Cât dormi pe noapte?

Voi cât timp dormiți pe noapte? Eu reușesc să dorm fix… zero ore. Asta nu înseamnă că stau tot timpul cu ochii cât cepele de zile întregi. Nicidecum, însă la mine e “modul bufniță enabled“. Mă culc dimineața pe la 6 și mă trezesc pe la 15 după amiaza. Și deja am pierdut toată ziua. Până mă mai desmeticesc, până una alta, s-a făcut deja seară întuneric și n-am niciun chef de-a face nimic. Acum eora 07:09 dimineața și nu am mare somn. Am mai băgat un LOL să mă țină treaz, apoi voi da o fugă la Brico Depot. Trebuie să iau un neon pentru bucătărie, plus clemele de prins neonul circular în aplică. Astea standard s-au rupt toate 3, din cauza căldurii. Mi-a zis mie cineva că iau degeaba cleme noi, se vor rupe și alea, mai bine să leg ăla cu sârmă. E și ăsta un punct de vedere!

Bun, să revin la somn. Nu există un număr fix de ore de care ai nevoie pentru somn. Pentru unii, 6 ore sunt de ajuns, pentru alții 8, pentru alții chiar 10. Zice-se că Michelangelo dormea la fiecare 3 ore câte 20 de minute și era tot timpul fresh. Și după niște calcule alambicate, îmi dă că Da Vinci dormea nici 3 ore din 24. Ce făcea nene tot timpul ăla liber?

Acum e aproape 8 și eu casc ca după revelion. Dă dau cu apă pe ochi și să plec, sau să mă bag în pat până pe la 11 și ceva? Cred că merg pe a doua varianță… Noapte bună! Bună dimineața!
somn

Aceasta postare a fost citita de 2608 ori !

Comments

comments

There are 13 comments left Go To Comment

 1. Dan /

  Pfoai … sensibil subiectul. Eu dorm de obicei cam 6 ore, insa la sfarsit de saptamana sunt ca teleghidat si mai recuperez din somn in weekend. In mod normal, ar trebui minim 8 ore pentru o odihna satisfacatoare.
  Ceausescu, cat a fost el de “dictator”, dar a tinut cont de acest aspect, impartind ziua in trei: 8 ore de somn, 8 ore de munca si 8 ore de distractie/timp liber. Dar, de cand cu “democratia” asta a noastra, capitalismul mioritic, … Si-apoi te mai miri ca sunt unii care-l regreta pe Ceausescu …

  1. Spanac / Post Author

   Păi programul ăsta de 8 ore este cel mai bun pentru toată lumea. Însă vezi tu, când nu-i de muncă și ai tot timpul liber, cam pierzi din somn…

 2. Andreea /

  Cu cat inaintezi in varsta, cu atat necesarul pentru odihna scade. Nu este o regula, dar e valabil pentrun oamenii care se tot intreaba de ce nu sunt obositi in conditiile in care nu au avut un somn foarte lung.

  1. Spanac / Post Author

   Bunică-meu se trezea în fiecare dimineață la 3 jumate. Făcea cafeaua, se ducea să ia apă, tăia lemne. Mai puțin iarna când abia ieșea din casă pe la 5 dimineața. Se culca pe la 9-10 seara de se trezea așa devreme. Însă, în fiecare după-amiază, el mai dormea 2 ore, de la 14 la 16.

 3. Marius /

  Nu am ore fixe, dar stiu ca dorm in jur de 7,8 ore. Oarecum mi-am format un program si incerc sa nu depasesc 12 noaptea 🙂

  1. Spanac / Post Author

   Aia e bine. Eu însă, rar să mai dorm înainte de 12 noaptea. a, dacă mă ia durerea de cap? La 10 jumate, odată cu nevasta, sunt în pat, adorm în 10 minute.

 4. Pingback: La pomul lăudat să nu te duci cu sacul /

 5. Rudolph Aspirant /

  Eu dorm prea putin pt ca mie imi trebuie 8 ore pline insa nu prea apuc decat vreo 7-maxim 7 1/2 per noapte de zi comuna de lucru, si in weekend nu am chef sa dorm ca sa recuperez si dorm si mai putin, doar poate vreo 6 ore in medie per noapte de weekend, (care include vineri, sambata plus duminica noapte, plus nu 6 ore mereu constant x 3 zile la rand, ci asa in medie pe noapte pe termen mai lung), asa ca din cand in cand,
  asa cam la 4 luni odata, cad asa lat si dorm vreo 12 ore plus inca vreo 4 ca siesta in cate o duminica libera.

  1. Rudolph Aspirant /

   Si eu am uneori program Michelangelo, dar pe invers, ca uneori cand cad asa lat atunci la 4 luni o data, mi se intampla sa dorm 4 ore, urmate de 90 minute treaz, plus iar 4 ore de somn, iar 90 min treaz, si tot asa !

 6. Ciprian Lospa /

  Cam asa si eu. In timpul scolii adorm pe la 4 si ma trezesc la 11, in weekend exact cum ai scris mai sus si in vacanta de vara pe la 10 dimineata in general, pana-n 13:00 si ma trezesc seara. E nasol ca ma oboseste scoala rau.

  1. Spanac / Post Author

   În vacanțe la 7 dimineața eram în picioare. Nu voiam să pierd vremea când puteam să ies afară, să mp duc să caut șerpi, să mă plimb prin pădure, să-mi fac arcuri și săgețși, să-mi ascut cuțitul de vânătoare…

   1. Ciprian Lospa /

    Cum #plm sa cauti serpi?

    1. Spanac / Post Author

     Simplu. Știi ce buni sunt făcuți pe jar?

Leave a Reply