Când trebuie să schimbi o baterie de laptop?

Cele mai multe dintre bateriile pentru laptop sunt astfel proiectate încât ar trebui să reziste în jur de 3 sau chiar 4 ani, în condiții optime de funcționare. În acest interval nu ar trebui ca utilizatorul să își facă probleme cu un accumulator de laptop pe care îl are în conputerul său.

Cum menții acumulatorii laptop în stare bună de funcționare?

Mai există și persoane care își țin constant aparatul în priză și în momentul în care îl deconectează, folosindu-l doar cu energia înmagazinată, au senzația că bacteria de laptop nu ar mai funcționa. Este vorba doar despre faptul că l-ai deconectat de la rețeaua electrica și că nefiind obișnuit să îl reîncarci, acum ți se pare că are o problemă. Cei de specialitate din domeniu consideră că un accumulator de laptop ar trebui să reziste în condiții normale la aproximativ 1000 de încărcări.

Temperatura este un alt factor ce poate dăuna grav acumulatorilor de laptop. Tocmai de aceea nu este recomandat să se țină aparatul pe brațe, deoarece nu se face aerisirea corectă, iar cu timpul, bacteria se va deteriora din ce în ce mai tare, dând randament din ce în ce mai slab.

O altă recomandare în ceea ce privește folosirea corectă a unor baterii de laptop este formatarea în momentul în care ai achiziționat acumulatorul pentru laptop. Este un proces absolut necesar să încarci total bacteria și apoi să o lași până la descărcare perfectă. Se recomandă chiar repetarea procedurii de cinci ori pentru efecte mai bune.

O posibilă măsura de precauție atunci când vrei să îți menții acumulatorul de laptop în viață cât mai mult timp, ar fi să scoți bacteria atunci când îl folosești în priză continuu, punând acumulatorii laptop doar când nu ai o prize la îndemână sau ai nevoie de o mobilitate mai mare în folosirea computerului în activitatea pe care o desfășori.

Ca sfat posibil ar fi și folosirea aparatului în modul economic, folosirea economizorului, lumina ecranului, timpul de așteptare pentru intrarea computerului în repaus, setarea procesorului la stare minimă.

Dacă bacteria de laptop a cedat, cauți o baterie nouă

Poți realiza și singur, fără să fii expert în domeniul IT, faptul că bacteria de laptop a cedat: nu mai încarcă, nu mai încarcă suficient, se descarcă foarte repede din momentul ultimei încărcări cu energie electrică. Aș spune că dacă sesizezi aceste aspecte la computerul tău, ar trebui să te interesezi deja de acumulatori laptop pentru a face schimbul. Dacă întârzii prea mult în a face înlocuirea, atunci există și posibilitatea de a se provoca un scurtcircuit care să afecteze întregul computer. Efectele ulterioare fiind grave, putând pierde și ceea ce ai adunat ca informație în laptop.
Cei care nu se pricep sau care nu vor să dea un verdict pe cont propriu în ceea ce privește bună funcționare a bateriei de laptop, ar fi de preferat să duca laptopul la un service specializat, astfel încât o persoană avizată în domeniu să dea un verdict correct, următoarele decizii fiind luate în funcție de aceast rezultat.

Aceasta postare a fost citita de 1048 ori !

Comments

comments

Leave a Reply