Cum e să fii pe LSD?

V-ați întrebat vreodată cum e să fii pe LSD?
Că tot tineretul din ziua de azi tot a tras o răsucită, hai să vă arăt cum era pe vremea părinților/ bunicilor noștri. atunci nu exista cocaină sau heroină. Oamenii trăgeau LSD.
Se spunea că începi să vezi sunetele și să auzi culorile. Așa o fi? Voi ce credeți?

There are 14 comments left Go To Comment

  1. Aditoi /

    LSD? Dar ce imagine…. ma ia cu ameteala 🙂

    1. Spanac / Post Author

      http://www.sfatulmedicului.ro/Halucinogene/lsd_4301

      Drog halucinogen, foarte la modă prin anii 60

      1. Aditoi /

        Multumesc 🙂

  2. Rudolph Aspirant /

    Cica niste finlandezi au publicat recent o chestie cum ca au reusit sa trateze de alcoolism sever cu LSD pe unii. Ma rog, nu nea-zis si cati din aia au dezvoltat o psihoza din aia ireversibila plus erau asa de ocupati sa auda culorile si sa vada sunetele de au si uitat ca sunt pe Terra unde exista alcool, (ca pe vasta maj a celorlalte planete nu exista
    alcool, sau daca exista miroase urat a sulf si gaze si e clocotitor de fierbinte, nu e asa ca vinul fiert sau alte alcooluri terestre din fructe si grane naturale).

    1. Spanac / Post Author

      Da, te lași de vodcă și treci pe LSD. Isteață idee, n-am ce zice. Ca și cum ai trata o arsură la deget tăind mâna de la cot…

  3. Psihic /

    Este la moda si in zilele noastre fiind folosit frecvent in special in tarile puternic dezvoltate economic, cu o lege mai permisiva in ceea ce priveste consumul de stupefiante. Lsd-ul nu “se trage”, deoarece de cele mai multe ori este sub forma de timbru sau lichid. Sub efectul acestei substante culorile sunt mult mai accentuate, in special cele din natura pe timp de zi. Se spune ca “un trip de lsd iti poate schimba viata” si tind sa cred ca este partial adevarat. Asta cred ca il face si foarte periculos, deoarece ii da posibilitatea consumatorului sa se vada si sa se analizeze asa cum este el cu bune si cu rele. Adica lsd-ul prezinta adevarul la fundul gol. Pe unii ii pot ajuta cu o transformare pozitiva in a fi mai buni cu ei sau cu apropiatii lor dar nu toti utilizatorii acestui drog sunt pregatiti sa il afle, putant lasa traume grave. Pe scurt este un drog greu de clasa A si se poate compara cu un motor sport puternic. Daca nu ai experienta cu scootere nu-i bine sa te urci pe el.

    1. Spanac / Post Author

      Habar n-am. Nu am încercat niciun drog și nici nu am chef de așa ceva…
      Însă dacă e așa cum se zice, oamenii ăia or ști ce zic. Acum depinde dacă înveți ceva din asta sau nu. Dacă te schimbi în bine, fără să mai ai nevoie de alte doze, e OK.
      Însă, se știe că toate drogurile crează dependență. Chiar și mâncarea!

  4. Psihic /

    Nu cred ca exista om care sa nu fi consumat vreodata droguri. Sunt peste tot si ne lovim de ele la tot pasul. De exemplu E621 – Glutamatul de sodiu, care se afla in foarte multe alimente, este folosit pentru gust, cafeaua pentru a ne “trezi”, tigara pentru ca nu prea merge cafeaua fara si alcool pentru a ne relaxa sau racorii cand vine vorba de o bere rece. Acestea nu sunt droguri doar pentru ca sunt legale? Vad reclame la cafea sau la bere, pe motivul ca sunt alimente. Ciudat este si faptul ca se poate cumpara cafea pe bonuri de masa, adica droguri.
    Nu sunt sigur daca retin bine, dar lsd-ul ca grad de dependenta este situat undeva intre cafeina si alcool, mult mai jos fata de nicotina, care este la acelasi nivel de dependeta cu al heroinei ( dependenta psihica). A nu se intelege ca alcoolul sau cafeaua nu sunt periculoase. Fiecare substanta are un rol, iar daca stim sa le folosim corect, fara sa abuzam, uneori pot si chiar de folos.

