Am făcut baie cu-n Sony Xperia Z

Am făcut baie cu un Xperia Z inteligent, deoarece l-am avut în teste o săptămână. Așa inteligent era încât în vreo două ocazii m-a lăsat mască.
Mai deștept decât mine? Nu chiar, însă are vârfurile lui.

Mi-a plăcut faptul că e mare. Mare ca ecran, adică 5 inci. Însă el ca mărime, nu era cine știe ce. Mai mic decât animalul de Lenovo a830, un telefon pe care îl recomand oricui cu plăcere.

Și Xperia Z ăsta, 4 procesoare la 1,7 ghz, super rapid, nebunie.
Când l-am ținut în mână m-au deranjat puțin marginile. Cu jumătate de mimimetru mai înalte decât spatele sau ecranul. Dar dacă mă gândesc, poate era mai bine, deoarece nu vroiai să-ți alunece din mână. La fel și dacă nu voiai să alunece, să fi avut pe spate un cauciuc. Dar nu era bine aia, deparece nu-ți aluneca în și din buzunar. Totul a fost gândit bine de japonezi la aparatul ăsta. Bravo lor!

Mi-a plăcut faptul că l-am putut băga în apă.

Evident că am fost atenționat că n-ar fi indicat să fac asta, el fiind conceput să n-ai probleme la ploaie. Așa că l-am aruncat în cadă și mă uitam la el. Cada cu apă, nu ca-n bancul ăla cu nebuni.

La un spital de nebuni, la un pacient vine o rudă să-l viziteze.
– Și cum e aici mă Titi?
– E bine mă, e bine. Ne-au lăsat să sărim în piscină!
– Ei na, serios mă?
– Da și au zis că dacă suntem cuminți, data viitoare pe pune și apă-n piscină!

El, cel puțin după spusele producătorului, rezistă 30 de minute în apă adâncă de 1 metru. În cărticele îți spune să nu faci baie cu el, că nu știi cum îl atacă clăbucii și să nu îl iei la înot. Deci pe vremea asta de pe la noi, de plouă când ți-e lumea mai dragă, poți ieși cu el afară fără probleme. Am ieșit eu cu fel de fel de telefoane, care nu se pupau cu apa, darămite cu ăsta.

Despre cameră? Vă zic. Camera foto de 13,1 megapixeli, filmare full HD. Iată și o mostră de filmare Full HD (1080p)

Ce să zic eu despre camera asta foto. Avea așa de multe setări încât m-am uitat ca mâțul în calendar. Ba mâțul săracul, din 12 încercări tot găsea luna curentă!

Pozele dacă era să le faci standard nu ieșeau bine. Ieșeau șterse. culorile nu erau vii, dacă făceai poză în zare ți se întuneca ce era în umbră, iar ce era în soare ieșea alb. M-a enervat camera asta foto. Însă după niște nervi bunicei i-am modificat setări p-acolo și-am făcut niște poze cu setări diferite.
Am trecut prin 4 setări. Normal, HDR, Viu și Auto. Care auto ăsta era cea mai bună calitate zice-se. Cel puțin așa o dădea el ca fiind.
GUNOI

N-am prea făcut multe poze, tocmai pe motivul ăsta, că trebuia să setez eu aparatul foto în funcție de atmosferă, de lumină, dacă era afară sau înăuntru etc. Dacă voiam să fac o poză la o fază undeva, ieșea poza prost. Și fazele nu stau să-ți setezi tu camera. Asta m-a dezamăgit. În schimb la filmare a stat foarte bine. Calitate foarte bună, nimic de reproșat. Dar în timul filmării nu puteam să dau drumul la bliț de exemplu. Dacă voiam bliț, mai întâi îl porneam, apoi începeam să filmez. Ceea ce, în unele cazuri, poate deveni supărător.

Cel mai mult l-am folosit pentru jucat. Nu net, nu vorbit, nu foto sau filmat. Jucat. Și-am observat că bateria se descarcă relativ repede. Mai repede decât la HTC One. Și mult mai repede ca la Lenovo A830. De asemenea, se ]nc[lze;te. Nu chiar să ardă, însă e sesizabil către enervant. Însă, era de așteptat, având în vedere că m-am jucat și o oră jumătate pe el în continuu. Doar să văd dacă dă vreo eroare, dacă se strică ceva. Nu. Se încălzea până la o anumită temperatură și gata. Funcționa fără probleme.

Iar ceva ce nu mi-a plăcut, programul standard de văzuit filmulețe nu citea flv-urile de pe card. De pe youtube le vedea, dar de pe card nu. Abia după instalarea unui bsplayer ori alt program le-a putut reda. Că erau Full HD sau nu, reda orice. N-am pus un fișier matroșka, deși l-ar fi redat fără probleme.

Și ca o glumă, am făcut o fază de neuitat la Sun Plaza Cotroceni. Știți apa aia d-acolo, de lângă cupolă, iat-o în poze.
apa
Am reușit să fac câțiva curioși să se uite înspre mine. Apoi am “scăpat” telefonul în apă. Una se uita la mine cu ură amestecată cu dispreț “uite-l și p-ăsta de bani gata“, gagiul de era cu ea râdea ca tâmpitul, iar alții erau curioși și amuzați.
Am băgat mâna după el rugându-mă să funcționeze. Și exact ca-n filmele alea când se întâmplă ceva la momentul oportun, am primit atunci un telefon. De emoție era să-l mai scap iar!

Am zis în gura mare oamenilor “E Xperia Z de la evoMAG“, am răspuns la apel și am plecat. Cu Mariusică leșinat de râs după mine.
monster-1 monster-2

Dacă până acum n-a cumpărat careva telefonul, nu mai stați pe gânduri. Este la promoție, la numai 2.365 lei.

There are 5 comments left Go To Comment

 1. Andrei /

  xperiablog.net/2013/03/25/heres-how-you-take-off-the-xperia-z-screen-protector-sony-logo-too/

  1. Spanac / Post Author

   Habar n-aveam că deja are ecran de ptotecție pe el. Dar văd că e solid. Abia l-a dezlipit puștiulică ăla. E foarte tare faza. Uite o bilă albă în plus la telefonul ăsta…

 2. Razvan Ianculescu /

  Da, este un telefon bun, si eu m-am jucat putin cu el. Merita banii, dar este usor cam scump, avand in vedere ca exista alternative quad core, nu de 1,7, dar la fel de bune.
  Ma gandesc la LG si la AllView.
  Vorbesc in calitate de fost fan HTC 🙂

  1. Spanac / Post Author

   LG-urile am înțeles că-s bune acum. am o mică reținere față de orice LG, din cauza faptului că pe vremuri, telefoanele lor nu erau solide.
   Iar allview am înțeles că-s bune, ba chiar m-am jucat cu unele modele, însă au mult de lucrat la camera foto/video. Plus la relațiile cu clienții. e inadmisibil să le dau mail de 4 ori și niciodată să nu-mi răspundă. Sau în decurs de 6 luni să nu-ți facă rost de o husă pentru un telefon produs de ei. Așa ceva nu se face.

 3. Pingback: Tequila | Zwargolak /

Leave a Reply