Ce părere aveți despre părinții voștri?

Din câte am văzut, am fost aprig criticat de fel de fel de indivizi. Oameni pe care-i consideram prieteni.
Asta pentru că nemernicul de mine a avut neobrăzarea de-a deschide subiectul homosexualitate și de a-și expune punctul de vedere.

Asta într-un mod deschis, neînjurând pe nimeni, ci doar voind să înțeleg ceva. Anume de ce e normal ceva anormal?

Și mi-am atras mai multe injurii decât concepeam. Repet, din partea unor oameni pe care-i consideram prieteni. Și asta mă rănește mult.
Una e să-ți expui punctul de vedere, diferit de al altuia, alta e să ne comportăm ca niște bădărani. Nu dau nume, sper să se simtă aceia despre care vorbesc. Dacă nu se vor simți, e jale. Mare păcat. Dar deh, trecem peste.

parentsȘi așa ajungem la întrebarea din titlu, ce părere aveți despre părinții voștri?

Majoritatea veți avea o părere bună, cum dracu să vină careva să vă spune ceva urât de ei? Și e normal.
Unii nu dați doi bani pe ai voștri sau pe cei din jur. Domnul “ziarist” cu umor grobian știe despre ce vorbesc. Asta e modalitatea lui de-a spune că i se rupe de tot și toate. Am mai văzut eu specimene d-astea. Toți se dau mari zmei pe net și-n viața reală sunt cântăriți pe ei.

Să revenim. Îmi cer scuze față de cititori pentru abatere. Însă asemenea jigodii care mă înjură de frică nu merită să respire același aer cu noi…

Așadar, ce părere aveți despre părinții voștri?

V-au dat o educație bună? Ce v-au învățat despre homosexualitate?
Recunosc, pe mine nu prea m-au învățat. Nici de bine, nici de rău. Nu mi-au zis nimic de ei. Că există sau că nu. Însă am avut părinți o mamă și un tată. Nicidecum 2 tați sau 2 mame. Sau Doamne ferește, cum am mai spus, vreo 4 tați și 3 mame, claie peste grămadă acolo.
Am crescut având impresia că homosexualitatea este anormală. Nu este în voia firii. Am fost homofob o bună bucată de vreme. Nu mi-e rușine s-o recunosc. Și dacă ăștia de mă citiți trageți concluzia că eu nu merit atenția voastră, doar pentru acest punct de vedere, vă rog să închideți pagina mea. Atunci se vor vedea adevărații spălați pe creier.

Am zis am fost homofob. Acum nu mai sunt. Îmi repugnă însă ideea de-a vedea doi bărbați sărutându-se sau coțăindu-se. La lesbiene dacă m-am uitat și mi-a plăcut? Da, la început. Dacă după 2 minute n-apare nicio mătărângă să le reguleze, închid filmul. Este scârbos. Da, ați văzut un bărbat să zică faptul că filmele cu lesbiene sunt scârboase.
Acum sunt de părere că fiecare are dreptul să facă ce vrea. E limbistă sau curist? Foarte OK, în dormitorul lor personal să fie cum sunt. N-am nicio problemă de-a sta de vorbă cu un homosexual, de a-i strânge mâna, de-ai fi prieten. E homosexual, nu ciumat! Atâta timp cât nu mă urmărește în toaletele publice e OK.

Părinții mei consideră că homosexualitatea nu este ceva normal. La fel și bunicii mei, toate rudele și toți prietenii. Da, am multe rude, bunici și străbunici coțăitori de femei, ceva de speriat, s-au înmulțit ca iepurii.

Și revin cu întrebări la voi. Părinții cum v-au învățat despre homosexualitate? Că e în regulă sau că nu e?

Dacă v-au spus că e-n regulă, majoritatea veți minți. Mai ales ăștia de-un leat cu mine.
Dacă veți spune că v-au învățat că nu e ok, atunci ce faceți mă? Voi spuneți că homosexualiatatea este ceva normal, firesc. Adică părinții voștri au fost niște dobitoci îndoctrinați în comunism? Că homosexualitatea ne bună, nu e un lucru firesc, orizonturi noi și toate cele?

Să-mi fie rușine că spun așa ceva despre părinții voștri? Nu spun nimic, vă întreb cum îi vedeți voi în ipostaza asta. Ce credeți despre mentalitatea lor? Uite așa cu mentalitatea lor eronată v-au crescut mă, v-au spălat, v-au dat la școală, v-au oferit o educație, au făcut tot ce-au putut pentru voi.
Evident, nu toți, dar majoritatea. Chit că au divorțat sau nu. V-au iubit. Poate mult, poate mai puțin. Însă n-ați ajuns unde sunteți acum fără un sprijin din partea lor.

