Agentul secret

– Numele?
– Moș. Moș Crăciun!

santaAșa ar putea începe orice film cu agenți secreți, bătăi ca la Jackie Chan acasă și acțiune ca-n Matrix. Însă aici e vorba de agentul secret Moș Crăciun. Sau după cum s-a tradus la noi, Secret Santa.
Și culmea, și eu sunt un agent d-ăsta sub acoperire (am o plapumă groasă de toată frumusețea). Și treaba mea ca Moș Crăciun este să fericesc un coleg blogger.
Ce e Moș Crăciun, ce e Crăciun? Întrebări pe care, din an în an, mai uităm să le înțelegem. Ce reprezintă Crăciunul?
– Mâncare. Se mănâncă în prostie, cârnați, sarmale, salata beouf (pe toate 3 le fac într-o zi și le mănânc a doua zi dacă-mi pun mintea cu 60j de sarmale, 3 kile de salată și 20j de cârnați).
– Băutură. Se bea. Mai mult ca de obicei. Păi la atâția cârnați, să nu dai cu ceva de gâticeală, să alunece? E păcat!
– Cadouri (multe, multe!). Și culmea, nu mai vrem ca pe vremuri, ciocolată, portocale (n-am mai mâncat o portocală de un an!) și alte dulciuri. Acum, mari fiind, ne dorim din ce în ce mai multe zgrăngănele. Gizmo-uri, gadget-uri. Tablete, telefoane mobile, plăci video, Televizoare deștepte (să vezi când te bate TV-ul la șah, îți dai seama că viața ta s-a sfârșit…)

Însă Crăciunul înseamnă Nașterea Domnului. Măcar astea 3 zile, pe lângă cea de 1 ianuarie și cele de paște, 7 zile, măcar în astea 7 zile să ne avem ca frații.
N-ai să vezi. Crăciunul nu există, Iisus e inventat etc. Sunt multe de discutat pe tema asta. Însă nu-i timp acum de asta.

Anul acesta sunt Mos sub acoperire la ideea celor de la iLUX.ro care au pus la cale un joc la care participăm 14 bloggeri: Online Secret Santa. Iar eu, ca Moș Crăciun, va trebui să-i dau un cadou unui blogger. Și am ales un cadou mișto. Ceva ce i se potrivește persoanei ca o mănușă! Și-i va plăcea la maxim, declar de pe acum! Și ca să vă fie mai pe înțeles, aruncați un ochi la agenția guvernamentală.
Dacă tot n-ați înțeles mare lucru, felicitări! Ăla e și scopul. Vedeți că-s documente Top Secret acolo, se distrug după ce se vor citi! Adică e vorba despre Revista Alegria, la care am răspuns și eu câtorva întrebări despre un brad… neconvențional!

mini_portfard_piele_anuschka_2 Și să vă arăt ce cadou am ales pentru bloggerul ce mi s-a desemnat din oficiu? Măcar atâta lucru să vă spun, da?
Am ales un Portfard de piele Anuschka, model Floral Butterfly. Habar n-aveam că există și portfarduri pe lumea asta. La o adică poți să-ți pui și rujul, și cardul bancar și ceva bănuți. Ba mai intră și 2-3 chei (fără brelocuri – neveste-mii i-ar trebui o raniță militărească numai pentru chei. Ce chei de castel avea Kramer, era copil mic).

Acum să vedem ce voi primi și eu cadou! Mă aștept la yahturi, șaorme, un Iocean X7, 3 bani de aur și multă sănătate.
Voi ce vă doriți de la Secret Santa?

There are 4 comments left Go To Comment

 1. Pingback: O noua provocare marca Chinezu | Razvan Bucur /

 2. Pingback: Revista de Sarbatori Alegria – Craciun fara Secrete | Expertul Tau in Cadouri /

 3. elly weiss /

  Crezi tu ca are importanta ce ne dorim noi? Pe mine, cel putin, nu m-a intrebat nimeni. 🙂

  1. Spanac / Post Author

   Deci vei primi o pijama ca anul trecut, să te înveți minte!
   🙂

Leave a Reply