7 probleme ale hidroforului si rezolvarea acestora

Sunt mai rare cazurile in care, daca folosesti o pompa submersibila sau una de suprafata pentru a alimentara gospodaria cu apa din fantana, aceasta sa nu se defecteze la un moment dat. Ca sa mentii pompa functionabila pentru un timp cat mai indelungat trebuie sa identifici problemele de la nivelul acesteia si sa gasesti o solutie adecvata.

In continuare gasesti cateva dintre problemele cu care ai putea sa te confrunti la un moment dat, dar si solutii eficiente pentru acestea. Motivele pentru care hidroforul nu mai porneste pot fi numeroase:

– pompa nu a putut porni din cauza presiunii de circuit ridicata;

– s-a ars motorul si trebuie inlocuit;

– a fost deconectat sau slabit cablul de alimentare;

– s-a ars intrerupatorul pompei sau siguranta fuzibila;

– s-a infundat, desprins sau inghetat, racordul flexibil de la presostat;

– s-a spart rezervorul hidroforului;

– nu a fost racordata corecta pompa la tensiune.

  1. Presiunea din sistem continua sa fie inalta si nu scade nicicum? Verifica daca clapeta de sens se poate deschide. Aceasta trebuie sa permita apei sa circule. Numai reparand clapeta de sens vei repune pompa in functiune.
  2. Daca s-a defectat intrerupatorul sau siguranta fuzibila, trebuie sa verifici presostatul si toate cablurile pompei. Exista posibilitatea ca doua fire sa fie legate gresit. Nu uita sa arunci o privire si la motor.
  3. Atunci cand rezervorul se fisureaza, cel mai bine este sa-l inlocuiesti cu unul nou. Alternativa reparatii celui vechi nu este tocmai recomandata pentru ca poate ceda cand ti-e lumea mai draga. Gasesti rezervoare hidrofor Shop-Einstal de calitate pe site-ul shop-einstal.ro, la preturi chiar accesibile.
  4. Infundarea furtunului poate cauza probleme de functionare. Deseori si faptul ca pompa nu este legata la tensiune reprezinta o problema. In aceasta situatie, elimina presiunea din sistem. Cum poti face asta? Scoate furtunul si vezi daca poti sa sufli prin el. Dupa ce l-ai eliberat, monteaza totul la loc.
  5. Ce faci cand se ard sau se murdaresc contactele de la presostat? Sfatul meu este sa inlocuiesti presostatul sau sa masori tensiunea pe care o au bornele de la motor.
  6. Daca motorul pompei nu mai functioneaza corespunzator, fa un test condensatorului pentru a vedea daca problema porneste de la el.
  7. Cand nu mai functioneaza pompa de hidrofor, chiar dupa ce ai incercat orice varianta de a o aduce la viata, e posibil sa fi ars motorul. In acest caz poti fie sa inlocuiesti componenta arsa, fie sa investesti intr-un hidrofor nou.

Exista o sumedenie de intrebari pe care ti le poti adresa atunci cand randamentul oferit de hidrofor nu mai este acelasi de altadata. Daca nu te pricepi deloc la astfel de probleme, cel mai bine este sa soliciti ajutorul cuiva care se pricepe, mai exact un specialist in domeniu, motiv pentru care-ti recomand shop-einstal.ro.

Ideea este ca poate fi vorba despre ceva minor sau despre o defectiune, precum este arderea motorului, care in final poate duce la necesitatea de a inlocui intregul sistem. Indiferent de cauza, de dorit ar fi sa te orientezi dupa un magazin cu articole de calitate pentru o intrebuintare de durata. Recomand cu caldura pagina shop-einstal.ro, pe care gasesti produse bune la preturi convenabile.

Leave a Reply