Ce este Entrepreneurship?

entrepreneurs-01Entrepreneurship este un maraton național de programare. Se știe că avem tineri studenți care mănâncă programare pe pâine, însă degeaba, deoarece statul, din păcate, nu le oferă joburi bine plătite.
Aici vine în ajutorul lor programul Entrepreneurship, primul maraton românesc de programare, creat de Allview. Maratonul se va desfășura în zilele de 28 și 29 martie ac., în aula Universităţii Transilvania din Braşov.

Entrepreneurship este un proiect amplu de responsabilitate socială iniţiat de Allview, cel mai important constructor autohton de pe piaţa IT&C. Acest ambiţios proiect este sprijinit de Centrul pentru Diplomaţie Publică şi Universitatea Transilvania. Amănunte pot fi găsite pe website-ul entrepreneurshipbv.ro, dedicat acestei competiţii şi pe care există formularul de înscriere în maraton.
Scopul Entrepreneurship este promovarea în UE și nu numai a aplicaţiilor studenţilor români pasionaţi de programare. Se pune accent atât pe creativitatea și ingeniozitatea competitorilor, cât și pe impactul social produs de aceste proiecte.
Echipele se vor forma din minim 2, maxim 4 studenți, care vor dezvolta, în 24 de ore, o aplicație cu utilitate largă pentru terminalele cu sistem de operare Android. De exemplu, aplicaţiile care vin în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi. Un juriu de specialitate va premia cele mai bune 3 lucrări.

Altă idee de programe care vor avea succes vor fi cele de tip SIRI. În 2-3 giga, cât să aibe un program, se pot înregistra diverse fraze sau cuvinte pe care CPU-ul terminalelor le va aranja îăntr-un mod inteligibil. De exemplu, poți vorbi cu telefonul. Întrebi cât este ceasul, iar acesta îți va răspunde. Îl rogi să caute pe net cursul valutar sau horoscopul, telefonul îți va spune. cum erau astfel de programe în filmele SF. Însă aparatrul în sine era ecranul/ oglinda de la baie. Dar, cum în ultima vreme, telefoanele au venit din urmă din ce în ce mai inteligente, o astfel de aplicație va fi de-a dreptul geanială.
Și nu ar mira pe nimeni să fie… românescă! Ba chiar să vedem următoarele generații de smartphoneuri Allview cu această aplicație instalată din fabrică!

Competiţia va începe vineri 28 martie la ora 12 şi se va încheia sâmbătă 29 martie, ora 11. Jurizarea se va face în aceeaşi sâmbătă, până la orele 14. Toate proiectele care vor participa la concurs vor fi donate Comisiei Europene, care le va promova. Mult succes!

Leave a Reply