Și acum când vine un cretin îndoctrinat ca Spanac (uite ce față de tâmpit are – la dracu, în poza aia cu tricou verde am o față de cretinel) și vă atrage atenția, ce faceți?
Nu aveți niciun argument solid. Absolut niciunul.
Da, moralitatea e relativă, după cum spunea un prieten, acum 100 de ani rochia deasupra gleznei era tabu, acu e OK să umble cu țâțele goale pe plajă.
Însă și moralitatea asta are o limită. Limita decenței. Acolo la desfrâu. Nu mi se pare normal ca femeile să stea cu țâțele goale la plajă. Mai ales de față cu alți bărbați, de față cu copii și bătrâni.
Asta nu înseamnă că nu mă uit la ele. Mă uit, chiar cu nevasta de mână. Una e uitatul, alta e înșelatul. Dar dăm în alte discuții și îmi pare că n-am cu cine discuta.
Deh, sunt eu un cretin îndoctrinat cu minte de fascist.
Cu ocazia asta sper să separ cititorii. Cei care cred că au ceva de învățat de la mine, sau eu de la ei, sau măcar să râdem nițel, sunt bineveniți. Cei care cred că-s un înapoiat DOAR pe sistemul reținerii față de homosexualitate, drum bun, cale bătută.

Și dacă tot e așa de lucru firesc, atunci cum naiba de suntem peste 6 miliarde de oameni heterosexuali? Cum naiba de animalele sunt heterosexuale? Hai, mai zi-mi ăla cu delfinii homosexuali care fac sex de plăcere. Deci excludem câțiva delfini. Bașca un gâscan, citisem într-un ziar că un gâscan se îndrăgostise de un purcel. Lucru pe bune. Sunt excepții. Și culmea, AL DRACULUI DE RARE!

P.S. GOOGLE E HOMOFOB! AM DAT CĂUTARE DUPĂ “PARENTS” ȘI IATĂ CE MI-A GENERAT. NUMAI BĂRBAT ÎMPREUNĂ CU FEMEIE CA FIIND PĂRINȚI. HUO GOOGLE!

Pe viitor vin discuții despre misoginism. Și de faptul că TOȚI bărbații sunt sau au fost misogini. Măcar pentru o clipă.

There are 47 comments left Go To Comment

 1. Rudolph Aspirant /

  Cel mai probabil, dupa parerea mea (scoasa din burta deoarece nu pot sa zic ca m-a preocupat pe mine personal pana acum educatia sexuala a publicului general), este ca parintii celor din generatia mea pur si simplu nu au vorbit despre homosexualitate copiilor lor, de parca nu ar fi existat, si au deschis acest subiect numai daca s-a pus problema unui caz in familie. Desigur ca nu homosexualitatea reprezinta asa capitolul principal dintr-un curriculum de educatie sexuala, ci dupa parerea mea cele 2 capitole principale sunt,

  a) interrelationarea sociala cu componenta erotica dintre 2 persoane care au sentimente de atractie mai mult sau mai putin complexe, sau in evolutie de la mai simplu la mai complex, sau de la mai difuz la mai precis, una pt cealalta

  b) educatia pt sanatate asociata activitatilor erotice dintre 2 persoane, (sanatatea fiind inteleasa ca stare de bunastare bio-psiho-sociala a unui individ).

  Cat de detaliat se dezvolta cele 2 capitole depinde desigur de varsta, si de capacitatile cognitive ale elevului respectiv, ideal si de corelarea informatiilor oferite cu restul materiiilor scolare, etc.

  Inca o data orientarea sexuala NU e exact acelasi lucru cu comportamentul erotic-sexual actualizat, care nici asta la randul lui nu consta numai in penetratia obligatorie a cuiva de catre altcineva. Ca lumea adulta care doreste foarte mult sa interactioneze unul cu altul asa erotic, la un moment dat isi doreste o apropiere mai profunda, asta se va negocia intre persoane competente de a consimti la acest fel de lucruri, cf dorintelor fiecaruia, discutate cat de cat asa la nivel constient si rational. In adolescenta initial dorintele sexuale sunt destul de difuze, nu e neobisnuit pt unii adolescenti sa faca pasiuni oarecum confuze asa juvenile si admirative pt unii profesori de acelasi sex cu ei, visele homoerootice sunt de asemenea posibile, chiar frecvente, (si astea sperie pe destui, insa fara nici o baza), pt ca lucrurile astea NU inseamna automat ca acel adolescent se va identifica mai tarziu cu o persoana homosexuala.

  1. Spanac / Post Author

   Adăvărat e că nu prea se discuta așa ceva între părinți și copii. Însă i-am auzit pe unii că părinții le-au spus că homosexualitatea e ceva firesc, e-n legea firii.
   Ceea ce, să am iertare, e o mare prostie.

