Ce trebuie să știi despre un sistem VRF. Hextech vine cu soluții eficiente

Faptul că trăim momentan vremuri incerte privind scumpirile și inflația galopantă, îi determină pe oameni să-și restrângă tot mai mult buzunarele și să facă economii. Trăiesc cu teama că nu își vor putea plăti facturile la utilități, mai ales că energia electrică și gazele au prețuri foarte mari.

Acest lucru se întâmplă și în cazul companiilor, spațiilor cu birouri unde antreprenorii se gândesc la soluții eficiente pentru a nu fi asaltați de facturi exorbitante. Cu toate acestea suntem în prag de iarnă și nu putem renunța la confortul termic, fie că vorbim despre o locuință proprie sau un spațiu industrial.

În acest context tot mai mulți oameni de afaceri și nu numai se gândesc la montarea unui sistem vrf. Ce este acesta, ce beneficii are și de ce este recomandat, poți citi în rândurile care urmează.

Ce este un sistem VRF

Sistemul VRF este o tehnologie care ajută la circularea unei cantități minime de agent frigorific necesar în timpul unei perioade de răcire sau încălzire. Acest lucru vine cu foarte multe beneficii pentru cei care doresc să opteze pentru un astfel de sistem. Concret, ei pot să controleze instant, în mod individual mai multe spații de climatizare.

VRF (Volum de agent frigorific variabil) este marcă înregistrată a companieiDaikin, un lider pe piața din Europa privind furnizarea de soluții eficiente și confortabile domeniului climatizării. Daikin își îmbunătățește în permanență aceste sisteme cu tehnologii de ultimă oră pentru a oferi clienților ceea ce își doresc: confort optim într-un spațiu și costuri reduse la energie.

Cu ce beneficii vine un astfel de sistem

Un astfel de sistem VRF vine cu numeroase beneficii însă unele dintre cele mai importante se referă la scopul vremurilor actuale și anume o eficiență energetică mult mai mare. Având tehnologie de recuperare a căldurii, un sistem VRF realizează simultan răcire și încălzire doar cu o singură unitate exterioară.

Pentru ca un astfel de sistem să poată menține temperaturile setate, dar și să se oprească automat atunci când nu se află nici o persoană în încăpere, are nevoie de o cantitate foarte mică de energie. Acest lucru nu înseamnă decât o economie la facturile de energie.

Un alt beneficiu cu care vin astfel de sisteme se referă la faptul că temperatura dintr-un spațiu poate fi controlată precis și mult mai ușor. Spre exemplu, un sistem de climatizare pentru un spațiu cu multe încăperi poate fi ușor de ținut sub control cu ajutorul unui sistem VRF. Motivul? Acesta permite oprirea tuturor unităților de climatizare cu o singură telecomandă centralizată.

Iată doar 2 motive pentru care astfel de sisteme sunt recomandate în spații industriale. Prin faptul că, datorită tehnologiei pe care le au, pot asigura un confort climatic optim și costuri reduse la energie, reprezintă niște motive bine întemeiate pentru a fi alese.

Astfel de sisteme pot fi găsite și în pagina hextech.ro. Hextech este un furnizor de nișă ce se ocupă totodată și cu instalarea acestor sisteme. Oferă de asemenea și servicii complete privind proiectarea, execuția și repararea acestora.

Pentru mai multe detalii, accesați pagina oficială.

Date de contact:

+040723370889

office@hextech.ro

Leave a Reply