Ce ar face Creangă?

Fiind noapte (deja e dimineață), am stat de m-am gândit la unele întrebări tâmpite. De exemplu, ce-ar face acum Creangă dacă ar trăi.
Ar avea blog? Pe blogger, wordpress sau pe domeniu propriu? Sau pe toate 3?

Și-ar da share pe feisbuc? Ar folosi el ceva produs de jidan? Nu intru-n amănuntele de genul ăsta. Să zicem că da.

creangaCe-ar face Creangă când ar posta pe feisbuc Capra cu trei iezi și-ar veni ursul să dea share și like?
Lupul n-ar mai da nimic, că ar fi mort, însă capra și iedul cel mic ar băga comentarii pline de lacrimi… Parcă așa, că ei sunt triști și viața acum nu mai are niciun sens.
Să primească 30.000 de likeuri la stările lor de tristețe, cum primesc acum pițipoancele la stările de genul “m-a pălăsit, vleau să mol…”

Ce-ar face Creangă dacă biata capră ar primi atâtea likeuri, iar povestirea în sine doar câteva? Ar fi scris repede ceva de Paște? Unde din cauza crizei, nu se mai belește mielul și se jupoaie capra (na fă, mai ia un like… like de la o ureche până la ailaltă crestătura de cuțât!)

Ar fi prieten evident cu Eminescu și s-ar urmări reciproc pe twitter. Însă s-ar împrieteni cu Simona Sensual? Dacă ar vedea acolo 98 prieteni comuni?
Uite că la întrebarea asta nu-mi pot răspunde…

Dar dacă și-ar publica toate cărțile? Și-ar face singur corecturi la ce-a listat? Să-l rog să-mi corecteze și mie materialele? De unde ar avea hârtie? Ar cunoște pe cineva la tipografie să-i dea foi grămadă? Ar fi prieten cu patronul de la RTC ca să-și ia pixuri, stilouri și alte unelte de scris?

Însă, și Creangă a trecut prin câteva sărbători de Paște, dar, din păcate, nu țin minte să fi scris despre așa ceva. Mi-ar fi plăcut să-l văd pe Nică încondeiind ouă, supărat pe pupăza aia blestemată care-l trezește cu noaptea-n cap, tocmai de Joia mare!

Oare Creangă era prevăzător și și-ar fi luat de pe net cosuri paste înaintea altora? Oare i-ar fi făcut cadou lui Eminescu un coș de Paște de la Gourmet Gift? Sau el dădea comandă unui om care se ducea în târg să ia cele necesare? Uite, despre asta păcat că n-a scris. Ar fi fost genial scrisul ăsta de zi cu zi…

Voi știți căp de Paște Gourmet Gift face o surpriză companiilor care comandă cadouri pentru angajați? Pe 23 aprilie, după Paște, vor extrage un norocos, o companie care-și va primi banii cheltuiți în magazinul Gourmet pentru cadouri. Totul în limita de 10.000 de lei. Ei bine, uite asta n-a mai scris-o Creangă nicăieri!

Eh Creangă, uite e 5 și ceva dimineața și mie-mi fuge gândul la Simone Senzual și capre… Dacă-mi înțelegi aluzia de mecanică fină de construcții electrotehnice…

Leave a Reply