Bloggăre, mai du-te-n mă-ta!

fuCel puțin asta am văzut eu azi la Masterchef. Un fel de bloggăre, ia dă-te-n mă-ta așa direct, că mâncarea ta e infectă, să nu otrăvești pe nimeni cu așa ceva. Du-te și să nu mai ieși din spatele tastaturii.

Da, înțeleg că vreo 3 aiuriți se dădeau bloggeri culinari și-au venit cu niște chestii care nu v-au plăcut. Dar asta nu înseamnă să cataloghezi orice blogger un tâmpit. Că până la urmă, mai dă-te tu-n mă-ta, că nici tu nu ești buricul pământului. Bucătarul dosului de iapă…

Mai înțeleg că ideea emisiunii nu ne aparține, că cei trei masterșefii pământului nu sunt ei așa bulangii, ci așa li s-ar cere prin contract. Dar cu emisiunea asta au cam pierdut multă apreiere. Cel puțin din partea mea, a unui bloggăr d-ăsta de se dă ciumete pe net că face și drege.
N-am zis că-s mare bucătar, nici că i-aș băga pe toți trei într-o dubă cu numere de Bulgaria. Dar dacă li se întâmplă asta vreodată, să nu vă mirați.

– Mai ai mult mă? Îți mai exprimi mult frustrările? Așa ați întreba unii dintre voi.
– Da, vă răspund, mai am grămezi.
Și cu ocazia asta, mai vreau să clarific și aia cu blogger/ freelancer. Că nu toți freelancerii sunt bloggeri și NU TOȚI BLOGGERII SUNT FREELANCERI.

Că deh, e nasol să zici că ești blogger. Mie nu mi-e rușine să zic. Sunt și blogger, dar și freelancer. Mai fac și altele pe lângă, nu stau toată ziua pe blog, nu-mi scot bani numai din blog.
Dar m-a deranjat enorm să bagi într-o oală toată blogărimea, pentru că 2 sau 3 concurenți (bloggeri cică) au venit nepregătiți. Sau cel puțin, nu la înălțimea așteptărilor voastre.
masterchef
Nici nu mă laud că am mâncat finețuri și că acești 3 bucătari renumiți ar fi idioți. Nu-s așa. Sunt acolo puși tocmai deoarece, pare-se, a fi bucătari de excepție. Și da, e bucătar, nu chef. La fel ca și toți scamatorii de vin la Românii au talent, toți sunt acum, vezi dragă Doamne, mentaliști (via Oltelean).

Tare mi-ar plăcea să se ducă un bucătar profesionist la noi în emisiune (poate să fie oricine a făcut un fel de mâncare foarte mișto), să-i lase p-ăștia 3 pe spate că ce bun e potolul, iar când primește șorțul să li-l arunce în ochi.
– Nu am nevoie de șorț. Eu știu că pot găti bine, nu trebuie să-mi spună 3 de-alde voi.

Pe omul ăla l-aș alege președinte. Măcar de scară de bloc…

There are 14 comments left Go To Comment

 1. Radu /

  Până la urmă orice juriu nu poate fi decât subiectiv! Şi doar vine ca să confirme decizia judecătorului! Adică mâna care ţine cuţitul. 🙂

 2. Maria Agurita Ignat /

  I hate that show!!!

 3. Buculesei /

  :))) cata frustrare … te-nteleg 🙂
  Au prea multe aere sefii de la master 🙂

 4. Iulian M. /

  Bai, mie-mi place „Hamsterșef”. Mai ales când dramatizează jurații și aruncă cu farfurii după concurenți. E ca-n filmele cu Stan și Bran.
  Iar faza cu blogherizda aia nu trebuie generalizată. Nu toți care au bloguri culinare știu și să gătească. E de-ajuns să copiezi niște rețete și apoi să te dai mare bucătaur. Să fii blogger nu te califică automat într-un domeniu. Mulți abuzează de acest… „statut” de blogger. Plus că multe faze de la tv sunt doar așa, de show. Scandalul crește audiența. Crezi că ei nu s-ar aștepta să explodeze blogosfera românească, cum că vaaaaai, o blogheriță a fost făcută cu ou și cu oțet – adică un fel de maioneză acră?

  1. Spanac / Post Author

   Și mie îmi place emisiunea. Însă când cataloghezi mă enervează. Da, fazele cu farfuriile aruncate sunt mișto, sunt sarea și piperul showului.
   Ăia au generalizat cu “pfffff, blogări….”
   Ca și cum ar fi spus “pfff, niște rahați….”

   Și da, nu oricine pune rețete pe blog e bucătar, așa e.
   Dar din cauza unor 2-3 d-ăștia, să generalizezi, mi se pare o tâmpenie.

 5. Andreea D. /

  Eu cred că aerele alea sunt de show, altfel ar fi ceva plat, plictisitor. Mie nu mi se par aşa “spâni” cum îi descri tu.

  1. Spanac / Post Author

   Nu-i descriu eu spâni, spun doar cum îi văd la TV…

 6. Spanac / Post Author

  @ Radu: Și care e ăla cu cuțitul?
  @ Buculesei: Așa e showul creat, altfel n-ar avea succes.
  @ Agurița: Ba mie-mi place. E mișto. Nu neapărat că m-aș pune să învăț ceva, deși ai și ce, însă de show.

  E cam același show care exista și la OTV, la Acces Direct și Capatos. Fără țâțe și craci, dar tot șow este. Pentru rating.

 7. Albert /

  A zis-o bine Florin: “Închide-i mă blogu’ lu’ ăla”, dacă oameni sunt zero nu înțeleg de ce postează pe blog lucruri eronate. Eu postez pe blog articole ce au în consistență domeniile la care mă pricep. Nu știu, nu mă bag. 🙂

  1. Spanac / Post Author

   Nu știi, nu te bagi ca inteligentul în discuție, dar îți poți face o părere. Însă ăia au veniut zicând că-s mari bucătari, că doar au blog de rețete, deci sunt de la vâna kuricelului.
   Însă, de la 2-3 să generalizezi la toți și să-i consideri “de nimic”, e cale lungă. Și asta au făcut cei 3 bucătari.

 8. Dan /

  Banuiesc ca, majoritatea bloggerilor au ca baza o cu totul alta activitate decat bloggingul … si la fel banuiesc ca, gatitul era doar o alta pasiune/hobby a celor care s-au declarat a fi bloggeri …

  1. Spanac / Post Author

   Nu știu. Ăia dacă pun pe blog rețete copiate de pe net se cred mari bucătari internaționali. Nu-e deloc așa. Însă din cauza a 2-3 amețiți cu aere de Ramsey, ăștia 3 purceluși de la noi aruncă așa cu noroi în toată lumea 2.0…

 9. Mihai /

  Exagerezi fara rost, am urmarit emisiunea si nu are nici o legatura cu modul cum prezinti situatia, altul era mesajul si tu sti foarte bine care :).
  Ne exista padure fara uscaciuni , asa ca nu le mai lua apararea uscaciunilor.

  1. Spanac / Post Author

   Mi s-a părut că îi denigrează pe toți. Că n-o fi făcut-o în mod voit e partea a doua.

Leave a Reply