Academia bampirelor. Fără iphone, fără facebook…

Am văzut Academia Vampirilor. M-am dus așa doar să văd cât o fi de prost. Însă mi-a depășit așteptările. Nu pentru că ar fi fost un film extraordinar, ci pentru că s-a putut comenta pe margine. Și așa a ieșit o comedie de toată pomina. Cred că n-am râs mai mult la un film de la Run along…

Povestea începe cu un coșmar. O vampiră, moare împreună cu familia ei de vampiri într-un accident de mașină. Numai că, mama ei i-a transferat o puetere. Spiritul sărut de moarte. Ori ceva de genul ăla.

Și vampira se trezește și-o strigă pe buna ei prietenă. Care prietena ei era dhampir. Dhampirul e jumate om jumate vampir. Iar Lissa, aia cu coșmarul era moroi. Adică moroii erau vampiri “buni“. Pe când strigoii erau vampirii “răi“. Ăia care omorau și oameni și vampiri, aveau ochii roșii, erau urâți și nemuritori. Ceva așa într-o devălămășeală de nedescris.

Filmul nu-ți lasă loc să respiri. Se trece dintr-o acțiune în alta atâțt de rapid de parcă te-ai uita la un meci de ping pong. De aia cred că n-aș putea urmări un meci de tenis de câmp în direct… aș ajunge acasă cu scurtă la gât. Așa și cu filmul ăsta. Mai-mai să faci scurtă cerebrală între acțiuni. Cel puțin la început, în 5 minute deja erau pe drum către Academie.
Asta după ce a avut Lissa coșmarul, după ce Rose a bătut vreo 3-4 vampiri care voiau s-o răpească pe Lissa, deoarece era următoarea pretendentă la tron. În 3 minute s-au caftit 3 vampiri, s-a aruncat o motocicletă în aer și Rose a primit un ditamai pumn în meclă de-a lăsat-o leșinată.
VAMPIRE ACADEMY
Și fetele noastre fuseseră răpite de vampirii buni. De moroi. Care voiau s-o țină pe Lissa, următoarea regină, la Academie, ea nefiind în siguranță în lumea largă, nu care cumva s-o succombeze strigoii!

Numai că, la Academie, nu toată lumea o aștepta cu brațele deschise. Ba din contră, copiii erau răi și-o urau. Că așa-i la adolescenți, indiferent că-s vampiri, moroi sau dhampiri. Toți au un dinte (sau o pereche de colți) împotriva altuia.

Și nu durează mult până să-și dea careva-n petic s-o sperie pe Lissa. Îi sparge piatra funerară a părinților. Ba mai mult, peste 2 zile cineva omoară o vulpe. apoi îi mânjește pereții cu sânge, scriind “Pleacă sau mori!“.

Rose, dhampira, ni se plângea nouă, telespectatorilor, că odată ajunsă la academie, viața ei va fi monotonă. Fără iphone, fără facebook… Asta deoarece regulile erau foarte stricte acolo, academia neavând nici rețea pt telefonie, darămite fibră optică pentru net. Un fel de Hogwarts pentru moroi și dhampiri. Se fereau să folosească “vampir“, neplăcându-le deloc termenul.

Și filmul a lăsat los și de partea a doua, pe care abia aștept s-o văd, sincer vă spun. Atunci vom vedea atacul strigoilor ascunși în peșteră asupra moroilor și strigoilor.
Inițial mă așteptam ca filmul să fiew o tâmpenie gen Amurg, însă a fost ceva mult mai digerabil. Am râs cu lacrimi, plus acțiune non stop, nu uitat unul la altul juma de film…
Apare azi în cinematografe. mulțumim, RoImage 2000!

Aceasta postare a fost citita de 3372 ori !

Comments

comments

There are 9 comments left Go To Comment

 1. Aniela Deby /

  :)) Ma, tu faci ce faci si iti propui sa ma faci sa rad?:)) Ia vezi ca de cand am citit postarea asta ma fac Dhampir si te rup !:))

  1. Spanac / Post Author

   Măi, s-a râs în sală ceva de speriat. Când o mușca blonda pe aia de gât și-și dădea ochii peste cap, în sală s-apucaseră niște gagici să geamă…

   1. Aniela Deby /

    :))) Ma faci sa rad si tu pe mine :)) i`auzi sa geama.. de placere :)))!! Las ca ma uit si eu la el cand apare, zi ms ca l-ai vazut tu si pt noi, asa mai aflam si noi una alta , d`ale vremii:P

 2. Adelin /

  Mă, da’ să vorbeşti despre un film fără să faci rezumat, nu poţi?

  1. Spanac / Post Author

   Nu. Așa fac eu review la film.

 3. Laura C. /

  Ce panarama de film!

  1. Spanac / Post Author

   Nu, chiar a fost mișto. Abia aștept partea a doua acum 🙂

 4. Rudolph Aspirant /

  Ha ! Ha ! Pai cu recenziile tale ma convingi sa vad si filme pe care nu as avea de gand sa le vad in mod obisnuit. Chiar si acum sunt aproape tentat sa imi iau inima in dinti si sa vad pana si Nimfomaniaca din cauza ta, (chiar daca nu i-ai facut o recenzie propriu-zisa, dar macar tu mi-ai zis intr-un comentariu despre ce e vorba in el, ca din alte review-uri celebre efectiv nu putea sa-si dea nimeni seama), dar totusi trebuie sa imi mentin cateva standarde, ca asa nu se mai poate.

  1. Spanac / Post Author

   Mă, mergi pe mâna mea, că știu ce zic. La filmul ăsta râzi de leșini.

Leave a Reply