Cadoul perfect? Cuiele de 7!

cuieV-ați gândit vreodată care ar fi cadoul perfect? Un parfum scump? O bijuterie fină? Un ceas de aur? Un bolid cu 700 de cai putere?
Ei bine, nu! Puteți să le luați pe toate și să le aruncați. Vorba vine, vindeți-le, că nu-s deloc vitale. Ceasul de aur atrage atenția hoților, ca și bijuteria cu diamant. Mașina aia halește peste 25 de litri de combistibil la 100 km. Cadoul perfect este… un kil de cuie de 7!
Și-am să vă explic de ce.
Acum vreo 20 de ani trebuia să merg la un prieten la țară, la nebunul de Cristi, în vacanță. Era treaba de stat o săptămână. Și cum ai mei mă învățaseră că e frumos să te duci cu ceva, nu cu mâna în fund, oriunde mergi la cineva în vizită, mă tot gândeam ce să-i iau omului, bunicului lui Cristi.
Mă gândeam la o vazp, un aparat de ras, ce naiba să-i iau ălui bătrân?
Ideea salvatoare vine de la Cristi:
– Ia-i mă, un kil de cuie!
– Cum adică?
– Păi simplu. Dacă-i iei cuie, e prietenul tău cel mai bun.

Mi se părea alandala, să te duci la om cu o pungă de cuie, plină de găuri, că nu ți le vinde în cutie, ci ți le azvârle într-o bungă ieftină. cum naiba să te duci la un necunoscut, pe care-l vezi prima dată în viață, urmând să-i halești din frigider o săptămână întreagă, cu un kil de cuie:
– Bună ziua, pentru dumneavoastră!

Nu, în ruptul capului nu! așa ceva nu se face!

Întâmplarea a făcut să nu mă mai duc la om, însă mi-am adus aminte de cuiele alea. Și acum îmi dau seama că e un cadou foarte bun. Maică-mea dădea în dar chiloți și ciorapi, pe lângă alte treburi. Bine, astea erau cadourile în neam, nu la prieteni. Și e ceva ciudat aici? Că ciorapii îi bagi la spălat și-i scoți desprecheați, unul mai mic, altul mai mare, culori diferite etc., deci întotdeauna ai nevoie de ciorapi noi, iar fără chiloți nu prea poți sta.

Și uite-așa, pentru un om de la țară, un kil de cuie e cadoul perfect. Cuiele sunt foarte trebuincioase. Ai nevoie de ele să mai repari un scaun, să mai repari/ contruiești un gard, un coteț, un pătul, orice.
Și cum cele de 7 sunt preferatele mele (nefiind nici prea mari, nici prea mici), le-am declarat perfecte pentru un cadou.

Pentru voi, care ar fi cadoul perfect?

Aceasta postare a fost citita de 2896 ori !

Comments

comments

There are 11 comments left Go To Comment

 1. Pingback: Cadoul perfect? Cuie cu floarea de 7!Bloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro /

 2. VASI le R /

  Două kile de cuie de 7 şi unul de 6. Ca să pară grele. Ca să fie grele, de fapt. 🙂

  1. Spanac / Post Author

   Trei kile de cuie e deja acumulare de capital. Dacă ai nevoie de atâtea, înseamnă că ai moșie mare. De unde ai avut mă bani pentru ditamai moșia? Ai furat statul cât s-a putut! 🙂

   1. VASI le R /

    Să-i ajungă pentru 5 rânduri de garduri în jurul casei. Cuiele sunt utile până la moarte. Chiar şi la moarte, în capacul de la coşciug tot cuie se bat.

    1. Spanac / Post Author

     Și după moarte. am la țară în gard (cel puțin, erau acum 10 ani), cuie bătute de străbunicul, acum 100 de ani.

 3. Nik /

  Nu exista cuie cu floarea de SAPTE, acel număr se referă la lungimea cuiului !

  1. Spanac / Post Author

   Au, ai dreptate… Așa e!

 4. Rudolph Aspirant /

  Cadoul meu perfect e un bilet de avion si 10 zile la hotel in Singapore. https://www.youtube.com/watch?v=va9awWNjInE

 5. calin /

  Fain

  1. Spanac / Post Author

   Cu fainoșag?

 6. Pingback: Cea mai completă trusă de scule /

Leave a Reply