   1. Vladimir /

    Zici cine, tu? :)) Hai mai Spanac! Si de la nivelul caror patalamale ai decis tu ca e o mare prostie? 😀 Esti neurolog, genetician, psihiatru, psiholog, specialist in sexualitate, biolog? Nu de alta, dar aia care chiar se pricep (insirati mai sus) zic ca e normal. Tu pe care baze ii contrazici? Personale? Popesti? 😀 S

    1. Spanac / Post Author

     Nu coane. Arată mie un biolog, profesor, orice, care-ți zice despre reproducere și să vedem părerile lui despre ce e în legea firii și ce nu.

     1. Vladimir /

      Nevasta-mea e genetician. Maica-mea e psihiatru. Nevasta-mea are blog, dar nu scrie despre genul asta de subiecte pe motiv de scandaluri potentiale (ea e mai pasnica). Sunt convins insa ca ti-ar raspunde daca ai intreba ceva specific. Oricum e plina blogosfera englezeasca de bloguri legate de subiect tinute de scientisti seriosi. Cauta si tu. In cea romaneasca n-am idee daca sunt, eu ma dau pe 4-5 bloguri, ale voastre, nu mai mult de atat, ca mi-e mai usor sa citesc in alte limbi.

     2. Spanac / Post Author

      Mă, rusește nu știu, să-ți fie mai ușor să mă înțelegi :))
      Nu știu ce se discută prin alte țări. eu mi-am pus o întrebare pe care am transmis-o și vouă. Mai departe, nu știu de ce să dea lumea cu piatra?

  2. Rudolph Aspirant /

   Ca raspuns on-topic la intrebarea din titlul articolului, nu cred ca are vreun rost a se pasa responsabilitatea pe umerii parintilor, pt ca nici parintii din UE de vest sau alte tari nu au prea deschis subiectul homosexualitatii cu copiii lor si de fapt nici acuma nu il prea deschid, sperand sa se ocupe scoala. Zau, atata pasat de responsabilitate cum a existat in legatura cu educatia sexuala a tineretului, parca nu a existat in legatura cu nimica, mai ales in ultimii 200 de ani, dar nu trebuie invinuit nimeni, ca uite, de ex eu am 32 de ani si nici prin cap nu mi-ar trece sa imi doresc sa educ sexual pe altcineva, si daca teoretic as avea un copil si m-as simti obligat asa sa alcatuiesc un soi de plan educativ, cred ca m-ar trece toate apele si in final cred ca m-as bucura ca macar exista emisiunea lui Dan Savage de pe MTV, (desi aia e pt copii mai mari, nu chiar asa de mici) !

