Actori excelenți joacă în eșecuri cinematografice…

Am observat de la o vreme că din ce în ce mai mulți actori buni sau excelenți joacă în multe prostii, în multe filme de duzină, adevărate eșecuri cinematografice. Filme care nu aduc încasări nici măcar ca să fie plătită pelicula aia pe care a fost tras filmul.

Mă plângeam nu demult de Nicholas Cage, că a acceptat să apară în Ghost Rider 2 și Tokarev, filme care, după umila mea părere, i-au pus capac carierei sale cinematografice. Pe vremuri, exista un anume Michael Dudikoff care juca numai în producții de categoriiole B sau C. Filme execrabile, adevărate idioțenii, unde trăgea un foc de armă și exploda tancul, unde sărea de pe-o clădire de 20 de etaje și întota pe sub abă 5 kilometri, distrugând în calea sa 3 submarine și 2 cuirasate. Un singur film acceptabil cu Michael Dudikoff în rol principal a fost unul cu muschetari moderni, filmat prin 98. Tot o producție de duzină, însă ăsta nu mai era el și Superman și MacGyver și Terminator într-un singur om…

Ieri am văzut iun film cu Robert De Niro. Și orice ați spune, De Niro e un nume în industria cinematografică. Este considerat a fi cel mai bun actor în viață. Lăsând de-o parte prima parte din Meet the Fockers, unde chiar s-a râs și s-a distrat omul în sală, următoarele silme din serie au fost o tâmpenie. L-a mai ridicat puțin ăla cu mafioți, cu Michelle Pfeiffer. Ca să-l văd ieri în The bag Man.
Vrând a fi o copie nereușită după “Transporter”, filmul n-a reușit să-mi fure decât un zâmbet la începuit. În rest, mă uitam din 3 în 3 minute la ceas să văd cât mai durează. În timpul filmului, cam 10-12 persoane s-au ridicat elegant și au plecat din sală.

De Niro, un mare mafiot pe nume Draga îl angajează pe Jack (John Cusack) pentru un job relativ ușor. Te duci în punctul A, iei o geantă și te întâlnești cu mine în punctul B. Tu-mi dai geanta, eu îți dau o căruță de bani. Simplu ca bună ziua.
– De ce nu ți se trimite geanta prin curier?
– Pentru că eu am încredere în tine!

Singura treabă era ca Jack să nu se uite deloc în geantă și să se cazeze într-un motel la mama naibii, fix în camera 13. Acolo-i spusese Dragna să se întâlnească.

Și-n loc să-ți arate filmul cum trebuie, cum ia geanta, ni-l arată pe Jack dând un telefon de pe marginea drumului. Cel de trebuia să-i dea geanta încercase să-l omoare, îl împușcase în mână, distrugându-i și telefonul mobil. Drept urmare, Jack îl omoară pe netrebnic și-l bagă-n portbagaj, apoi circulă cu el acolo cale de câteva state.

– Planul nu s-a schimbat. Du-te la hotel, ia camera nr. 13 și ne vedem acolo în câteva ore. Și nu te uita în geantă!

Și începe tâmpenia. Jack dă de un hotelier redus mintal, care abia vorbea, care nu accepta mită, mai vede o panaramă, un pitic și un negru cu un plasture pe ochi. La câteva minute după ce intră în cameră vede că nu-i merge telefonul. Se duce la hotelier să-l întrebe ce și cum. După multă vorbărie inutilă, i se dă drumul la telefon. Aoi îi bate un nene la ușă și-l întreabă dacă n-are un tirbușon. După câteva minute, Jack sparge ușa de lângă el, de la nr. 12 și omoară doi agenți care erau acolo. Într-o geantă diplomat de-o aveau ăia pe pag găsește un plic în care era o poză a genții pe care el o transporta. Într-un fund dublu găsește fel de fel de legitimații și insigne. de la FBI, CIA, Interpol, Dumnezeu știe mai ce.

Se bagă pe fir și panarama aia (Rebeca Da Costa), care nu știe să joace deloc. Avea o perucă albastră pe care și-o dă jos. Și se observă că era brunetă, dar vopsită blondă. O așa tâmpenie n-am văzut nici pe Mătăsari! Nu știu cine a avut ideea genială că tanti aia poate să joace… A fost angajată doar pentru balcoane și bulane, că-n rest, prestanță cinematografică deloc.
maxresdefault

Directorul filmului este David Grovic, un sârb de care n-a auzit nimeni până acum. Și văd că a mai jucat alături de Rebeca Da Costa în Freerunner, o altă tâmpenie de-a primit nota 3,8 pe imdb…

Câteva faze comice, dialoguri jenante și imbecile, joc cinematografic egal cu zero, toată acțiunea se petrece într-o cameră de hotel, De Niro apare 5 minute la începutul filmului și 10 la final, toată acțiunea se petrece noaptea (nu m-ar mira să se turnat filmul într-o singură noapte!) și-o geantă misterioasă.

Filmul apare în cinematografe vineri, adus prin bunăvoința RoImage. Multora le-a plăcut, mie personal nu. Dacă vreți și voi să vedeți despre ce e vorba și mai ales să aflați ce mama naibii era-n geanta aia, vă invit să următiți filmul.
Succes!

There are 10 comments left Go To Comment

 1. Larisa /

  “Fiind a fi o copie”…….. Acordă şi tu mai multă atenţie sensului….

  1. Spanac / Post Author

   Merci Larisa, am corectat. “Vrând” voiam să scriu…

 2. Tibi /

  john cusack era (este) printre favoritii mei.. plm

  1. Spanac / Post Author

   El nu e un actor rău săracul, însă filmul ăsta e o capodoperă a tâmpeniei…

 3. florentin draganescu /

  stii, esecurile astea au niste bugete imenense…
  banul conteaza , cred nu rolul sau filmul….

  1. Spanac / Post Author

   Am văzut. Nu știu de ce bagă bani grămadă ca să scoată jumătate din suma investită. Regizorașii ăștia cred că imediat cum pui un actor cunoscut în film, ai creat al doilea Titanic… Treaba nu e chiar așa simplă.

 4. Mariana /

  Vina apartine atat regizorului de film cat si actorului care nu a stiut sa analizeze in ce se baga… cel putin asta e parerea mea…

  1. Spanac / Post Author

   Actorul cred că e mulțumit, pentru 15 minute de filmare, căci nu cred c-a tras duble, ia 100.000 de dolari să zic. Nu-i rău pentru câteva ore de muncă nu?

 5. elly weiss /

  De bine, de rau, filmul isi va scoate banii. Restul cred ca nu mai conteaza pentru ei.
  De Niro n-a jucat acolo pentru 100.000. Mai pune macar un zero… 🙂
  Vezi, de-aia nu ma mai complic eu sa ma uit la filme. De bune ce sunt. 🙂

  1. Spanac / Post Author

   Vezi că apare de vineri non Stop cu Liam Neeson. Un film superb! apare vineri și review la el, azi l-am văzut. Excelent film!

Leave a Reply