Cât costă o echipă de fotbal din România?

De vânzare!

Concursuri!

Cât costă o echipă de fotbal din România?
Mi-am pus întrebarea asta azi când am aflat că Dinamo a fost cumpărată cu sub 70.000.000 de euro.
Aici nimic foarte deosebit. Numai că Messi, despre care am impresia că e la ora actuală cel mai ciumeg fotbalist interplanetar, a fost vândut cu 100.000.000 de dolari.

Adică un fotbalist a costat mai mult decât Dinamo, toată echipa? Adică tot lotul de jucători, câți or fi ăia, vreo 16? 11 pe teren + rezervele.
Și mi-a spus că Messi ăla e mai valoros decât toată divizia A. Ceea ce îmi e peste puterea mea de imaginație și gândire.
Avem 16 echipe parcă, nu?

16 echipe a 16 jucători. 16 x 16 = stați să deschid calc în run… 256.

Cică ar fi vreo 3-4 jucători de 3 milioane de euro. Majoritatea cică ar fi mult sub 1 milion.
La un calcul oarecum ochiometrico-mental ar ieși cam 150.000.000 de euro. Divizia A. Liga 1 a fotbalului românesc.
romania
Pentru ce ne mai încăpățânăm să jucăm idioțenia asta atunci? Ca să ne facă ăștia poze prin Bamboo cu pițipoancele din mass-media în poală, cu nasul cufundați în cocaină? Pentru asta e fotbalul românesc?

Cică Rapidul e moka. Atâta timp cât vine unul și-i plătește datoriile de 15.000.000 de euro, Rapidul e moka de dat. Așa-l dă Copos. Și nimeni nu vrea la ora asta să-l ia. Nu pe Copos, Rapidul zic! Eu l-aș lua. Numă că-mi lipsesc niște iepuroi. Cam 15 milioane așa. Bun și să zic că aș lua Rapidul. Ce-aș face cu echipa? În condiția când nimeni n-o vrea. Nici moka cică.
Îți trebuie bani să-i plătește pe jucători. Au un contract și ăia. Și trebe să le dani banii lunar. Chit că joacă execrabil. Prin contract, ăia trebe plătiți, sau după 3 sau 6 luni în care nu-și primesc simbria, contractul se anulează iar toți ăia te dau în judecată. Nu-i bine deloc…

Într-o echipă de fotbal trebuie să bagi bani. Și bani sănătoși. Nu știu cât dă FRF-ul la câștigarea campionatului, cupei și supercupei. Cât o da de jucător? Nu mă pricep la fotbal, dar să zic că va primi 1.000.000 de euro. Pun o cifră din burtă.

Ce se întâmplă cu banii ăia, după ce-ți ia statul cei 16%? Tu ca fotbalist pentru ce te lupți? Pentru 50.000 de euro? Ce rost are?
Ce rost are fotbalul? Cică spectacol ar zice unii. Mă, la noi n-o să fie fotbalul spectaculos nici peste 100 de ani. Când FRF-ul nu și-a permis să angajeze la echipa națională cel mai bun antrenor, pe Mircea Lucescu? Nu știu ce tot se cramponează cu Pițurcă ăla. Efectiv n-am idee. Dar deh, eu nu mă pricep la fotbal. Știu doar ce văd. Echipe slabe, cu niște condiții incerte (Steaua nu se știe ce e cu ea, Becali fiind la pârnaie, Rapidul stă să pice, nimeni nu sare cu valiza de 15 milioane, Craiova n-are jucători, n-are bani, dinamo a fost cumpărată de un habarnist în forbal care acum dă din colț în colț că-i cam scum să deții o echipă de liga 1), cu antrenori slabi și luăm bătaie de la orice echip.
Ne bate Ungaria? Plm, dacă Somalia ar avea echipă de fotbal, ne-ar bate ăia mai ceva ca pe hoții de cai!

Fotbal. Un joc pe care-l urmăream cu plăcere în 1990. Când echipa noastră a participat la campionatul mondial din Italia. apoi în 1994 când în america am ieșit pe locul 4 în lume. Locul 4 nene! Ăla era fotbal.
romania1994
Acum e… o miuță!

There are 6 comments left Go To Comment

 1. Sorin /

  Se fac bani frumosi si in fodbalul romanesc, dar din vanzarea meciurilor, pariuri si alte blaturi!

  1. Spanac / Post Author

   A, deci d-aia mai ești fotbalist?

   1. Cristi /

    Nu,d-aia esti patron 🙂

 2. Serios? /

  Nu stiu cum sa iti spun dar eu pentru aia 50.000 euro pentru care, zici tu, nu merita sa te lupti, as da ture la teren 6h in continuu in fiecare zi! Problema ai descoperit-o dar nu cred ca vrei sa o vezi.. Acum jucatorii de fotbal fac figuri la bani si isi pierd noptile prin cluburi. Inainte un fotbalist juca din placere, pentru respectul enorm care ii revenea si pentru a-si asigura traiul de zi cu zi.. Deasta inca auzim de Hagi si multi alti mari fotbalisti ai Romaniei, deasta a ajuns Rege!

  1. Spanac / Post Author

   Și înainte erau blaturi, dar nu așa ca acum. Acum totul s-a dus naibii. Da, era o onoare să fii fotbalist la națională sau în divizia A. Acum numa cluburi, cocaină, pițipoance…

 3. Pingback: Înfiinţez o rubrică duminicală permanentă, „Recomandările săptămânii” /

Leave a Reply