   De ex parintii mei au plasat asa strategic cand eram eu chiar mic asa de clasa 1-a, si abia stiam sa citesc, o carte de educatie sexuala pt copii pe un raft de mai jos al bibliotecii, cam pe langa unde era cartea cu Pinguinul Apolodor si Povestile lui Hoffmann, ca stiau ca ma uitam la alea ca imi erau asa mai la indemana ! (Era o carte publicata in RSR cred prin anii timpurii 70, cred ca tata o cumparase de cand era el la liceu. Si era cam complicata pt un copil, insa explica mai mult cum trebuie sa explice un parinte unui copil, si era asa pe capitole, pt copilul prescolar, pt copilul scolar, etc, si cred sincer ca tata a avut incredere in mine, ca voi sti sa citesc capitolul care era inteligibil pt mine ! Si culmea e ca am impresia ca eu, vazand ca e asa mai degaraba un manual, chiar asa am si tratat cartea respectiva ca un manual, si nici ca am rasfoit-o mai departe decat trebuia ! Zau, eu nu am avut niciodata vreoo curiozitate asa scolareasca sa citesc IN PLUS fata de lectia care mi se dadea mie ! Abia pe la liceu cand am avut o faza de rebeliune, citeam ALTCEVA decat ce trebuia, desi nici acolo IN PLUS, ci doar ALT capitol, sau ALTA materie decat aia la care aveam lucrare de control !!).
   Plus cred ca au pasat raspunderea si lui bunica, pt ca tin minte cam tot in perioada aia, m-a intrebat asa hodoronc tronc, “tu stii cum se fac copiii ?”, si eu am ramas blocat, plus m-am simtit automat vinovat ca nu studiasem din acel manual pe care il observasem, si adevarul e ca ma uitasem, dar asa fugitiv, pt ca vazusem asa niste scheme si sageti cu denumiri si ilustratii care nici nu ma interesau asa pe mine in momentul ala, insa oricum imi formulasem impresia ca asta e manual/subiect scolar, deci nu merita sa ma obosesc cu retinutul asa a tuturor amanuntelor, si cand m-a intrebat bunica imediat m-am gandit ca acum o sa iau nota 4, pt ca nu studiasem asa prea constiincios !! Si tin minte ca am baiguit ceva de gen, “eu am citit, (adica eu mi-am facut temele si datoria !), dar nu mai tin minte, ca am avut si lectii la matematica”, etc…nu am avut timp…! am gasit eu niste scuze ! si desigur ca pe bunica a pufnit-o rasul…(zau, eu am avut de mic acest efect sa rada toate femeile adulte de mine, (iar cele mai tinere sa se enerveze pe mine…), si a inceput sa-mi explice ea ceva acolo cu albinute si cu floricele, si pe urma mi-a zis destul de grafic cum e la oameni, (pt ca eu eram de la oras si desigur ca nu vazusem in viata mea vreun animal asa mai indeaproape, nici macar la zoo nu stiu daca vazusem, si asta fiind inainte de Revolutie nu erau nici caini vagabonzi pe strada sa tin eu personal minte ca i-am vazut interactionand erotic in vreun fel, nici la TV nu cred ca daduse ceva de genul asta la TV Enciclopedia), si eu m-am mirat, dar ce era sa zic, daca asa era obligatoriu plus zicea si bunica, asa o fi ! Si pe urma, in mod normal, ca mai orice copil de 7 ani, nici ca mi-a mai pasat de asta inca vreo 5 ani de atunci inainte. Insa am revenit sa recitesc acel manual in mod mai amanuntit ceva mai tarziu.
   Mie mi-a fost mai dificil dupa vreo 14 ani, pt ca efectiv nu aveam inca asa role model ca lumea pt a fi gay, pt ca de cine eram atras asa cu precadere ar fi fost imposibil sa nu remarc, numai ca asta nu e ceva asa un capat de lume, chestia asta au patit-o si altii, plus deja urma sa capat Internet, deja avusesem contact cu carti si cu oameni din alte culturi. Dar in cazul meu, efectiv tata chiar s-a dus la un prieten de-al lui care era medic si l-a intrebat pe ala cum sa vorbeasca cu mine asa mai concret in legatura cu educatia sexuala dupa ce trecusem de 13 ani, ca in cazul meu s-a cam vazut, adica destui parinti isi pot da seama uneori inca iniante sa isi dea seama copilul de obicei, sau sa se reconcilieze copilul cu chestia ca s-ar putea sa fie gay, dar desigur in principal cred ca voia sa se asigure ca voi fi OK si nu o sa patesc ceva, si desigur ca nu a avut ce altceva sa-mi comunice decat Safe sex. Iar in legatura cu siguranta, adica a nu intra in vorba cu straini potential periculosi, pai asta mie mama imi facuse instructaj de cand eram de 6 ani, si eu eram deja super prudent din fire ! Mai dificil a fost poate cu indragostitul, plus cu transmiterea sentimentelor romantice, dar la un anumit nivel si receptarea lor, pt ca eu nu m-am indragostit niciodata asa ff profund si ff complex in lb romana, numai in alte limbi, dar asta face parte si din parcursul meu personal, adica nu e ceva obligatoriu, e doar pt ca eu am fost expus unor culturi straine de cand eram mic, de ex la 8 ani eu visam in lb franceza, la 12 in engleza, in romana nu prea vorbeam decat cu bunica, iar la mama si tata sau la profesori care poate doreau sa vorbeasca si ei cu mine fie in romana fie in alte limbi de obicei nu eram atent, adica eu am avut asa si o perioada de reverie destul de detasata de realitatile cotdiene, si nici nu m-am grabit excesiv de mult, intr-un fel nu am fost nici presat de vreo gasca sa ma maturizez prea devreme, desi de cultura deja incepusem sa fiu oarecum presat, (dar asa sunt/au fost oarecum si tinerii heterosexuali din generatia mea, cred eu, nu numai gay-ii asa per total, si precis nu numai cei din Romania, ci multi nascuti pe la inc anilor 80 din destule culturi majoritar iudeo-crestine, cam asa a fost), insa eu personal am vrut sa fiu eu in control asupra evolutiei mele sexuale, asta a fost ff important pt mine, sa fiu eu ala care decidea stilul, ce, cand, cum, sa fie eu cel care decide absolut tot. Nu mi-a reusit intotdeauna, dar cel putin am incercat.

   1. Spanac / Post Author

    E, cu pasarea responsabilităților, e veche povestea. Lasă că-i zice la școală, lasă că-i zice acasă. Și-s unele chestii pe care copilul nu le știe. Și ajunge la o vârstă când dă piept cu unele chestii despre care habar n-are. Și care ar fi trebuit să le știe. Ori din școală, ori de acasă.Însă vezi tu, în educația aia din cei 7 ani d-acasă nu intră sexul. Majoritatea puștilor de până în 11-12 ani nici să n-audă de fete. De însurătoare. nici nu acceptă să pupe o fată. Darămite s-o sărute.
    Abia după 2-3 ani umblă ca nebunii după ele, mai ceva ca albinele după matcă!