    1. Spanac / Post Author

      Păi eu ce-am zis? Până și mâncarea ne face dependenți. Apa, aerul :))
      În orice caz, eu unul știu sigur că n-am să mă apuc de droguri. că beau o bere la 2 luni sau o gură de vișinată la săptămână, asta nu mă face dependent. Cred că-s dependent însă de ciocolată. Mănânc una pe zi…

    2. Rudolph Aspirant /

      Din cauza ca s-au facut experimente stiintifice destul de modern controlate cu LSD, se stie si ca potentialul risc de efecte adverse chiar fffff grave si in destule cazuri chiar ireversibil in rau, nu in bine, este destul de mare, adica dupa parerea mea sincera, nu e bine ca lumea sa se joace cu LSD lipit de timbre cumparate pe strada de la nu stiu cine, la fel cum si in destule cazuri nu e OK sa bagam in gura orice ciuperca sau floricica sau firisor de iarba, oricat o fi ea de naturala, fara sa verificam de 7 ori de care e si cine o vinde, mai ales daca
      suntem tineret sub 26 de
      ani cu creierul inca in formare…ca daca suntem deja adulti sclerozati
      poate ca nu maiconteaza decat cel mult pt cativa membri dragi de
      familie daca dupa aia yrebuie sa se chinuie ei cu noi in caz ca nu
      reusim sa aflam nu stiu ce mare adevar vandabil sau sa compunem o
      mare opera stiintifica, artistica si filozofica care va aduce glorie
      intregii omeniri plus miliarde de Euro la bugrtul tarii plus al familiei
      noastre…adica, zau, e bine sa ne gandim si la binele altora, nu numai
      al nstru personal cand suntem interesati de a cauta diverse adevaruri
      sau a capata puteri speciale de intelegere sau cine stie ce
      descoperire, si sa calculam totusi niste sanse vs riscuri, ca exista
      destule calcule verificate si rasverificate si credibil de adevarate in
      legatura cu riscul a diverse activotati cotidiene, inclusiv re mersul pe
      bicicleta vs motoreta vs avion personal, nu numai legate
      de consum de alimente sau de chestii care
      dau dependenta. In prezent LSD, la fel ca si alte halucinogene, sau de
      ex ketamina, un anestezic veterinar, sunt cunoscute si investigate in
      conditii controlabile si mai etice chiar decat ar fi fost si acum o
      generatie, insa nu din alea cumparate la colt de strada, ci asa in
      eprubeta…si desigur ca exista poate si chimisti amatori experti
      particulari asa ca prof White din Breaking Bad, insa totusi nu cred ca
      exsta o sansa prea buna ca tocmai Gigelo ala care m-a abordat pe
      mine in gara de la Lyon oferindu-mi o sansa si de a cumpara si o
      scrisoare de dragoste in plus de plicul cu timbru era tocmai proful ala
      White cu scuze morale destul de bune din Breaking Bad, desi drept sa
      spun, am fost absolut incantat de modul in care a folosit subjonctivul
      perfect pe lb franceza, si nu voi uita niciodata vocea lui solicitant
      melodioasa asemanatoare cu a lui Jacques Brel,
      desi adevarul e ca am si inchis ochii o clipa sa o pot aprecia mai bine,
      fiind deranjat de culorile cam neasortate ale stigmatelor multiplelor lui conditii degenerative.

  5. Psihic /

    Orice ne face sa ne simtim bine produce dependeta 🙂 Am gasit un articol interesant despre ciocolata aici -> http://goo.gl/2IBhhX
    “Dependenţa de ciocolată, o toxicomanie moderată
    Pe lângă acestea, efectul antidepresiv se datorează şi salsolinolului, care are efecte de stimulare a unor substanţe din creier, având unele proprietăţi asemănătoare morfinei. Cercetări din deceniul trecut au mai pus în evidenţă prezenţa, în ciocolată, a anandamidei, substanţă asemănătoare, ca efecte, cu principiile active prezente în canabis. În felul acesta, ne explicăm mai bine stimularea simţurilor şi euforia indusă de consumul exagerat de ciocolată. Nu este de mirare, deci, că se înregistrează, la unele persoane, o dependenţă asemănătoare celei observate la utilizatorii de canabis. ”
    Este buna ciocolata, dar ca efect advers cred ca poate afecta calciul din organism. Cat despre alcool in cazul tau nu se pune problema de dependenta, alcoolismul se manifesta foarte urat si este necesara administrarea zilnica, altfel intervine sevrajul care nu este deloc bland la alcool.

    1. Spanac / Post Author

      Dacă ciocolata în acntități indistriale dăunează calciului din organism, iar laptele ajută la formarea calciului în organism, atunci ciocolata cu lapte ce face? Evident, pe lângă datul în diabet…

  6. Psihic /

    Sunt sase sa faca acelasi lucru. Cel putin daca informatiile din acest articol http://goo.gl/4U2Zem sunt corecte.

  7. Rudolph Aspirant /

    Otice ati face nu dati click pe linkul ala cu articolul din revista MedFarm (al 2lea)…zau, strica imaginea intelectualilor educatori ai Romaniei.

Leave a Reply