Cum era mă ăștia cu “Heil Hitler”?

Vorbeam până nu demult de faptul că nazismul a fost o pată neagră a istoriei. Însă, din ce în ce mai multă lume văd că se întreaptă spre partidele de extremă dreaptă.

Adolf_Hitler_in_Paris_1940În Franța, partidele de extremă dreapta au avut un real succes la ultimele alegeri municipale. “40% dintre cei chestionaţi au indicat că şefa FN, Marine Le Pen, <<oferă soluţii noi pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă Franţa>>. 34% au menţionat că susţin obiectivele partidului extremist.” Sursa.

Tocmai franezii, care fuseseră cotropiți de nemți în cel de-al doilea război mondial. Acum o iau pe urma lui Hitler?
Dar, hai să vedem exact ce este această “extremă dreaptă” și de ce se tem toate națiunile de aceste partide, dacă ajung la putere.
Valorile acestor curente pot corespunde unui naționalism afirmat, uneori unui tradiționalism religios sau unui neo-păgânism. Xenofobia și rasismul pot fi prezente în ideologia extremei drepte.

În urmă cu vreo 2 ani am observat că se reîncepe a se discuta despre extrema dreapta. Acum văd că și unele partide au început să prindă puteri, prin cooptarea unor noi adepți și susținători. Asta, după ce comunismul n-a dispărut deloc, ba chiar e bine-merci în câteva țări cheie. Să revină nazismul iar la putere prin vreo țară?

Sincer, nu știu dacă vor avea succes. Asta din cauza crimelor împotriva umanității duse la bun sfârșit de nemți. Însă, nici cu rușii nu mi-e rușine. nu intru în subiect, cu toate că va trebui până la urmă să scriu acel articol pe care vreau să-l scriu de vreo 3 ani. Mai aștept puțin, să văd mișcări noi pe plan politic mondial și apoi îl public.
În majoritatea țărilor, partidele de extremă dreaptă sunt foarte violente, la fiecare miting al lor lăsându-se cu scandal, bătăi, capete sparte și zeci de arestați.
Două dintre ideologiile acestor partide sunt exterminarea raselor inferioare (orice nu-i caucazian – alb – rasa ariană) și exterminarea homosexualilor. După cum vedeți, doar exterminare.

Only 1 comment left Go To Comment

  1. Rudolph Aspirant /

    Astia intr-un fel lucreaza voluntar si pt Rusia, ca daca n-ar fi ei pe cine ar mai da Putin vina la nevoie ? Am chiar asa o presimtire ca americanii s-au simtit asa de flatati cand a facut Gorbaciov reclama la Pizza Hut, in plus de onorariu I-au dat si UE de vest cadou sa faca ce-o vrea el cu ea, daca tot se terminase Razboiul Rece. Na, I-au zis, spala-te tu pe cap cu ei ca prea sunt mofturosi si francezii astia, iar nemtii mai e putin si ne bat si la tehnologie
    si in cercetare si in publicistica si in arte,
    degeaba I-am batut in razboi. Pe italieni sa-i pazeasca Papa, iar cu spaniolii sa se descurge englezii ca ei au experienta de la luptele cu Armada.

Leave a Reply