Alinușa

Alinușa să tot fi avut vreo 16-17 când i se pusese în cap că vrea să plece în America.

– Ce stau aici mamă? În România n-ai nicio șansă… Nimeni nu dă doi bani pe tine, chit că ești din capitală. Darămite pe mine, că-s de la coada vacii… spuse fata cu năduf către biata maică-sa care se apucase să plângă.
– De ce să pleci maică? Nu ai aici de mâncare, n-ai unde să dormi? Nu muncește tac-tu săracu’ ca să-ți ia blugi și rujuri?
– Că eu stau în rujuri și blugi mamă! În rujuri și blugi stau!

Alinușa pe de-o parte avea dreptate. Voia mai mult de la viață, nu să rămână ca maică-sa la coada vacii, să meargă la oraș o dată la lună. Maică-sa prinsese alte vremuri, când a fi țăran era o mândrie imensă. Dar acum…
“Că-s de la țară toată lumea mă crede incultă, săracă, urâtă și împuțită”… Așa gândea Alinușa.

De la o vreme o bătea gâdul să plece în America. Voia să plece c-o bursă, însă rezultate ei la școală nu erau strălucite. Să stai la 70 de kilometri de oraș și să trebuiască să faci naveta zilnic nu e așa ușor. Plus munca ce trebuia făcută acasă.

– Bine mă fată, dacă vrei să pleci așa neapărat, să ne lași de izbeliște, zi măcar când ai de gând să faci asta! o întrebă maică-sa când se mai liniști cu plânsul.
– Și acum aș pleca mamă, și acum. Însă nu pot. Nu am 18 ani încă!
– Bine maică și atunci ce-ți veni acu? Începuși să cășuni pe mine Ce vină am eu?
– Că m-ai făcut la țară! Mă vorbesc pe la spate colegele de clasă. Că-s femeie afurisită.
– Cum adică? Ai probleme la școală maică?
– Nu, am buzele subțiri. Și mi-au ieșit vorbe că-s femeie afurisită, d-aia mă ocolesc și băieții.
– La băieți ți-e ție gândul acuma? Noi nu mai știm ce să facem să-ți fie bine și tu te plângi de colegi? Ai 17 ani! Eu m-am măritat virgină!
– Lasă-mă mamă cu astea! Lasă-mă că știm poveștile de acum 50 de ani!
– Și ce vrei maică de la mine? Ce mai vrei? începuse maică-sa să plângă ușor.
– Vreau să mă placă băieții. Să mă lase colegele în pace. Vreau mărire de buze!
botox

– Au maică, ce vorbă e asta? Cum mărire de buze?
– Marire buze galati se pot ocupa de treaba asta. Să mă scap de-o grijă.
– Și e periculos maică? Ce-ți face?
– Clinica îmi va umple buzele cu botox.
– Ce e boxtox ăsta? Te bate ca la box?
– BOTOX mamă, o substanță.
– Da, BOTox, să-ți dea peste bot. Ce trebuia să-ți faceu demult. Auzi la ea, lumea moare și pleznește și ea vrea injecții în buze. Te crezi în America fată?
– De ce crezi că vreau să plec?!

S-au certat așa toată ziua aceea. Alinușa a fugit plângând în camera ei. Nini n-a mâncat ceva în ziua aia. Pe seară când a venit ta-su acasă, i-a promis fetii că vor merge a doua zi la oraș să-și ia ceva de îmbrăcat.
Mare greșeală a făcut bietul om… Și-a luat alinușa vreo 3 perechi de blugi, două de cizmulițe, bașca o pereche de sndale. Și 2 gecuțe. A, să nu mai zic de o șaorma, o mâncare ciudată pe care ta-su i-a luat-o, doar doar să-i inchidă gura fetei… Mai bine o lăsa să-ți facă injectii buze galati… Ieșea mult mai ieftin. Și era și Alinușa pe deplin fericită.

Leave a Reply