Așa parchezi mă porcule?

Dacă ai BMW sau Mercedes, poți parca unde vrei tu. Ești un ciumeg și absolut toată lumea se va pleca umilă în fața ta. Ești stăpânul lumii și nimeni nu va avea îndrăzneala nesimțită să ți se pună în cale.
Sau cel puțin așa s-a gândit porcul care conduce mașina de mai jos…

imag3534

imag3540

Într-o vreme patrulau mașinile de poliție prin intersecție ca la ei acasă. Le dădeau amenzi taximetriștilor parcați acolo “ilegal“. Tare aș vrea să văd un milițian cum dă amendă vreunui stăpân d-ăsta de Mercedes care parchează unde și cum vrea el, de parcă ar fi buricul pământului. Dar, la noi poliția e umilă. Îi scuipă și dă cu mașina peste ei vreo pițipoancă cu tupeu de și-o trage cu un interlop gras, slinos și țigănos.

Aș vrea să văd și la noi poliția că are drepturi ca-n America.
– Stai în mașină, mâinile pe volan la 10 și 10, privirea înainte, miști când îți zic.

Ai noștri sunt speriați de bombe. Am văzut abia vreo doi care au avut “tupeul incredibil” de a-și face meseria. Nu a vrut cocalarul să-i arate actele? Dă-l jos din mașină în șuturi. Pune-i cătușele și arestează-l.

Însă nu toți pot face asta. Știu cazuri în care nu se mai opresc bolizii de sute de cai putere sau mașinile de teren cu geamuri fumurii. Deoarece le e frică să nu oprească vreun pui de parlamentar.
Nu știu dacă vom scăpa vreodată de asta. De mentalitatea de șpăgari.
Dacă n-ar mai exista corupție, sau ar fi la un nivel scăzut, atunci am avea și noi fair-play în trafic. Și mult, mult mai puține accidente.

There are 8 comments left Go To Comment

 1. Pingback: Așa parchezi mă porcule?Bloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro /

 2. AndreiBlog /

  Asta e romania, sper sa se schimbe ceva… pana voi avea eu copii!

  1. Spanac / Post Author

   De 24 de ani tot așteptăm să se schimbe ceva. Și se schimbă doar leprele care ne conduc. Mentalitatea nostră nu, din păcate…
   Avem mentalitate de curve șpăgare și umile.

 3. Larisa /

  Problema este mult mai complexă. În primul rând, nu toţi poliţiştii care procedează corect sunt filmaţi, deci stai liniştit că sunt mulţi care acţionează ca cel din film.

  Nepoţii de parlamentari nu le pot face mare lucru decât eventuale probleme, în schimb dacă de peste vreun pui de interlop care cotizează la toţi mai marii şi face ce vrea?! Deja ţi-e frică să acţionezi pentru că ai familie, nu pentru că ai putea tu păţi ceva.

  Repet, o problemă mult prea complexă şi greu de abordat corect.

  1. Spanac / Post Author

   Polițiști corecti nu neg c-ar fi. Sunt, însă prea puțini. Însă ai dreptate la puii de interlopi. Deși acum interlopii sunt mână în mână cu parlamentarii.
   Și știu cazul lui Turcu, fost acționar la dinamo. A vrut ăsta să se suie-n mașină, iar mașina nu mai era. Îi spune bodyguardului. În două ore mașina era înapoi parcată, cu cheia în contact, spălată frumos.
   Bodyguardul a dat un singur telefon și nu la poliție. Și nici nu era băgat în afacerea mașinii ciordite. A zis doar:
   – I-a furat mașina lu’ șefu’!
   – Au… Iertare. Imediat jupâne!

 4. alin /

  Eh, mie imi place Audi. Aia am, aia vreau sa imi iau si alta data. Lux, confort, prestanta. Nu cocalarisme.

  1. Spanac / Post Author

   Sunt bine audiurile… Și mama voia audi 80, ce era atunci în anii 90…

   1. alin /

    Audi 80 inca e tanc ! Cunosc destui carora le merg brici !

    Eu am urmatorul, adica A4 din 1996. Deja e la majorat, dar merge super, deocamdata. Si arata si bine. Iar pentru cand va fi cazul, imi sta gandul la asa ceva…. : http://static.cargurus.com/images/site/2007/12/25/18/48/2006_audi_a6_3_2_quattro-pic-25931.jpeg

Leave a Reply