Ce spui de pompe căldură sol-apă cu care să îți încălzești casa în această iarnă?

Vremurile în care trăim sunt tot mai incerte. Observăm deja că facturile sunt din ce în ce mai piperate, iar gândul că iarna abia începe ne înspăimântă. Facem economie pe cât posibil, dar atunci când vine vorba de căldură lucrurile sunt delicate, mai ales dacă în locuință există și copii.

Pentru a mai reduce din cheltuieli, dar și pentru a avea o siguranță pe termen lung, mulți optează pentru alternative atunci când vine vorba de sistemul de încălzire. În ultimul timp, pompele de căldură au devenit un trend, poate tocmai din cauza faptului că instalarea uneia ne aduce multe beneficii.

De ce să alegi o pompă de căldură sol-apă?

Față de sistemele de încălzire clasice pe lemn, gaz, pellets etc., cu pompele de căldură se poate obține o economie de până la 75%. Firește că acest detaliu este unul foarte important, mai ales când bugetul nostru este amenințat de facturile colosale ce ne pândesc.

Dar economia nu este singura caracteristică care ne interesează. Când alegi să îți încălzești casa cu ajutorul unei pompe caldura sol apa ai garanția că alegi una dintre cele mai fiabile metode prin care poți face asta.

Acest sistem de colectare a căldurii nu este folosit doar pentru încălzirea eficientă a locuințelor ci și pentru răcire. Astfel, pe timp de vară, vei trece mai ușor peste temperaturile ridicate din exterior, în timp ce te vei relaxa la o temperatura optimă în casă.

Montarea unei pompe de căldură sol-apă

Dacă te-ai convins că pompa de căldură este ceea ce ai nevoie pentru casa ta, urmează să te documentezi cu privire la cum se realizează montarea și să cauți pe cineva care să execute lucrările. În acest caz, echipa Eco Drill îți stă la dispoziție.

În funcție de necesarul de căldură se pot executa mai multe forări la o distanță de minim 10 ml. Următorul pas este montarea unui colector din polietilenă prin care va circula un agent termic ce se pompează în sol prin aceste circuite. Temperatura lichidului la momentul parcurgerii prin sistem este de 4-5 grade iar atunci când ajunge la sistemul de țevi din sol este de 12-14 grade. Acest agent recirculat transportand energia către schimbatorul de căldură.

Costul unor astfel de foraje diferă în funcție de diametrul colectoarelor, zona în care se forează, adâncimea, numărul de foraje și sistemul de colectare ales. În orice caz, investiția într-o astfel de pompă de căldură este una profitabilă, mai ales dacă iernile sunt lungi iar prețurile cresc tot mai mult.

Eco Drill – experți în forare

Pe lângă forajele pentru montarea pompelor de căldură, cei de la Eco Drill se ocupă și de executarea altor tipuri de foraje. Fântâni și puțuri, panouri solare, sisteme de încălzire în pardoseală, sisteme de pompare și lucrări executate cu buldoexcavatoare – de toate acestea se ocupă experții EcoDrillForaje.

Secretul unei lucrări durabile stă în profesionalismul cu care aceasta a fost executată. Cei de la Eco Drill știu asta, de aceea fiecare lucrare în parte este privită ca una extrem de importantă.

Nu mai ezita! Schimbă vechiul sistem de încălzire cu o pompă de căldură sol-apă. Accesează www.ecodrillforaje.ro și solicită o ofertă. Beneficiile le vei vedea în buzunarul tău.

Contact: office[@]ecodrillforaje.ro

Leave a Reply