Boeing Black, o inutilitate?

BoeingBlackCompania americană Boeing, a declarat cu surle și trâmbițe că va produce un telefon… pentru spioni. Spun pentru spioni, deoarece terminalul își va șterge toate datele de pe el dacă va fi accesat de o persoană neautorizată.

Boeing Black vizează în special clienţii care ţin mult la securitate, inclusiv oficiali guvernamentali. Dezvoltarea telefonului reprezintă o extindere a activităţilor diviziei de comunicaţii a contractorului american, Boeing ocupându-se deja de securizarea comunicaţiilor la bordul Air Force One, aeronava preşedintelui SUA.

Terminalul rulează un Android modificat special de Google pentru Boeing. Având un ecran de 4,3 inci și o grosime generoasă de 13 mm, compania americană speră ca acest smartphone să “rupă gura târgului” în materie de securitate la purtător.

Boeing a furnizat detalii restrânse despre operatorii temecom sau producătorul cu care colaborează. De asemenea, nu a informat asupra preţului sau datei la care ar putea fi disponibil. Potrivit site-ului Boeing, telefonul poate fi configurat pentru a se conecta cu senzori biometrici sau sateliţi. Alte dispozitive care pot fi ataşate cresc durata bateriei sau permit încărcarea cu energie solară.
Telefonul poate opera în reţele WCDMA, GSM şi LTE şi oferă conectivitate WiFi şi Bluetooth.
Sursa.

Care va să zică, vom avea acces la un telefon care-și șterge singur datele. Nu știu cum va funcționa, probabil după amprentă digitală. Însă ce te faci dacă ești pe budă și-ți sună telefonul? Dacă-ți răspunde soția la telefon, poți trage apa după datele stocate în el?
E acum foarte ușor să ghicești codul telefonului? Îl poți bloca cu un cod între 4 și 8 caractere!
Probabil ei se referă când telefonul e furat și-i bagi în el un cablu de date. O verifica IP-ul computerului/ tabletei unde va fi conectat și atunci își va șterge datele.
Mi se pare sincer o prostie treaba asta. Înseamnă că Irakul și Afghanistanul va fi în curând plin de astfel de telefoane aruncate pe străzi. Își șterge datele, dar păstrează sistemul de operare? Ștergerea asta de date va fi un factory reset sau îți va distruge telefonul ca-n serialul Mission Impossible?

Și cine va umbla cu ditamai cărămida în buzunar doar pentru a avea “siguranța” că datele sale vor fi șterse? Nu-i văd utilitatea decât în cazul în care unii spioni îl vor folosi, iar când vor fi prinși, datele compromințătoare vor fi șterse. Adică poze și filmulețe, ce-a captat spionul. Ar fi frumos să aibe o copie de rezervă a datelor. Înainte să le șteargă, să le trimită automat pe un server setat dinainte. Un server NSA sau Homeland Security.

Leave a Reply