Așa am un chef de munte…

De câteva zile (de când mi-am reparat portul USB de la TV), m-am apucat să urmăresc Dual Survival. Una dintre cele mai frumoase emisiuni despre supraviețuire. Preferații mei din show sunt Dave Canterbury și Cody Lundin. Adică cei cu care m-am obișnuit în show. Dave a fost schimbat cu Joe Teti (pe care nu-l sufăr neam), apoi Cody a fost schimbat (din cauza lui Joe) cu alt earth loving-tree hugging-hippie, Matt Graham. matt ăsta îmi place, vorbește frumos, e calm, zâmbește tot timpul, dar și muncește.
Alți supraviețuitori sunt Les Stroud (care stă de unul singur o săptămână prin deșert, jungle, ghețari) și Bear Grylls. De “Bear” s-au scris multe. Că nu prea doarme el prin păduri, ci îl ia echipa cu elicopterul și-l duce la hotel. Asta s-a întâmplat nu o dată ci de câteva ori. Mă rog, fiecare cu ale lui. Dave a fost dat afară deoarece și-a înflorit CV-ul, Cody din cauză că merge în pantaloni scurți și fără încălțări și-n ghețari. Însă aș merge pe mâna oricăruia dintre cei enumerați mai sus, când e vorba de supraviețuire.
jungle-2716-1810-wallpaper
Și uite așa, tot urmărind emisiuni despre supraviețuire, m-a apucat un dor nebun de munte. De stat câteva zile prin pădure. Nu aș fi în stare să supraviețuiesc de unul singur cred. Deși, din câte îmi dau seama, omul merge cu 5 kilometri pe oră. Să zicem că mergi 6 ore. Asta înseamnă 30 de kilometri. Păi în 30j de kilometri cam ieși din orice pădure din România. Bine, să nu te întâlnești cu vreun urs, atunci ai cam rupt-o în fericire. Moș Martin nu va fi deloc bucuros să te vadă, ci să te sfâșie, doar așa, să-ți arate, o dată pentru totdeauna, că el șef de scară în pădure și tu ești doar un amărât de chiriaș.
Mi-a spus Doarian că a fost o săpătămână prin țară. A vizitat iar Sighișoara, Brașovul, Bușteniul (unde am fugit eu după urs), ba chiar a ajuns până în Oradea.
I-am zis să mă ia cu el data viitoare când mai ere de plecat prin țară – pe mine nu trebuie să mă întrebi de două ori dacă-mi surâde un drum pe undeva. Atâta vreme cât e mașină, merg oriunde.
Îmi pare rău că acum vreo 3 ani n-am putut merge la țară la socri. Mașina era plină ochi, iar un loc și ceva era ocupat de scaunul copilului (mi-a zis cumnată-mea că Nichiduță au vandut un scaun ieftin la 40%) Acum nu-s probleme, nepotă-meu s-a mărit, nu-i mai trebuiesc scaune, oliță, fel de fel.
Însă dorul de munte, din moment ce m-a apucat, e greu să-mi treacă. Doar după ce voi ajunge acolo, undeva, îmi va veni dorul de casă. De unde mă va apuca dorul de… mare, că vine vara!

There are 6 comments left Go To Comment

 1. zoltybogata /

  Și io am un dor de Mare 😀 .Multă sănătate

  1. Spanac / Post Author

   Când ai fost ultima dată?

 2. Redoo /

  Bre Spanacule, mai acum un an si ceva, fix in ziua in care am venit cu cea mica de la maternitate, a venit si viscolul, adica pe 21 ianuarie.Si cum eu sunt un tata responsabil, mi-am luat si eu liber o saptamana, sa stau acasa cu fetele.Si cu mami in pioneze,bebelusa dormea tot timpu,soacrele faceau tot ce era de facut prin casa, am inceput si eu sa fac o mica ordine prin debara, unde am dat de pioleti, coltari si alte hamuri de catarat pe vai si creste. Eram nedus la munte de jumatate de an…si asa aveam un chef de un ger naprasnic si un drum pana la statia meteo de la omu…cum nu ai tu acum.
  Dar nu am plecat, am stat acasa cu fetele.

  1. Spanac / Post Author

   Lasă că te duci cu fetele la anul :))

 3. Rudolph Aspirant /

  In sfarsit ai inceput sa mai abordezi si tu alte rubrici de cultura, turism, lifestyle, nu numai industrie, economie, etc ! Zau, te apucase tocmai de Paste cand lumea doreste sa se relaxeze, si eu ma chinuiam ce sa mai comentez acolo la materiale de constructii dupa ce am terminat si cu siteurile guvernamentale din Singapore si cu bancile elvetiene…

 4. Dobre Petronel /

  Beer Grills vrea să ne învețe cum să supraviețuim, nu să ne arate că stă el ca nebunu câteva zile prin junglă și ghețari în loc să stea la căldurică/răcoare în hotel cu o bere în mână. Dintre toți ăștia care fac survival-uri Beer e preferatul meu, pare cel mai PRO dintre ei. 🙂 Mă uitam și eu la mai toate astea de supraviețuire…Asta până să-mi scoată NENOROCIȚII de la AKTA Discovery-ul.

Leave a Reply