Amenajarea locuintei moderne in stil industrial

In ultimii ani, ideea de a  renova si a da viata unor depozite vechi sau cladiri industriale a luat cu asalt lumea designului interior. O abordare oarecum mai „ruginita”, cu tendinte nonconformiste, stilul industrial s-a nascut in perioada consumerista, atunci cand depozitele vechi deveneau magazine, birouri sau chiar apartamente. Se caracterizeaza prin functionalitate, minimalism si lipsa pretentiilor.

Acest stil este unul rebel prin excelenta, bazandu-se in mod special pe un model arhitectural „incomplet”, cu pereti neslefuiti ce isi expun dezinhibat imperfectiunile, cu bare de fier ruginite si suporturi vechi. Avand in vedere elementele enuntate, se poate spune ca stilul industrial este un stil preponderent masculin, insa prin asocierea culorilor, accesoriilor si texturilor corespunzatoare, el poate fi usor „imblanzit” si transformat intr-un mediu primitor, simplu de intretinut si iesit din tiparele conventionale.

Avand in vedere ca elementele ce compun acest stil par a fi destul de lipsite de complexitate si nu se bazeaza pe realizarea unei imagini estetice, multi ar fi tentati sa creada ca amenjarea unui astfel de decor inseamna o misiune foarte simpla. Adevarul este ca se inseala, pentru ca realizarea unui design interior in stil industrial implica respectarea unui set de reguli foarte complicate si care se deosebesc total de ceea ce cunosteam pana acum.

Sfaturi de amenajare a stilului industrial

Modul cel mai simplu de a dispune de o locuinta cu influente industriale este sa pornesti de la pereti. Avand in vedere faptul ca finisajele perfecte nu sunt caracteristice acestui stil, trebuie sa stii ca aspectele pe care va trebui sa mizezi sunt peretii cu aspect netencuit, erodat, de caramida varuita, beton sau lemn natural. Sunt binevenite si prezenta unei mese din lemn neslefuit, a unui blat neprelucrat, a unui perete din beton si a unei structuri metalice aparente, precum grinzile sau stalpii.

De asemenea, este indicata pastrarea unui spatiu deschis, in special a podelii, care ar trebui sa aminteasca de vechile fabrici din Epoca Industriala. In plus, spatiul poate fi simplificat din punct de vedere estetic prin alegerea unor ferestre de mari dimensiuni. Acestea trebuie sa raman goale, intrucat draperiile si perdelele nu prea isi gasesc locul in acest decor.

Culorile specifice stilului industrial pornesc de la maro inchis si se incheie cu gri deschis, alb, auriu sau negru. Alaturi de tevile la vedere si caramida expusa, se pot folosi si materiale precum pielea uzata, scaunele vechi, instalatiile sanitare din cupru, definitivand prin aducerea unei note de culoare prin elemente de design (covorase, tablouri sau suporturi de iluminat).

Stilul industrial face casa buna cu arta contemporana, mai cu seama cea abstracta. Se poate apela cu incredere la fotografii, tablouri ori sculpturi, un tapet care imita ziarele vechi sau afisele anilor 60-70 ori chiar toate la un loc.

Pentru a crea un fler artistic interiorului industrial cu ajutorul unei opere de arta expresive, este indicat sa te bazezi pe detaliile arhitecturale industriale. Astfel de accente sunt redate cu ajutorul unei grafice indraznete, picturi murale, abstracte sau simbolica pe un perete de caramida expusa.

Specialistii in design interior de la Artbient.ro vin in ajutorul tau oricand ai nevoie. Designul casei tale reflecta multe detalii si aspecte specifice personalitatii tale, motiv pentru care este esential sa ceri sfaturi de la profesionisti. Artbient.ro iti ofera consultanta si sugestii cu privire la modul in care sa amenjazi locuinta in functie de stilul dorit.

Aceasta postare a fost citita de 698 ori !

Comments

comments

Leave a Reply