Cel mai bun joc video

Dacă ar fi să mă întrebați pe mine care este cel mai bun joc video, aș declara că e Mafia. Mai precis Mafia 1. Niciun alt personaj nu mi-a fost mai drag decât Tommy Angelo. L-am jucat de cel puțin 30 de ori în ultimii 10 ani. Am plâns la final, cel puțin în primele 10-11 ori, când era împușcat de cei din mașina roșie.
Am căutat pe net să văd alții ce părere au avut despre joc. Și în 50-60 de clasamente făcute de diferite reviste și site-uri de specialitate, nu am găsit Mafia deloc. Nici pe ultimele locuri, nici printre mențiuni. În schimb, pe primele locuri se află Legends of Zelda – Ocarina of time, joc de care eu personal n-am auzit până acum. Mare minune produsă de Nintendo în 1998.

Nu comentez mult pe marginea subiectului, nefiind deloc în măsură să aruncu cuvinte pe un subiect pe care eu nu-l cunosc. Dar dacă 50 de oameni de specialitate se bat cu pumnii în piept că ăla e cel mai bun, recunosc faptul că ei or ști mai bine. Însă eu aș prefera să joc Mafia la orice oră.
A apărut apoi și Mafia 2. Bun jocul, grafică mult mai mișto, însă parcă nu așa îndrăgite. Ca drept dovadă nu știu cul îl cheamă pe vreunul din joc. Pot spune că Vinnie (erau italieni, arată-mi mie un film sau joc cu mafioți fără să-l cheme pe unul Vinnie, dar nu pot să-i dau o față).
Însă Tommy și Sam îi țin minte cu drag.
mafia
Primul joc îndrăgit a fost Supaplex. De s-ar face naibii un supaplex pentru android, cred că ar bate orice Angry Birds, Flappy birds, sau orice să conțină birds în nume. Pff, cică există. Poate fi dat jos de AICI (imediat îl instalez și eu). Supaplex a fost jucat din 1992 (de când aveam 286) până prin 2000. Nu, nu voi minți să spun că am făcut toate nivelele…

Apoi a fost Mafia. Am înțeles că acum echipa s-a apucat serios de Mafia 3. Acțiunea s-ar petrece în anii 70. Ar fi frumos să văd și niște Dodge Chargers prin trafic. (apoi au mutat acțiunea iar în anii 50)… Însă mult mai frumos ar fi, și aici spun părerea mea, să se facă Mafia 1 cu grafică nouă. O grafică a anului în curs. Cum au făcut la Duke Nukem și Doom. (Jucate și ele în draci între 1995 și 1998).

Apoi, ultimul joc ce m-a acaparat este trilogia Mass Effect. Căpitanul Sheppard mi-e la fel de drag ca și Tommy Angelo. Îmi pare rău că a murit până la urmă Ashley… Joc pe care îl voi reinstala cât de curând, voind să-l preiau pe Sheppard din primul joc până la ultimul, până acum neavând salvările păstrate pentru a importa personajul. Iar după spusele programatorilor, se lucrează deja la Mass Effect 4, lucru ce va bucura cu siguranță iubitorii jocului.
me
De câteva zile m-a apucat să joc The Walking Dead. Joc mai mult puzzle decât shooter sau strategie. Lupta asta pentru supraviețuire devinde uneori enervant de grea. Nu e vorba doar de spart capete de zombie și fugind să nu te prindă hoarda. Trebuie să cauți chei să deschizi uși, casete video să observi coduri de securitate, fel de fel de nebunii. M-am învârtit vreo 3 ore după trenul ăla până să-l pornesc. Și aici îmi pare rău după Carley, pe care am îndrăgit-o.

Poate pe viitor vor apărea și alte jocuri. Însă în 20 de ani, doar 4-5 nume mi-au rămas în minte. Mafia cel mai pregnant.

There are 16 comments left Go To Comment

 1. coxcosmin /

  Mafia 1 este belea. Si eu l-am jucat de mai multe ori 🙂

  1. Spanac / Post Author

   Este… Prea bun, prea ca la țară!

 2. Rudolph Aspirant /

  Stiati ca Mafia 2 a castigat un certificat de la Recordurile Mondiale Guiness pt jocul cu limbaj cel mai injurios, in care se rosteste de cele mai multe ori cuvantul f…k, el prezentand acest cuvant de mai mult de 200 de ori, pe cand recordul mondial anterior fusese de numai 189 (detinut de jocul Wii House of Dead:Overkil) ? http://kotaku.com/5640174/guinness-gives-mafia-ii-the-f+bomb-record (Te-am informat astfel incat sa nu te mai vaiti ca nu a castigat si Mafia vreun ranking de top.)

