Ce super-putere ai vrea să ai?

Dacă ar fi să alegi din sacul lui Moș Crăciun o singură super-putere, care ar fi aceea?
Puteți alege orice. Vă dau mai jos câteva exemple:
– să poți zbura;
– invizibilitate;
– super viteza;
– genialitate (cel mai mare IQ);
– capacitatea de-a cunoaște ORICE;
– capacitatea de-a vindeca orice boală;
– ce-ai atinge să se transforme în aur (numai 3 ore în ziua de joi, țineți minte povestea lui Midas);
– super vedere. Ochilă ăla din povești să fie copil mic pe lângă ocheanul vostru;
– super auz;
– să citiți gândurile oamenilor.

mos copy

Eu aș vrea să am puterea aia de-a convinge pe oricine să facă ce vreau eu.
– Bună ziua! Doresc acel TV și-am venit să-l iau!
– Costă 1500 lei!
– Am zis că-l iau!
– Cum să nu, poftiți! Vă mai așteptăm pe la noi!

Aia ar fi cea mai mișto super putere, am impresia. Deși invizibilitatea și capacitatea de vindecare îmi fac cu ochiul. Și-am fost sincer când am spus asta, nu-i nevoie să mă ascund după deget c-aș vrea să cunosc orice sau c-aș pune pe primul loc capacitatea de-a salva de la moarte bolnavii unor boli incurabile. M-aș ajuta în primul rând pe mine. Să am eu de toate. Abia după aceea aș ajuta și pe alții.
– Domnule doctor, cât costă operația asta?
– 100.000 de euro!
– O faceți dvs. gratis, sau pentru acest pix?
– Da, pentru dvs. orice!

Așa aș putea ajuta și pe altii. Cel puțin așa consider. Așadar, voi ce super-putere ați dori să aveți?

Sursă foto: TotulOK.com

Aceasta postare a fost citita de 1474 ori !

Comments

comments

There are 7 comments left Go To Comment

 1. ex-silentio /

  Să pot zbura nu că mă împușcă ăștia, să citesc gândurile oamenilor Doamne-Ferește, să fiu invizibil nu că nu-mi folosește la nimic, aia cu aurul e prea complicată,vindecatul bolilor e bună dar dacă află lumea nu mai ai scăpare … oscilez între cea cu IQ-ul și capacitatea de a cunoaște orice… una din ele 🙂 Până când vine moș Crăciun cu sacul la mine mă hotărăsc eu :))

  1. Spanac / Post Author

   Bun așa. Te înscrii la concurs până una alta? Ai mai multe șanse acolo 🙂

  2. Spanac / Post Author

   Apropos, aia cu IQ-ul cel mai mare nu e chiar OK. Vei fi privit ca un ciudat. Am fost la un interviu acum ceva vreme Și acolo, printre candidați era și una membră MENSA. Se vedea pe ea că are mintea în sfere înalte, parcă vorbea Cornel Dinu. A fost respinsă. Asta de frică, nu cumva să-ți ia locul tău în firmă.

   Iar aia cu a cunoaște orice, era-n Indiana Jones. Cu cele 12 cranii de cristal. La sfârșit, gagica aia știa TOTUL, dar apoi i-a explodat capul, deoarece era prea mult pentru corpul ei.

 2. ex-silentio /

  Eu cred că dacă ai un IQ exagerat de mare, te duce mintea să nu arăți asta oricui sau să te dai mare cu asta. Cât despre a cunoaște orice… am pus Indiana Jones (ăla din 2008) pe lista cu ce am să urmăresc in vacanța de iarnă. :))
  De concursul cu stick-uri zici? Like am dat mai demult, de urmărit de urmăresc… mă duc acum să dau un share 🙂

 3. Rudolph Aspirant /

  Pai as vrea asa din curiozitate sa capat asa temporar acea putere de a vindeca orice suferinta si sa vad cat timp pot sa rezist sa fac fata, (chiar si cu ajutor managerial super-expert) la indurat schimbarile manageriale continui care ar fi necesare pt a organiza logistica cozilor care se vor forma in fata cabinetului meu pana cand nu exclam
  exasperat ca nu mai vreau asa o putere ! Zau, chiar as fi curios cat as rezista, chiar si daca as fi cunoscut pe un plan ff restrans local. Pariez ca as renunta in mai putin de o luna, chiar si daca m-as simti asa bine ca as fi ff generos si as umple vistieria locului unde ma aflu cu impozite uriase din veniturile uriase pe care le-as realiza…ca desigur ca as plati impozite ca sa ajut si pe oamenii nesuferinzi din jurul meu, ca doar nu o sa discriminez acuma sa acord atentie numai suferinzilor asa in mod egoist.

  1. Rudolph Aspirant /

   Ha ! Ha ! Vad acum ca si Ex silentio s-a gandit la problema aglomeratiei ! Acum cred ca eu as vrea sa am aceasta putere de vindecare dar numai daca alaturi de ea capat si IQul ala mare care m-ar indemna din prima sa-mi tin gura sa nu ma laud cu ce pot astfel incat sa rezist mai optim…va trebui sa alcatuiesc si liste de gen CSA cu diverse prioritati de gen pe care sa-i vindec mai intai, pe aia cu Ebola sau altii…zau, chiar ca trebuie sa ai un IQ ff mare ca sa poti rezolva in mod optim problema sanatatii publice chiar si la nivel de un judet daramite la nivel mai mare…se chinuie economisti de nivel de premiu Nobel din toata lumea sa descopere un mod echitabil de a aloca resursele pt sanatate fara a saraci contribuabilul. Ce pretentie sa am eu ca as sti sa ma descurc asa mai mult de o luna per judet, deci pe grup restrans limitat plus relativ omogen, cu epidemiologie deja cunoscuta, sa pot implementa acea putere
   astfel incat sa nu dau bir cu fugitii din prima
   ?! Si ce ma fac atunci cand incep sa vina aia din alte judete…trebuie sa atrag logistica de la contribuabilii lor, insa cf principiilor mele…zau, asa se naste o dictatura…asta ar mai lipsi, sa devin eu un dictator sanitar. Mai bine ma ofer ministru de Sanatate si scap si de raspunderea de a vindeca oamenii chiar asa de direct !

   1. Spanac / Post Author

    Fiecare putere vine și cu responsibilități mari, evident. Da, dacă ai scăpa toți bolnavii planetei de boală, vom ajunge mai rapid la terminarea rezervelor naturale. Și la asta trebuie să ne gândim.
    La fel și cu IQ-ul ridicat. Nu vei fi niciodată privit ca un ze, ci toți se vor teme de tine. Vei fi ținut în cușcă și studiat. Toți cercetătorii mai mici vor să-ți disece creierul să vadă “what makes you tick”.
    Super viteza? Uite-te la serialul Flash. Toți se așteaptă să vină Flash să prindă răufăcătorul.
    Nu-i de ajuns să fii tu ceva anume, cei din jurul tău vor vrea mai mult de la tine, vor vrea infinitul. Însă ești unul singur. nu poți vindeca un chinez și-un peruan de cancer în aceeași zi. Unul va murit. Familia și rudele lui te vor blama că n-ai vrut să-l ajuți. ei nu văd faptul că ai salvat pe cineva. Ei văd că NU L-AI SALVAT pe al lor.

Leave a Reply