Cea mai ușoară meserie din lume!

V-ați gândit care e cea mai ușoară meserie din lume? Pilot de teste pentru BMW? Secretară? Cafetieră? Dormitoare? Spălător de vase? Curățător de piscină?
Am zis dormitoare? Ce-o fi aia?

Văzusem acum vreo lună că NASA plătește cu 15.000 de dolari pe un nene care să vină la ei și să stea 70 de zile culcat pe pat. Acum, nu știu dacă doar să stai întins, sau puteai să faci și alte chestii, fără să te dai jos. Presupun că pentru 15.000 de dolari să găsea careva să-și roage un prieten să-l maseze nițel cu bâta de baseball, să stea în spital 2 luni… Îl puneau pe patul de la NASA și gata treaba.

Și revin la meseria de care ziceam. De “dormitoare“. Altfel nu știu cum să-i zic. În Italia există o cucoană care suferă de o boală rară. Boala aia o împiedică pe femeie să stea trează mai mult de 3-4 ore pe zi. Deci din 24 de ore, ea 20 le doarme.
Și cu toate astea, femeia are o slujbă. Sau cel puțin avea. Știrea fiind de acum 10-15 ani, nu știu cum mai e treaba acum.
Ideea e că femeia era angajată la o fabrică de mobilă cu desfacere. Și toată ziua dormea în patul produs de firma respectivă.

Și vindeau ăia paturi și saltele în prostie. Păi la așa somn confortabil zi de zi, câte 20 de ore, în mod sigur foloseau saltele Pikolin. Altfel eu nu pricep cum ar fi rezistat femeia aia.
saltea-1
Am încercat și eu să dorm 20 de ore. Cel mai mult mi-a reușit somnul de 15 ore, după vreo 6 zile de dormit iepurește la Sighișoara… De-ale tinereții valuri!
Probabil pentru că n-aveam saltele din spumă!
Aveam o saltea vai de mama ei, plină de goluri și de arcuri care mă înghionteau.

Și apropos de saltele. Oare câți dintre noi își întorc saltelele de 2 ori pe an, după cum se cere? Și oare câți le lasă la aerisit câteva ore înainte de asta?
Și ne mai mirăm că s-au format găuri în saltele. Că nu știm nici să le folosim corespunzător. Degeaba avem manual de instrucțiuni. Citește-l, ca să vezi ce n-a văzut Parisul. Să afli cum te ține o saltea și 20 de ani, fără să se deformeze deloc!

Și dacă vreți și voi saltele mișto, fiți deștepți! Deveniți fani paginii Salterra și descoperiți super ofertele de Black Friday!

Articol participant la Blog Friday 2013.

There are 6 comments left Go To Comment

 1. Caffe91 /

  Party toata noaptea si dupa relax la servici..
  Pur si simplu genial! Nu pot sa-mi inchipui ce coada a fost la interviu :))

  1. Spanac / Post Author

   Care party? 3 ore?
   Femeia a câștigat detașat. Că ideea e să doarmă în pat nu să se foiască. Și așa te mai trezești, mai ales că vin o mulțime de curioși pe lângă tine, să facă poze, să pună întrebări ăluia de la raion… e hărmălaie, te mai trezești. Pe când aia, dormea tun.

 2. Radu Thor /

  Lasa ca nici cu tine nu ma plang! La Constanta de cate ori te sunam dormeai! 🙂

  1. Spanac / Post Author

   Aveam o scuză măi. Mare atlet, sportiv de performanță, aveam nevoie de somn!
   În plus, aerul ăla, mult mai curat ca la București mă adormea repede. Știi cum e când pleci într-un loc. Trebuie să te odihnești două zile pentru randament maxim…

   1. Radu Thor /

    Ce-i drept ai dreptate! Încă un tautologism, cuvănt ce l-am învăţat tocmai azi.
    Şi pe tren şi la hotel! 🙂

    1. Spanac / Post Author

     Taotologism? Wtf is that?

Leave a Reply