Am testat Windows 10

Pot spune că am încercat și eu Windows 10. Este distribuit gratuit de către Microsoft (cel puțin varianta Beta – Tehnical preview).
S-a făcut upgrade de la Windows 7 (ce am instalat), fără să mă întrebe de cale, eu dorind să-l instalez pe o altă partiție. S-a instalat într-un timp record. O oră și 20 de minute. Nici la Windows ’95 pe 586 nu așteptam atât.

windows-10-2 windows-10-1windows-10-3 windows-10-4

Mi-am zis că va avea toate drivere posibile și imposibile, deci tot răul spre bine. Mi-a mers sunetul direct. A trebuit să repun driverul pentru LAN și placa video. Însă, beleaua a venit chiar de la driverul video. Deoarece Windows 10 nu a apărut oficial pe piață, nici nVidia nu a avut drivere. Am încercat cele de Win 8.1, nu au mers.

windows-10-5 windows-10-6

Arată la fel ca windows 8 sau 8.1. Într-un mod care mie personal nu-mi place. Vorba ceea, am lucrat cu windows din 1993, instalând Windows 3.1.1 de pe 8 diskete. Cu erori de citire când îți cerea disketa 7, vremuri bune…
Apoi am trecut la Windows ’95, versiune cumpărată apoi modificată de mine. Încă am un 586 cu Windows ’95 instalat – funcționează fără probleme. De aici am o unitate floppy care-a ieșit din garanție pe data de 3 martie… 1993! – funcționează bine merci. Trecerea la Windows ’98, apoi Xp, iar apoi 7 s-a făcut fără mari dureri de cap.

Însă pătratele astea colorate – not my thing.
windows-10-7 windows-10-8

Am instalat Windows 10 special pentru a vedea cum arată browserul Spartan, însă nici urmă de el. Se pare că browserul acela perfect care să satisfacă peste 90% din utilizatori se lasă încă așteptat.

Am încercat să folosesc Wiundows 10 chiar și fără drivere video. Rezoluție nasoală a ecranului. Nu mi-a plăcut faptul că nu te-a întrebat de calea de instalare, s-a băgat singurel unde-i era mai bine. Pornit în safe mode aveam două opțiuni:
– pornirea în safe mode propriu zisă
– revenirea la windowsul vechi utilizat

Am revenit la Win 7. A trebuit să regăsesc unlocker (da, am versiune piratată). Aștept versiunea oficială, mai ales că Microsoft a anunțat că va fi GRATUITĂ. Îi voi mai da o șansă atunci, poate mă vor atrage pătrăîțelele colorate. Acum, odată cu gratuitatea lui, cine știe ce rapoarte și date trimite către Microsoft… Când ți se dă ceva gratuit, ceva e putred la mijloc. Verifică să vadă dacă și alte programe instalate în computer sunt piratate sau nu? Vom vedea. Eu încă aștept să văd ce figură va face acel Spartan.

Leave a Reply