 2. Nik /

  Mai “umbla” un banc pe net : unul se duce cu un cocos la tirg sa-l vinda si vine un cumparator si intreaba daca “calca” gainile, omul ii spune da “calca” orice oratanie prinde prin curte si cumparatorul il intreaba de ce il vinde , pai zice vinzatorul A INCEPUT SA SE UITE LUNG LA MINE !

  1. Spanac / Post Author

   Unul dintre cele mai mișto bancuri e ăsta cu cocoșul. E la fel și ăla cu uliul. tot așa, un cocoș care a regulat toate animalele prin curte, zăcea mort într-un colț. vine țăranul lângă el și-l deplânge că de la atâta sex a murit.
   La care cocoșul îi zice: Dă-te mă d-aici că sperii uliul ăla de-a pus ochii pe mine…

 3. Nik /

  Acum 60 (si) de ani cind ai mei m-au adus pe lume nici nu se pomenea de homosexualitate nicidecum sa ne mai spuna parintii ca e rea sau nu, erau alte timpuri cu mai mult bun simt !

  1. Spanac / Post Author

   Lasă bunul simț. Am zis, femeia acu 100 de ani și femeia d-acum goală pe plajă.

 4. Vladimir /

  Pai si-ti lipseau injuraturile? :D. De ce ai inceput iarasi?
  Eu am spus tot ce am avut de spus la postul anterior legat de subiect. Dar repet partea cat de cat on topic aici: maica-mea (ca ea m-a educat) nu a considerat niciodata anormale persoanele manifeste gay si nici tendintele homosexuale. O considera o forma de variatie/experimentare sexuala, mai ales pentru un tip majoritar hetero. Oricum ea, in privinta oricarei experiente (sexuale sau nu), m-a invatat mereu ca nu e cazul sa comentezi pana nu incerci. Ca cine stie ce pierzi? Iar daca experienta cu pricina chiar iti repugna, e ok sa refuzi, dar nu e ok sa critici. Eu-s hetero ca asa a fost sa fie scris in genele mele, dar nu vad ce e de mandrie in asta. Ba mie chiar imi pare un pic rau fiindca nu ma pot opri sa ma gandesc ca probabil e o intreaga lume de experiente sexuale acolo pe care eu nu le cunosc si nici de-as vrea si-as incerca nu le-as putea trai la intensitatea la care le traieste un gay. E strict o chestie egoist-personala. La fel as simti si daca as fi surd si n-as auzi vreodata muzica. Nu vreau sa-mi scape ceva, mai ales nu pe motiv ca-s eu prost si refuz cu ochii inchisi. Acum sigur, poate sunt unii carora le place in pozitia misionarului toata viata, dar nu-s acela eu. Si ca sa termin, eu nu vad nimic reprobabil sau deviant in homosexualitate atat timp (si asta se aplica si la hetero, evident) cat se intampla intre doua persoane majoare si responsabile legal, care-si dau acordul in favoarea actului. Dar, cum spuneam si-n paranteza, si asta vreau sa fie clar asa ca repet, am aceleasi standarde si pentru hetero.
  Eu zau ca nu inteleg incrancenarea ta impotriva ideii. Adica pe bune, ce-ti pasa? Nu-ti place sa-i vezi tinandu-se de maini pe strada, uita-te in alta parte… Ce n-ai alte cruciade? Nu-i mai bine sa traim cu totii linistit facand fiecare ce-i place si cu cine-i place? 🙂 Mai lipseste sa se faca o lege cu intre ce ore sa ne-o punem cu sotia. Libertatile individuale sunt foarte importante. Cand o categorie sociala incepe sa le piarda sau nu le castiga trebuie sa te ingrijorezi. Si anume rau de tot. Fiindca e de obicei semn ca in curand si tu le vei pierde pe ale tale. Si e nasol.
  Si ca sa termin, daca mi s-ar oferi ocazia, nu m-as da inapoi sa incerc, dar teama imi e ca tot acelasi rol in cuplu l-as avea, ca asta-mi spun hormonii, nah. Deci n-ar fi cine stie ce variatie.

