Casa langa Bucuresti sau apartament in Bucuresti?

Achizitia unei locuinte este unul dintre cei mai importanti pasi din viata unui om. Pentru majoritatea persoanelor, o locuinta inseamna un credit pe 30 de ani si o intreaga viata petrecuta acolo, asadar, fiecare detaliu trebuie sa fie ales cu mare atentie.

Daca pana in urma cu 20-30 de ani, majoritatea oamenilor se orientau spre apartamente, astazi foarte multi locuitori ai marilor orase aleg sa se retraga spre marginea urbelor. In Bucuresti, spre exemplu, costul unui apartament cu 2 camere intr-o zona buna a orasului este similar cu costul unei case intr-un complex rezidential Ilfov, ceea ce este destul de convingator in favoarea retragerii catre casa.

Care optiune este mai eficienta, insa?

Apartament in Bucuresti. Avantajele apartamentelor in Bucuresti sunt legate de proximitatea serviciilor. Aproape oriunde este construit, apartamentul este aproape de statii de metrou si de STB, de magazine, spitale, restaurante, gradinite, etc.

Din pacate, apartamentele noi nu sunt mereu situate in cele mai bune zone iar apartamentele vechi au probleme de structura. De asemenea, exista mereu riscul unor vecini neintelegatori, iar libertatea oferita de un apartament este minima. Nu in ultimul rand, in jurul apartamentelor din Bucuresti spatiul verde este destul de putin, iar parcurile sunt mereu pline.

Casa langa Bucuresti. Oferta de case ieftine langa Bucuresti este foarte bogata si in foarte multe cazuri, achizitia unei case este justificata. Conform celor de la Unavia.ro, avantajele oferite de o casa sunt extrem de bine conturate, mai ales daca locuinta de acest fel este pusa in balanta cu un apartament:

  • O casa ofera o mai mare libertate de miscare, asigurand un spatiu generos. In situatii neplacute, cum este cea generata de Covid19, izolarea acasa nu este tocmai neplacuta;
  • Fiind situata la marginea orasului, casa asigura un aer mult mai curat;
  • Ideea de comunitate este mult mai bine conturata, mai ales daca se alege o casa intr-un cartier rezidential in care toate locuintele sunt la fel;
  • Desi nu exista acces la metrou, de cele mai multe ori timpul necesar pana in centrul orasului este de maxim 30 de minute. Este adevarat ca exista ore foarte aglomerate, insa in multe cazuri acestea pot fi evitate;
  • Controlul asupra constructiei ii revine 100% proprietarului. Practic, cel ce detine casa poate sa faca absolut tot ceea ce isi doreste in interiorul si in exteriorul ei.

Din pacate, administrarea casei poate sa fie ceva mai costisitoare, atat din punct de vedere financiar, cat si din punct de vedere al timpului. Cei care locuiesc la casa trebuie sa aiba grija de gazon, sa ude plantele, sa se ingrijeasca de aspectul exterior al locuintei si sa isi asume costurile mai mari pentru deplasare.

Viitorul este, fara doar si poate, al caselor langa oras. Chiar daca astazi utilitatile nu sunt tocmai in proximitatea noilor cartiere rezidentiale de case, viitorul asigura, fara doar si poate, o dezvoltare rapida a tuturor acestor utilitati, asadar, specialistii recomanda investitia intr-o astfel de proprietate.

There are 2 comments left Go To Comment

  1. Sorina /

    Foarte bun articolul, multumesc pentru sfaturi, big like!

  2. Ionut Popa /

    Oricat mi-ar place ideea de casa, nu cred ca una langa Bucuresti este ce trebuie, in conditiile in care nu ai nicio garantie ca se va schimba ceva la infrastructura care face legatura cu orasul. Asa vad eu lucrurile…

Leave a Reply