Big Game. Filmul în care Samuel L. Jackson nu e chiar așa ciumeg

De vineri a apărut în cinematografele din toată țara, grație Ro Image 2000, Big Game (Ținta: Președintele).
Se anunța a fi un film exploziv. Cel puțin asta aflam din trailer. În plus, Samuel L. Jackson. Ciumegul, cel mai șmecher actor de acțiune din tagma negrișorilor.

În Air Force One, Morris, garda de corp a prețedintelui, se pregătește pentru o nouă zi. Se frezează, își face freza, se îmbracă, privind cu oarecare urmă de regret urma unei operații pe cord, apoi se interesează de Președinte, dacă s-a trezit.
POTUS (President Of The United States) ședea bine merci în pijama și răsfoia ziarul.
– Domnule președinte, în juma de oră aterizăm la Helsinki.
– Mai bine m-ar împușca cineva decât să mă duc la summitul ăsta!

Apoi, dându-și seama de gafa făcută, adaugă:
– Îmi pare rău Morris, să spun așa lucru necugetat exact omului care s-a aruncat în fața glonțului ca să mă salveze pe mine.

Între timp, într-o pădure din munții Finlandei, Oskari, un tinerel de 13 ani, se afla la o mare cumpănă în viața lui. În zona aceea, fiecare tânăr de 13 ani era lăsat singur îăn pădure, cu arc, săgeți și cuțit, pentru a vâna ceva. Indiferent că era un iepure, o căprioară sau vreo 3 kile de păstrăv. Oskari se trăgea din gene bune, tatăl său prinzând la 13 ani un urs!

Numai că-n Finlanda, așchia sare mai departe de copac ca-n alte părți, prin urmare Oskari nici nu putea să întindă arcul ăla, darămite să și vâneze un animăluț.

Însă pronia face ca anemicul Oskari, privit cu milă de satul său, să devină un erou. Asta deoarece la abia 13 ani, acesta are cea mai mare misiune pe care-o poate avea un om. Salvarea președintelui american. Iar când ești un copil și-ți cade în cap o treabă din asta deloc ușoară, în care o șleahtă de criminali încearcă să-l vâneze pe președinte, trebuie să faci tot ce poți ca să-l salvezi.

Surpiza cea mare apare când capul răutăților este chiar Morris, garda personală de corp a lui POTUS. Și contrat așteptărilor, cel care comandase treaba asta nu era vreun extremist jihadist. Nicidecum, scopul său era mult mai sumbru. Care este acesta vă rămâne să descoperiți singuri.

Leave a Reply