Ce înseamnă laptopul pentru blogger?

Ce poate însemna un laptop pentru un blogger? Dar o tabletă? Sincer, nu mi-au plăcut tabletele la început. efectiv nu le vedeam rostul. Nu poți suna de pe ea, la ce-ți trebuie? Să te joci și să asculți muzică? Merci, am telefon. Și de la o vreme, nu mai ascult muzică. Cică surzești de la căștile alea de le vâri în ureche. Deci să-mi iau niște căști imense să râdă metrou de mine? nu merci. Pot dormi în metrou/ autobuz și fără muzică. Mă leagănă angrenajul de călători de n-am treabă.

Însă, cu timpul, am văzut necesitatea unei tablete. Și cum mi-am luat deja una (abia aștept să vină), voi scrie de pe ea. Îmi era foarte utilă când eram paznic pe aeroport. 12 ore să stai acolo fără să faci nimic, turbai. Eu îmi luam seriale pe telefon. Am văzut 90% din episoadele din CSI Miami pe telefon.
Știu că într-o zi luasem un laptop la mine. Îl împrumutasem de la Duda, că plecam la mare. Și l-am întrebat pe șef:
– E voie cu laptop? Să-l trec vama?
– E voie mă, că nu e cuțit sau pistol
– Dar e… laptop, eu sunt pus acolo la pază nu să mă uit la filme…

Și-am trecut vama cu el. Dacă era să mă întrebe careva îi ziceam că dimineața, când ies din tură plec direct la mare, mă așteaptă văru-meu cu mașina. Și unde era să las laptopul? Că nu-i al meu și n-am încredere să-l las la vamă. Dar n-a fost nevoie.

În ultima vreme s-au ieftinit laptopurile. Ce era anul trecut 1600 RON, acum iei cu 1250. Cu niște caracteristici mai bune.
De exemplu, am pus ochii pe două laptopuri excelente. Am intrat pe magazinul Delmag și-am dat la laptopuri. Am ochit un HP CQ58-350SQ și un Samsung NP300E5X-A02RO, ale căror specificații le vedeți mai jos.
laptopuri

Pentru blogger laptopul poate însemna o gură de aer. Mai are o idee, mai observă ceva în jur, se apucă și scrie. Și le are acolo deja ideile trecute. eu de exemplu am pe telefoane câte 10-20 de sms-uri, ciorne, cu idei. Și uit de ele, să m-apuc să le scriu. Pentru că nu le am la îndemână. Cum laptopul e mai greu de cărat, îl păstrăm pentru călătorii/ acasă și trecem la tablete. The next big thing.

Eu mi-am luat o tablețică, însă are doar 512 mega ram. 4 giga memorie internă și nu suportă 3g. Măcar are wireless, căci pot seta telefonul ca hot-spot și pot naviga pe net de pe tabletă.

tableta Și hai să caut ceva mai acătării, pentru viitor. Și dau frumos la tablete și văd ceva mișto de tot. Go Clever i720. La care am două procesoare la 1ghz și 3g. Adică pot să-i înfig stickul de net direct, fără să-mi consum bateria la telefon folosind hot-spotul pornit pe el.

Și mai au o surpriză. Te poți abona aici la newsletter-ul Delmag și ești primul care află de super ofertele de Black Friday.

Păi cu așa magazin cu prețuri OK, la îndemâna oricui, ce mai stăm? Spor la cumpărături!

Articol participant la Blog Friday 2013.

Aceasta postare a fost citita de 2160 ori !

Comments

comments

There are 10 comments left Go To Comment

 1. Caffe91 /

  Urmatoarea intrebare ar fi ce inseamna netul pentru un blogar ? 😀
  Tableta dupa parerea mea este complet inutila.. Desigur, in comparatie cu un laptop este mai mica dar cam asta ar fi singurul avantaj dupa parerea mea. In rest, trebuie incarcata la fel ca un laptop si poate fi virusata la fel de usor.. O fita inutila! 🙂

  1. Spanac / Post Author

   Așa ziceam și eu la început. Dar după ce-am pus mâna pe una și am folosit-o, nu-mi venea s-o mai dau omului înapoi. am scris pe ea un articol în 20 minute. ceea ce pe telefon îmi lua o oră.
   Bine, pe PC scriam articolul în 10 minute, nu mint. În plus, parcă una e să vezi filme pe ecran de 4,3 inci, alta e să le vezi pe 7 inci, nu?
   Să-mi vină să vezi cum copiez tot CSI NY pe ea…

 2. Razvan /

  Ce draci faci cu alea doua, duda? Pui windows 7 si-l arunci pe geam ca nu mai presteaza cum trebuie procesorul ala (indiferent de model). Poate ca merita pentru un copil care n-are nevoie de putere de procesare.

  1. Spanac / Post Author

   Le-am ales că-s mai ieftioare man. Nu-mi trebuie viteză de procesare pentru ce-am scris. A, dacă vreau putere de procesare, dau 2200 RON și rup ce mișcă!

 3. Mortu /

  Nici eu nu văd întrebuințările unei TABLETE.
  Am Nexus 4 ca telefon … e suficient pentru tot ce înseamnă mobilitate.
  Restul fac de la PC.

  Am avut laptop și acum nu mai am :>
  Poate în viitor dacă voi fi mai mobil; acum sunt mai “ne-mobil” 🙂

  1. Spanac / Post Author

   Măi, nu-i rău telefonul. Însă pentru mine, trecerea de la 4.3 la 7 inci, cel puțin când e vorba de scris și văzut filme, e binevenită. Mai ales dacă pui mâna pe-o tablețică ieftină sau gratis.
   Nici mie nu-mi plăceau la început, până am avut nevoie. Și-mi blestemam mințile când am avut șansa să iau una aproape moka și-am refuzat-o, nevăzându-i rostul.

 4. manman /

  Tableta nici nu se compara cu un calculator ,la fel un laptop nici nu se compara cu o unitate pc,la fel un telefon cat o fi el de jmeker cu quad core cu six core etc,nu se compara cu un pc cum nici windows-ul nu se compara cu linux.

  1. Spanac / Post Author

   da, însă pe-o tabletă poți scrie mai lesne pe blog decât o faci de pe telegon. Aici vorbesc doar de dimensiun ea ecranului. Ca-i tableta slaba si telefonul are 8 procesoare și 128 de giga memorie internă (da, există o chinezărie, de 2 luni l-au scos pe piață).
   Însă ți-e mai ușor să tastezi și să vezi filme pe ecran mai mare.
   Iar tableta pentru asta este. Cum sunt făcute tâmpeniile alea de ebook readere. Pe alea chiar că n-ai ce face. Decât să citești. Nimic altceva. Și costă de 3 ori cât o tabletă, care suplinește și ebook readerul cu succes.

 5. Gabriel /

  “La care am două procesoare la 1ghz și 3g”
  Nenea Spanacu`, alea nu-s nuclee? Nu au reusit INCA sa bage doua procesoare la telefoane si tablete, doar pe la PC-uri parca.

  1. Spanac / Post Author

   Nuclee, procesoare. Dracu, nu-i aceeași chestie? Asta mi-a zis și Emil Călinescu, faptul că-s nuclee, nu procesoare…

Leave a Reply