  1. Spanac / Post Author

   Faci și tu ca Goethe acum. Știi ce-a zis înainte să moară?
   Că a făcut absolut orice pe lumea asta, mai puțin să omoare un om. Și-i pare rău că n-a experimentat așa ceva.
   Așa ești și tu cu experimentele. Lasă că mama ta ți-a spus că e OK. e un caz. uite, ai mai văzut aici 3 cazuri de părinți care nu au spus nimic. Eu, Rudolf și Nik. Și precis s-or mai strânge și alții.
   Și nu-mi lipsesc înjurăturile. Însă cer ca pe propriul meu blog să am părerea proprie. Și să cer altora părerea. Ce e așa greșit în asta? Dacă tot urlăm că e ok să fii curist, e absolut ok să scriu ce vreau la mine pe blog.
   Și aici pur și simplu am pus o întrebare, nu știu de ce te ataci așa?
   Ți-am înțeles punctul de vedere.

   1. Vladimir /

    Pai eu nu m-am atacat absolut deloc, dar zau, ti-e dor dupa momentele de la celalalt articol? Ca ma indoiesc si ca ai sa strangi altfel de reactii si ca aia de-ti vor comenta vor fi mai ponderati.

   2. Rudolph Aspirant /

    Eu am clarificat mai sus in legatura cu parintii mei personali, ca in primul comentariu vorbeam asa la modul general.
    Insa a nu vorbi despre anumite chestii nu inseamna ca ele nu exista, sau ca le impiedici sa apara…de ex, hai, chiar si daca ar fi considerat ceva rau, un blestem, a nu-l pomeni NU inseamna ca il gonesti ! Asta e o superstitie de fapt destul de adanc inradacinata in MULTE MULTE popoare si culturi din timpuri vechi, a NU rosti numele a ceva nasol, ca sa nu risti sa se intample, numai ca tot intelepciunea populara mai spune si ca “de ce ti-e frica nu scapi”…(nu ma refer la nimeni de aici in mod special, vorbeam asa la modul larg general.)
    Cat despre biologic, zau, activitatea sexuala nu este strict numai pt reproducere, si nu numai la oameni. Iar daca evolutionar ar fi fost daunator speciei umane sa nu existe activitate de tip homosexual, acest comportament sau persoanele inclinate preferential catre acest fel de comportament s-ar fi extins din specie, desi se pare ca nu s-a intamplat asa si exista asa efectiv peste tot si dintotdeauna…vorbesc de cei autentic inclinati sa prefere atat romantic cat si erotic persoane de acelasi sex, nu vorbesc de o cultura specifica a activitatii sexuale, asa cum o fi fost la grecii antici, si cum nu are cum sa fie acuma, ca aia e altceva, desi exista probabil si tangente, adica nu sunt 2 sfere asa total distincte, pt ca totusi expresia sexuala si erotica a cuiva este influentata cultural destul de mult, dar nimeni care e predominant heterosexual va deveni asa romantic inclinat asa la nivel ff profund catre alt barbat, adica totusi homosexualitatea NU e ceva “contagios” !
    Cel putin nu s-a remarcat asa ceva niciodata la nivel cat de cat serios. Insa desigur ca sexualitatea umana continua sa fie studiata. De ex dupa parerea mea desprre ce afeminina se cunosc chiar mai putine chestii decat despre cea masculina, si uite, desi suna ridicol, efectiv nu se stie serios la ce foloseste orgasmul feminin si de ce el a persistat evolutionar in loc sa fie extinct…dar asta nu o spun eu, asta o spun unii care studiaza chestia asta la nivel chiar serios, si seful investigatiei respective e de sex feminin, adica nu e vreo conspiratie politica misogina, e vorba de oameni universitari deosebit de seriosi la nivel biologic, si se stie deja ca in nici un caz orgasmul feminin nu ajuta fertilizarea si asta s-a demonstrat clar ca nu ajuta, nici nu e detrimental, adica nu are nici o legatura…totul asta oarecum si apropos ca activitatea sexuala nu e numai pt reproducere.
    Insa eu nu ma pricep. Eu nu stiu mai mult decat pot sa aflu din ce se stie cu un nivel cat de cat rezonabil de credibilitate, specificitate, validitate, etc.
    In ceea ce ma priveste pe mine personal, eu sunt lamurit de mult, ca doar am 32 de ani.

 5. Alexandru /

  Am o familia foarte frumoasa, doar ca unul dintre parinte (tata) nu prea are ce cauta in familia mea (betiv, agresiv si asa mai departe) o sa scap cat de curand de el doar ca dosarul penal este in lucru. O sa vin cu un comentariu peste o luna de zile si iti voi spune atunci cum sta treaba.

  1. Spanac / Post Author

   Wow, thats some serious shit…

 6. Alin /

  Daca aruncatul securii dupa mine si bataia cu biciul si cureaua ti se par chestii normle, atunci da, am o parere foarte buna….

