Cum ajung cu pisica în cizmă?

Am un vechi prieten, Petre, pe care l-am vizitat zilele trecute. Când am intrat în apartamentul lui, toate cele trei pisici ale sale s-au ascuns. Abia după vreo o jumătate de oră și-au făcut timid apariția. Am reușit să pun mâna pe una dintre ele și, după mofturile de politețe, s-a cuibărit pe genunchii mei. „Ăsta-i Pufi, mă informă gazda, sorbind din ceșcuța de cafea. Apropo, cum ajung cu pisica în cizmă?”
– Petrică, Pisica în cizme e un roman erotic celebru, al lui Edgar Michelson, parcă. Asta știi și tu, că ești băiat citit…
– Și tu ai cam citit, mai ales de cărți de acest gen, remarcă Petre zâmbind subțire. Dar e un adevăr: chiar vreau să ajung cu toate cele 3 pisici în Italia, la Milano. Ne petrecem concediul la niște rude stabilite acolo și n-avem cui lăsa pisicile. Mai întâi m-am gândit la tine, dar tu îl ai pe Bruno, ori nu cred că s-ar înțelege cu ele. Dulăul tău nici cu mine nu se înțelege!
– Mda, potaia e foarte atentă cu teritoriul său, nu cu al meu! Și apoi, ai o fmoacă de recidivist…
– Vezi? făcu Petre și continuă: M-am gândit apoi la o mătușă. Dar cică ea e prea bătrână pentru a avea grija sălbăticiunilor! Adică pisicile astea blânde și fricoase sunt animale sălbătice! Mă rog, n-am cui să i le las…
– Aha, deci n-ai ce face decât să le iei cu tine, Petrică?
– Exact! Dar e o problemă: nu vrem să mergem cu mașina, fiindcă e prea lung drumul și nevastă-mea nu suportă. Vrea să mergem cu avionul.
Îmi desfăcui o cutie de bere și-i spusei:
– Păi e simplu, trebuie doar să alegi: ori nevasta, ori pisicile! Cui vrei să-i meargă mai bine?
– Aia-i, că m-am gândit și am ales: nevasta, că altfel nu mai am trai cu ea. Și, pornind de aici, urmează toată cohorta de griji și de probleme, de la frica mea de avion la transportul pisicilor. M-am interesat, însă pisicile n-au voie în avion. Mă gândisem că le pot lua în bagajul de mână. Dar sunt trei!
– Mda, nu le poți ascunde. Dacă începe una să miorlăie și o aude, pilotul face atac de deces cu manșa în mână…
– Păi da! Acum spune tu ce-ai face în locul meu?
– Dacă aș vrea să-l las pe pe Bruno undeva, l-aș duce la un hotel pentru animale…
– Hotel pentru animale?! Există la noi așa ceva?
– Există orice, dar ia-ți gândul! Te-ar costa prea mult și n-aș avea încredere că ar fi bine îngrijit. Poate sunt prăpăstios, totuși cățelul meu face parte din familie.
– Așa că l-ai lua cu tine, în Italia. Cum?
– Păi da. Iau o pastilă și mă urc în avion, iar pisicile vor merge frumos cu mașina…
– Ce mașină?
– Orice mașină are compania de transport caini si pisici international.
– Există o firmă care se ocupă de așa ceva?
– Da, Petrică, ți-am spus că există orice. Numai că nu-i așa scump, fiindcă sunt transportate nu doar pisicile tale, ci există mulți clienți interesați, așa că prețul e prietenesc. Condițiile sunt foarte bune: cuști curate, sistem de climatizare, mă rog, tot confortul. Trebuie să-i faci pașaport fiecărei mâțe în parte… E o procedură anume, care ți se explică de către personalul companiei. Mai multe poți citi și aici!
– Bună treabă, băiete! Să-mi spui cum dau de compania asta! Îți mulțumesc că m-ai scăpat de probleme!
– Cu plăcere, dar nu mă și sui în avion în locul tău!

Aceasta postare a fost citita de 1254 ori !

Comments

comments

Leave a Reply