Blogul, o meserie?

Ca să vă răspund repede la întrebarea “Blogul, o meserie?”, v-aș spune fără să mă gândesc DA!

blogUnii nu sunt de acord cu mine, nici să-i pici cu ceară. Că treaba asta cu scrisul pe blog e ceva ce poate să facă orice prost.
Adevărat, poate s-o facă aproape orice prost. Numai că nu-i merge. Nu mai e blog dacă scrie că “azi mam trezit și am beut o bere și am ieșit la film, vă pupă tata”.

După maxim o lună de postări d-astea idioate își va pierde și ăia 2 cititori care-i are. Adică prietenii lui.
La fel, dacă te apuci să scrii numai de cățeluși, gândurile tale pe undeva printre nori, vresuri șchioape sau fluturași, nu vei avea succes.

Dar dacă te ții de muncă, din blog poți să te susții financiar. Nu zic nici că-i ușor. E al naibii de greu, mai ales pentru că nu ai venit tu acum să descoperi roata cu blogul. A fost descoperită de alții, cu mult înaintea ta.

Alții care nu mai au niciun fel de prezentare. Uite, pentru ei deja blogul e o afacere. Deci și o meserie. Ai meseria de blogger. Bine, încă nu e recunoscută mondial ca o meserie, cum nici altele nu-s recunoscute.
Prostituția nu e trecută la meserii, cerșetoria nici aia șamd.
Astea îs meserii bănoase, dar acolo jos, undeva la limita legalității, ba chiar peste ea. În partea cealaltă avem bloggerul, cu meseria de blogger. Iar pe undeva pe la mijloc hai să zic un florar. E meserie, nerecunoscută. Pe cartea de muncă (cei de peste o anume vârstă știu ce era aia), nu era trecut florar ci vânzător cu amănuntul am impresia.
Ăștia cu anticariatul s-au luptat aproape 20 de ani ca spă le fie acreditată în acte meseria.

Prin urmare, bloggingul e o meserie. Și ca orice meserie, dacă vrei să-ți meargă, trebuie s-o faci cu cap. Vezi și tu la alții mai mari ce și cum. Toată informația de care ai nevoie e la vedere. Citește ce-a scris omul ăla, maniera în care a făcut-o.

Nu te gândi că-n 2 luni te vei susține și tu din blog. În două luni dacă vei avea 20 de cititori fideli, va fi bine.
alt sfat pe care vi-l mai dau. Pe vremuri a mers faza cu “înjură-l p-ăla mai marte, ăla intră la tine să te spurce, alții vin după el și rămân la tine.”
Nu mai merge treaba asta. A mers de 3-4 ori și atât. Acum totul se obține prin muncă.

Știu că e lenea mare, însă dacă vreți succes, puneți osul la treabă!
În altă ordine de idei, bani și bannere nu vreți? Vă dau eu moka. Înscrieți-vă la concurs!

There are 13 comments left Go To Comment

 1. Andrei Chisanovici /

  Eu deja am o meserie(dupa clasificarea meseriilor 347512 arbitru judecător sportiv)..e recent intrata, poate in curand si blogul sa fie o meserie 😀

  1. Spanac / Post Author

   Deja este. Mai trebe numa trecută în cartea de imobil… :))

 2. omulvaly /

  spunea un scriitor ca blogul este graffiti cu semne de punctuatie!

  1. Spanac / Post Author

   Asta când a văzut că pierde teren… Lumea e-ntr-o continuă evoluare. Ca și trecerea de la lumânare la lampa cu kerosen apoi la becul electric. Așa trebuie și
   scriitorii să treacă. Măcar mental. Să accepte evoluția.

 3. Paun /

  La inceput trebuie sa fie din pasiune, iar abia apoi, dupa ceva timp, vor veni si banii.

  1. Spanac / Post Author

   Sunt mulți care se apucă, trec 2 luni și văd că n-au venit banii și încep să urle. Că e nașpa blogul, că să fii tâmpit să pierzi timp și bani să te ocupi de el…

 4. Pingback: Blogger , un viitor job? | MucRoz /

 5. Ovi Olaru /

  Eu nu consider bloggingul meserie, ci pasiune. De meseria pe care o ai, cu timpul o sa te plictisesti. Chiar daca o sa te plictisesti, seful nu o sa te dea afara. Cand te plictisesti de blogging inseamna ca niciodata nu ai fost blogger, ai scris doar pentru bani, pasiunea ta nu a fost niciodata bloggingul, lumea nu o sa te mai bage in seama.
  Eu am un blog de doi ani. Nu stiu cat de bun e. Scriu pe el din pasiune. Dupa un an de activitate am inceput sa castig cateva sute de euro lunar.

  1. Spanac / Post Author

   Sute de euro lunar? Eu nu văd nici măcar 75 euro…

 6. Ovi Olaru /

  Ii iau cu o mana si ii dau cu doua.

 7. Pingback: Vinerea recomandăm articole | În grădina mea /

 8. Pingback: Înfiinţez o rubrică duminicală permanentă, „Recomandările săptămânii”. /

 9. Pingback: Alte 5 recomandari – MASCULINE /

Leave a Reply