  1. Spanac / Post Author

   Aruncatul securii? Mă, la mine n-au fost sporturi d-astea extreme. nici bici sau curea…

   1. Alin /

    Normal ca nu au fost. Cateodata am impresia ca numai eu am trait astfel de experiente… Eu si unii de prin Vaslui…

 7. Alin /

  Asa ca, eu nu sunt in masura sa judec ce e normal si ce nu in privinta homosexualitatii…. Am alte domenii in care sunt expert in ce priveste lucrurile anormale care se petrec cu oamenii…

  1. Spanac / Post Author

   Și care ar fi alea?

   1. Alin /

    Pai daca vrei, am un document Word cu cateva chestii intamplate… Daca vrei sa-ti bagi groaza in cititori, ti-l trimit pt un guest post..

    1. Spanac / Post Author

     Da, vezi că ai mailul sus în header. Butonul roșu cu plic pe el.

 8. Rudolph Aspirant /

  Ha ! Ha ! Cred ca m-am prins de ce erai tu asa de suparat ca nu ai fost educat asa mai temeinic si in ceea ce priveste homosexualitatea ! Pai abia acum am citit ce articole interesante ai scris tu pana acuma despre relatiile heterosexuale, (de gemn alea Cum sa nu faci sex, sau Cum sa faci sex pe gratis, si destule altele), si probabil ca voiai sa iti largesti grupul de cititori si sa scrii articole la fel de interesante si despre relatiile gay, numai ca tu doresti calitate, si nefiind educat asa corespunzator, nu stiai sigur ce sa scrii astfel incat sa iasa super interesant si super calitativ, si acum incerci sa te educi si sa afli, dar folosesti asa psihologia inversa, de gen pui intrebari inocente de gen, “pariez ca nici voi nu stiti”, sau “nici pe mine parintii si/sau scoala nu m-au educat cum se cuvine”, sperand ca vei primi informatii asa de insider care sa te ajute sa scrii un articol super-traznet si pt cititorii gay, sa devii un blogger din ce in ce mai larg citit si popular ! Si adevarul e ca gay-ii sunt mai egoisti, (lesbienele si mai si, dupa parerea mea), nu povestesc asa de generos publicului larg lucruri deosebit de interesante si de incitante si de educative despre care numai ei stiu ! De aia exista si un grad de invidie sau nedumerire mai larga probabil, ca isi zice lumea in gandul lor, “ce naiba o gasi ala la ala, sau aia la aia, de eu nu ma descurc nici cu colega mea de banca, ca ma enerveaza de anorexica ce e de nu are nici sani, dar vad ca la gay le place si aia mai fara sani, poate am si eu ceva de invata util de la ei”, etc !
  (Am GLUMIT !)

  1. Spanac / Post Author

   Nu, am scris un articol pentru care am fost foarte criticat. Adică ăsta.
   http://spanac.eu/injurati-ma-caci-voi-vorbi-despre-homosexualitate/

   Și de acolo întreg tărăboiul.
   Și am fost educat corespunzător, nu am niciun dubiu în privința asta.

 9. Razvan Ianculescu /

  Eu am cei mai tari si cei mai moderni parinti din lume. Am spus-o mereu si am s-o spun mereu.

  1. Spanac / Post Author

   Și ei ce zic despre subiectul ăsta?

   1. Razvan Ianculescu /

    Ambii sunt impotriva, ca majoritatea celor de varsta lor. Dar credeam ca asta este deja inteles. Sunt de parere ca nici parintii foarte tineri un dezbat problema asta cu copiii lor.
    Homosexualitatea este ceva “asa nu” si punct.
    Cel putin asa vad eu lucrurile, prin prisma parintilor cu care interactionez din cand in cand.

    1. Spanac / Post Author

     Na poftim. Și nu ți-e rușine să recunoști? :))

     1. Razvan Ianculescu /

      Niciodata nu mi-a fost rusine de lucrurile in care cred cu tarie.
      Am spus-o mereu: homosexualitatea nu este ceva normal. Asta-i punctul meu de vedere, am dreptul sa mi-l exprim fara sa lezez pe nimeni. Sper :))

     2. Spanac / Post Author

      Bun așa.

 10. Mortu /

  Un cuvânt atât de mic dar cu o importanță atât de mare.
  Ce să mai vorbit de responsabilități.
  Eu am avut norocul să cresc într-o familie MARE și părinți de nota 10 care nu mi-au impus nimic niciodată.
  Nu mi-au impus să ma duc la biserică, sa votez cu X Y Z, să am părerea ASTA despre ceva sau pe dincolo.
  M-au lăsat să decid pentru mine și au făcut o treabă minunată.
  Nu am discutat subiectul “homosexualitate” cu ei dar părerea mea despre ei o știi deja. Chiar nu ma deranjează și nu mă interesează. O viață ai … trăiește-o cum crezi tu de cuviință.

