Când oferiți medicamente pentru porumbei și cum să nu exagerați cu prevenția

În ceea ce privește creșterea și îngrijirea porumbeilor mare parte din plan este să preveniți decât să tratați. Exact ca și în cazul oamenilor, porumbeii trebuie să aibă un stil de viață bine pus la punct, să aibă alimentație variată și echilibrată. Cu toate acestea, oricâtă strădanie este depusă pentru a menține porumbeii sănătoși aceștia se îmbolnăvesc de la epuizare, stres sau pentru că sunt alăturați porumbeilor bolnavi.

De bază în îngrijirea porumbeilor nu sunt medicamentele

Contrar a ceea ce unii ar crede, nu avem nevoie de medicamente pentru porumbei în faza de prevenție. Păsările au nevoie de îngrijire constantă și de plan nutrițional adaptat în funcție de sezon și nu numai. Dacă tocmai a fost încheiat un concurs, ceea ce consumă și câtă apă bea un porumbel este esențial pentru refacerea lui rapidă. De asemenea, cu fiecare etapă există anumite cerințe: năpârlire, când fac pui etc.

Medicamentele pe care le oferim porumbeilor sunt deja în faza curativă, când sunt și primele simptome de boală. O acțiune imediată este și cea de a izola pe cei afectați de efectivele de porumbei încă sănătoși.

Calitatea produselor administrate

Nu de fiecare dată medicamentele oferite porumbeilor sunt de efect. Fie se intervine prea târziu, fie oricum această abordare are șanse minime. Și ne întoarcem la prevenție. Bolile la care porumbeii sunt predispuși – printre cele mai comune sunt paramixoviroza, tricomonoza, coccidioza sau hexamitiaza – pot fi prevenite prin administrarea corectă și la timp a vaccinurilor aferente.

Pe acestea le puteți cumpăra de la Produse Columbofile, magazin de nișă. Aici sunt selecții variate de produse de la branduri de renume precum Belgica de Weerd, Paloma sau Beyers. Calendarul vaccinării de asemenea contează. Asta pentru că sunt rapeluri de efectuat, altfel nu va fi acel efect curativ total. Echipa de la Produse Columbofile vă poate ajuta cu partea de consiliere spre exemplu. Având în vedere că aici există disponibilă și o gamă de produse naturiste, descoperiți cât și cum să administrați astfel de suplimente – potențați efectul astfel încât să fie evitată până la punctul final administrarea de medicamente.

Medicamentele fac o parte din treabă

Să nu ne imaginăm acum că administrând diverse medicamente pentru porumbei vom reuși să îi menținem sănătoși mereu. Asta pentru că astfel de produse fac doar o parte din treabă. Porumbeii au nevoie de asemenea de un mediu optim unde să se desfășoare. Unele dintre problemele de sănătate apar din neglijență. Spre exemplu fie sunt fisuri și apar infiltrații de apă, fie umiditatea din astfel de spații este prea mare.

Nu în cele din urmă este de remarcat că primele semne de boală pot să apară prin apatie și lipsă de apetit. Un cunoscător fin, adică un crescător atent la păsările sale va ști imediat să sesizeze când ceva nu este în ordine. Cu măsuri luate timpuriu sunt multe șanse de salvare, deși unele boli sunt mortale.

Despre cum să fie crescuți corect porumbeii citeste si articolul acesta.

Contact:

contact@produsecolumbofile.ro

0773774303

Leave a Reply