Cel mai mare terorist e propriul guvern!

Știați că cel mai mare terorist al unei nații e chiar propriul guvern? Eu am ajuns la concluzia asta în urma vizionării filmului Conspirația (Closed Circuit), adus în România prin bunăvoința RoImage.

Filmul este englezesc, deci dacă vă așteptați la picioare în gură, tittie-baruri și genți cu milioane de dolari, poate acest film vi se va părea al naibii de static.

Într-o piață în centrul Londrei, un camion sare în aer, omorând o grămadă de inși de toate națiile. Inși care în prealabil fuseseră filmați de camerele de supraveghere.
Apropos de camerele de supraveghere, în Anglia e plin de ele, mai ales în centru. Cam 5-6 camere pe stâlp. Ceva de speriat. Nici la americani n-am văzut atâta securitate.
Și veți vedea că securitatea aia e fix degeaba…
Closed
Miliția primește un telefon anonim, cum că într-un garaj se întâmplă chestii ciudățele. Se bagă repede Scotland Yardul pe fir și-l arestează pe un turc. Gagiul ăla închiriase garajul unui anume Asif (n-a zis ce naționalitate era – TALIBAN!)
Și ia-l nene pe turc pe sus, fac cercetătorii britanici măsurători, amușină zona, dau cu banul -> turcu-i terorist. Ăla nu zicea decât că e nevinovat. În rest nu dădea nicio informație, de ziceai că-i tâmpit!

Se hotărăște ca omul să fie judecat în două instanțe. Una publică, pentru orice prostovan și alta cu ușile închise. Deoarece vezi dragă Doamne, bomba aia era o amenințare la siguranța națională, pușculiță și borcanul de murături!

În fiecare instanță turcaletele era reprezentat de un avocat. Care cei doi avocați (câte unul per instanță) n-aveau voie să vorbească între ei. Doar așa salut, salut, pa, up yours!

Și se observă faptul că gagiul fusese arestat în Germania pentru trafic de droguri, iar după un an era bine-merci în Anglia. După doi ani iar pleacă în Germania, apoi iar vine în Londra. cu nevastă și copil după el.
– Băi cum dracu a scăpat turcul de pușcărie, dacă l-a prins cu droage? De ce nu l-a condamnat?

Și ia-l la întrebări. Ăla tăcea ca peștele și se uita aiurit la avocat. Na frate, sparge cazu’ acu. Ăla urlă că-i nevinovat de bombă, dar dacă-l întrebi de drumurile Germania-Anglia și de droguri, se uita la tine ca Spanacul la analiză matematică!

Numa că avocatul lui public, fiind băiet deștept, care este, se prinde de-o chestie. Și-i întinde o foaie pe care scria ceva.
Asta după ce-l întrebase de Germania, droguri și condamnări inexistente de-l înnebunise. Turcul citește ce scria pe foaie și îngălbenește.
Începe să urle p-acolo, la camera de luat vederi, să-l scoată din cameră. Era atât de speriat încât ai fi zis că pe foaie zicea că Freddy Krueger i-a măcelărit familia și turma de oi în timpul visului!
Closed Closed Circuit still 8
Să vă spun ce scria pe foaie? Hai să nu vă fierb, doar să vă întărât.
– Cred că lucrezi în MI-5!

Și de acolo începe nebunia. Accident de mașini, urmăriri prin camerele de securitate, conșpirațiuni, lupi de mare, măsline, șușanele și zdrăngănele.

Un thriller psihologic al naibii de bun. Începe de vineri în cinematografe.
Vizionare plăcută (băi luați-vă suc la voi că am leșinat de sete de vreo 2 ori…)

There are 2 comments left Go To Comment

  1. Andrei A. /

    Am bănuit din prima că tre sa lucreze pentru serviciile secrete, altfel se panica și începea să vorbească. Pare interesant filmul, îl pun pe lista de văzut 🙂

    1. Spanac / Post Author

      E drăguțel. Cam static pentru mine, nu-s împușcături deloc, câteva scene de acțiune, însă per total e un film foarte bun. Te face să gândești.

Leave a Reply