  În timp ce îți scriam comentariu a venit mama prin cameră și am profitat de ocazie să o întreb despre HOMOSEXUALITATE și răspunsul ei a fost cam așa:
  “Nu am treabă cu ei facă ce o vrea dar să nu aibă pretenția la copii. Ce naiba le zici când o să crească mare?”
  Mă … într-un fel îs de acord cu ea pentru că indirect il pui pe prunc într-o poziție incomodă și știm cu toții în ce vremuri trăim cu ce specimene de oameni. Ultimul lucru pe care în dorești e să fii marginalizat sau ironizat de lucruri care nu depind de tine.

  1. Spanac / Post Author

   Aia am zis și eu în articolul trecut și mi s-au urcat în cap grămezi de gay-lovers

   1. Mortu /

    nu are rost să “te cobori” la intelectul lor limitat că te bat cu experiență.

    1. Spanac / Post Author

     Nu e vorba de coborat, culmea ca-s oameni inteligenti cu care am ce discuta. aia ma enerveaza. Că dacă era vreun prost nici nu-l băgam în seamă.

 11. Sorin /

  Homosexualitatea, este foarte mult mediatizata, de la un timp (desi exista de mi de ani), pentru dezbinarea societatii (in special) si pentru reducerea populatiei.
  Parerea mea!

  1. Spanac / Post Author

   Aia cu reducerea populației zic și eu. D-aia e așa mediatizată acum. Au văzut că suntem ai dracu de rezistență la e-uri și nu crăpăm așa repede ca-n calculele lor așa că ne bagă altceva pe gât acum.

 12. Alin /

  Stimati cititori, apropo de parinti. Va arat un video recent pe care l-am gasit, cu un tata care afland ca fiicele sale au dansat TWERKING, poate stiti ce este, reactioneaza…intr-un anumit fel, va las pe voi sa descoperiti. M-am gandit sa va arat si voua daca n-ati vazut, ca sa incercam sa facem o comparatie intre Romania si alte state europene, in ce priveste parintii, daca suntem la subiect. Dupa ce intrati, dati scroll in jos pentru video.

  VA UREZ VIZIONARE PLACUTA !!!

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2304208/Twerking-Facebook-video-Ohio-father-Greg-Horn-charged-footage-whipping-daughters.html

  1. Spanac / Post Author

   Lol ce le-a tras-o :))
   Nu e de râs, însă, cred, eu, alea n-or să mai dea din cur în fața camerelor de luat vederi câtă viață or avea. E greu cu adolescenții…
   Nu-s de acord cu bătaia aia, e prea cruntă.

 13. danu /

  Sa recunoastem….parinti de azi nu sunt precum parintii de ieri sau de alaltaieri. Pentru ca , asa cum ai dat exemplil cu rochia pana la glezne, vremurile s-au schimbat. Ai mei nu m-au invatat nimic…dar nici nu traiam intr-o vreme in care discutiile despre astfel de subiecte erau purtate atat de usor.

  1. Spanac / Post Author

   Nu vezi că nu-i ușor? e considerat tabu și subiectul ăsta. Pe când iei vor marșuri, căsătorii, adopție de copii. Și dacă zice vreunul ceva, e jale.

  2. Alin /

   Pai Danu, nici pe mine nu m-au prea invatat. Ba din contra ! Daca citesti urmatorul articol, vei vedea ce m-au “invatat”. Insa totusi, nu-stiu, oate sunt eu mai “norocos”, am reusit sa nu ajung un curvar sau un depravat.

   Dar in ziua de azi, cu atatea tentatii….cand aproape fiecare fata de liceu este curva si o suge colegilor sai….fata de acum 10 ani, cand nu era chiar asa totusi….eu inteleg ca este foarte dificil pentru un copil din asta sa reziste atator tentatii….

   Dar totusi, unii ciar nu au nici o scuza, si anume cei care sunt cei mai “rai” dintre toti….

   1. Alin /

    ..si nici tatal fetelor astora nu are nicio scuza pentru comportamentul de gorila needucata, pentru cum le loveste…dar cum sa-ti zic, si ele sunt cel putin la fel de vinovate !

    Daca iti trebuie sa iti arati vaginul sau sa dansezi erotic sa te “adimre” toata planeta…atunci asuma-ti fatuco consecintele ! Dar na, ii cer si eu unui nebun sa picteze… Copiii astia din ziua de azi, din toata lumea, snt o generatie scapata de sub control, una sub orice critica… Cat e vina lor, cat e vina sistemului, cat e vina parintilor…asta nu stim

 14. Emil Calinescu /

  Intolerantule, homofob si anti-democrat. HUO si tie si GOOGLE-ului cel indoctrinat!

  1. Spanac / Post Author

   Ce mă, pui rakeții pe mine?

Leave a Reply