Anularea unui zbor poate fi caz eligibil de a cere despagubiri

Ti s-a intamplat sa ai parte de un zbor anulat? Fara vreo explicatie? Cazul este unul eligibil de a cere despagubiri. In acest sens te poate ajuta Aerohelp, firma ce iti poate oferi consultanta juridica. Iata despre ce este vorba!

Apara-ti drepturile de pasager

Putini stiu ca atunci cand vine vorba de anulare zbor, de pierderea unei legaturi sau chiar de refuzul unei imbarcari pot fi cerute despagubiri de la compania aeriana de la care ai cumparat biletul de avion. Cei de la Aerohelp te pot ajuta in acest sens. Poti solicita ajutor, incarcand documentele online si asteptand un raspuns din partea echipei. Daca situatia ta se incadreaza legal pentru a cere despagubiri, procedura merge mai departe. In cazul unui castig de cauza vei plati echipei care te-a ajutat un comision. In caz contrar, nu platesti nimic, deci nu ai nimic de pierdut.

Despagubirile se refera la o suma de bani, valori cuprinse intre 250 si 600 de euro. Valorea acestei compensatii depinde si de tipul de zbor, de distanta pe care ar fi urmat sa o parcurgi cu acea cursa. Maximul posibil, de 600 de euro, poate fi obtinut daca distanta ce ar fi urmat sa o parcurgi ar fi fost de peste 3500 de km.

In cazul unui zbor anulat sunt cateva conditii de care depinde castigul tau de cauza. Spre exemplu daca anularea unui zbor a fost anuntata din timp sau daca acest lucru este cauzat de vreme nefavorabila, de conditii meteo extreme, compania aeriana nu poate fi trasa la raspundere, ci este exonerata de eventuale despagubiri. Nu acelasi lucru se intampla in alte cazuri, spre exemplu cand ti se spune ca o cursa aeriana este anulata, cand tu esti la rand pentru imbarcare.

Tine cont sa nu fi trecut mai mult de 3 ani de la incident

Daca pana acum totul pare in favoarea ta si toate conditiile despre care ai citit arata ca te-ai incadra in cerintele legale pentru a cere despagubiri mai este un detaliu. Situatia unui zbor anulat trebuie sa se fi petrecut cu maxim 3 ani in urma. De asemenea, daca in acel moment reprezentatii companiei aeriene ti-au oferit ajutor, o solutie si ti-au sugerat sa semnezi act conform caruia renunti la eventuale pretentii, nu poti initia procedura aceasta de a obtine despagubiri.

Descopera la www.aerohelp.ro mai multe detalii despre aceste situatii sau cum sa iei legatura cu echipa in privinta cazului tau.

Contact: help@aerohelp.ro

Leave a Reply