce va determina necesitatea vânzării actualului imobil.

Pentru cei care s-au instalat bine în noua lor locuință, investiția se va concretiza și în costuri mai mici la facturi. Proprietățile reflectorizante ale țiglei metalice vor ține soarele arzător al verii departe, permițându-ți să reduci consumul de energie electrică aferent aparatului de aer condiționat. Iarna, acompaniat de o izolație de calitate, va ajuta considerabil la conservarea temperaturii din interior, pentru ca tu și cei dragi să vă bucurați de confortul termic al casei voastre.

Aceasta postare a fost citita de 1393 ori !

Comments

comments

Leave a Reply