  1. Spanac / Post Author

   E o tâmpenie mă. Ce să zic, s-a spus fuck de 200 de ori… Uite că mai era parcă Scarface cu nu știu câte fuck-uri în el. Și să nu zici că Scarface n-a fost film bun…

   1. Rudolph Aspirant /

    Pai eu nu am interpretat acea stire in mod negativ, doar anuntam ca Mafia a castigat un loc 1 intr-o clasificare, (de jocuri, nu de filme), ca sa nu fii tu suparat.

    1. Spanac / Post Author

     Și eu ți-am spus că n-ar trebui să conteze asta în clasificarea unui joc. Deși nici Carmageddon nu l-am văzut într-un clasament… Și e unul din cele mai mișto jocuri cu mașini create vreodată.

 3. AndreiBlog /

  La domeniu jocuri sunt varză 🙂 singurul joc ce l-am jucat la disperare a fost CS.. si GTA dacă îmi aduc bine aminte. În rest nu prea joc joculete 🙂

  1. Spanac / Post Author

   GTA am jucat doar 2/3 din San Andreas, atât. CS cred că doar de câteva ori, când eram la sală. Nu m-a atras deloc acțiunea lui…

 4. Link /

  Noroc ca nu te intreaba nimeni care-i cel mai bun joc. Da, Ocarina of Time e cam cel mai bun joc ever made. Play it first si apoi comenteaza. Mafia e clona cretina de alt joc cretin – GTA.

  1. Spanac / Post Author

   Mafia nu e clonă cretină. O fie el copiat după GTA, însă personajul te prinde. În GTA nu te prinde nimic…
   Iar ocarina of time ăla nu l-aș juca deloc. Grafica e infectă… Și am văzut jocuri mai bune, cu grafică mai acceptabilă, mai vechi. Duke Nukem de exemplu…

   1. Link /

    Ce treaba are grafica a propos de calitatea unui joc? Ocarina of Time a primit si un remake acum cativa ani cu grafica mai buna, daca te intereseaza grafica asa de mult. E vorba de poveste, de gameplay etc. Si de feeling, mai ales, ca la orice Legend of Zelda.

    Cand aduci in discutia despre un RPG/Adventure (recte OoT), un FPS, sincer nu inteleg ce intelegi tu din jocuri. Just my two cents.

    1. Spanac / Post Author

     Ei, povestea, gameplayul. Nu-i tot un quest? Nu-i asemănător cu Tomb Raider? Cel puțin eu asta am văzut din câteva minuțelke pe youtube. Nu m-a atras deloc. Mai mult mi-a plăcut Larry ca și quest… Parcă Larry, ăla cu un ou…

 5. Link /

  Pardon, ce? Despre ce vorbesti, Iisuse Hristoase? Nu are nimic de-a face cu Tomb Raider – ala e cretinel. Larry care? Leisure Suit Larry? Care ala cu ou? Vorbesti despre Billy Hatcher? Ala e un platformer, toata ziua. M-ai convins – nu stii mare lucru despre jocuri, e OK.

  1. Spanac / Post Author

   Nu leisure suit, am uitat. Nu am jucat questuri. N-oi ști eu multe despre jocurile de pe platforme ce e drept, doar de pe pc… Am jucat jocuri de care majoritatea nu au auzit vreodata. Asta deoarece in 91 cand am avut eu 286 ei nu stiau decat de hc-uri…

 6. Link /

  Ia uimeste-ma, ce jocuri? Also, PC-ul nu mai e de multa vreme cea mai importanta platforma pentru jocuri. Sigur, pentru anumite genuri inca e valabil (si a si fost), dar jocurile importante au cam fost tot timpul pe console. Faptul ca te-ai jucat exclusiv pe PC iti da cu atat mai putin dreptul de a comenta la adresa unui joc de pe o platforma pe care nu o cunosti deloc.

  1. Spanac / Post Author

   Ce jocuri? Cat, Supaplex, Grand Prix… Pe alea le jucam in 91.
   Apoi m-am apucat de Doom, cand a aparut in 94, Wolfeinstein 3D…

Leave a Reply