Cine vrea un Nexus 10?

Cine vrea un Nexus 7 sau un scaun de masaj? Întrebarea e cât se poate de serioasă și vizează bloggerii. Și la drept vorbind, cine declară că n-are nevoie de unul din cele 2 lucruri, ori le are, ori e lovit la cap…

Hai să vă explic ce și cum.

Bloggerul de pe primul loc va câștiga acel Nexus 10 de care am amintit, iar următorii 3 clasați vor avea parte de un banner pe un site de-al lor.
Parcă n-ar da rău un Spanac p-acolo, nu?
Evident, ce-ar da bine ar fi Nexusul ăla la mine-n brațe.

Pe scurt ăsta e tot concursul. Nu-i greu de participat, însă trebuie să ai voință. Ceva ce, din păcate, în ultima vreme văd din ce în ce mai puțin pe blogurile autohtone.
Dar nu despre asta vorbim aici, ci despre site-ul lor de rahat.

Prima impresie când intru pe site… E cam golaș. Un background alb cu puțin gri sus, bara de căutare și cam atât. La o derulare în jos a paginii vom observa câteva linkuri utile din site. Adică spații de închiriat în București, în Constanța, în Timișoara etc.

 

Sugestia mea ar fi să adopte o temă mai colorată. Nu vorbesc aici de un verde țipător sau un roșu sângeriu. Dar dacă ar face acel background mai gri și-ar ridica linkurile mai sus, ar fi mai bine. Plus mărite linkurile cu intrarea în cont și sigla firmei. Trebuie pusă siglă să se vadă despre ce e vorba, nu să fie așa micuță.
Adică să nu mai fie nevoie de-o derulare în jos a paginii, lucru greoi pentru unii cu o rezoluție mai mică a monitorului.
Cât despre simplitatea primii pagini, ce să zic… Uitați-vă cât e de simplu Google.
Iată ce-am zis mai sus într-o imagine sugestivă.
Pagina este mai gri, aceeași temă, cu siglele mai mari și linkurile de cont evidențiate. E o schimbare ușoară care, cred eu, va înfrumuseța site-ul, făcându-l mai atractiv în ochii vizitatorilor.

Asta ca temă actuală, profi a site-ului.
Dar, se poate mai mult înfrumuseța, c-o clădire frumoasă în dreapta, un teren plin de verdeață în stânga…
Ceva așa aș vedea eu mai departe această primă pagină.

Am dat căutare după spațiu de birouri și-am tastat Severin. S-a transformat automat în Severinești, Județul Mehedinți. Eu căutam de fapt Drobeta Turnu Severin.
Cred că e normală transformarea aceasta, mai ales în cazul singurului oraș din România (de care știu eu), format din trei nume, fără nume de legătură, cum ar fi Baia DE Arieș, Cucuieții DIN Deal etc.
Și mi-a afișat această pagină în care ni se spune că n-a găsit nicio ofertă. Pagina arată bine, aduce a pagină de imobiliare. Am în stânga meniul în care pot seta orașul, prețul, suprafața, disponibilitatea de când este liber etc. Arată foarte bine, nimic de zis. Păcat că nu există birouri în Severin de închiriat… Dar asta nu mai e vina site-ului.

Hai să căutăm ceva care să genereze rezultate satisfăcătoare. Anume birouri de închiriat Bucuresti. Am pus BucureSti, nu BucureȘti.
La căutarea fără diacritice îmi va genera cele 981 (momentan) anunțuri, foarte frumos aranjate în pagină, după cum puteți observa mai jos.

La căutarea cu diacritice, anume BucureȘti, a afișat eroarea de mai jos. Deși, e încă discutabil dacă e eroare sau nu. Lumea e obișnuită să caute fără diacritice, sincer să fiu. Mai ales la cuvinte care nu există fără diacritice: București, Buzău, Iași etc. Nu există Iasi, Bucuresti, Buzau.

În rest site-ul arată bine, se încarcă instantaneu paginile, infiderent de numărul de oferte (cu fotografiile aferente).
Harta este interactivă, putând fi utilizată în 3 feluri: OpenStreets Map, Google Hybrid și Google map.
Am folosit Google Hybrid, care mi-a generat imagini satisfăcătoare chiar și-n aproprierea Craiovei. De ajuns cât să-ți dai seama cum este zona respectivă.

Per total, ofer site-ului nota 9,5 din 10.
De ce doar nota 9,5?
Deoarece, personal, îmi pace mai multă culoare pe prima pagină. E vorba de pagina principală, cea pe care o vede potențialul client.
Cineva grăbit nu va sta să caute în 2-3 pagini până va găsi ceea ce dorește.

Pentru a putea participa la acest concurs, va fi nevoie să faceți un review al site-ului spatiicomerciale.ro până în 3 martie.
Succes!

În final, mie mi-a rămas o întrebare… De ce nu există birouri de închiriat în Severin?!

Leave a Reply