Cum am mâncat eu… un câine!

Haideți să vă spun cum am mâncat eu carne de câine.
Era prin anii 90, pe la începuturi. să fi fost 91-92. Nu stau să vă explic cum mergeau pe vremea aia afacerile, că aproape în orice băgai o țâră de bani, prindea.
Însă niște românași de-ai noștri, vânzători cinstiți la Bucur Obor au găsi cea mai bună modalitate de-a face bani grămezi.
Tot anul țineau câini maidanezi prin piață. O bucată de pâine mucegăită, mai un os, niște cârnați prea stricați ca să fie vandabili, mai cotrobăia câinele în gunoi, se făcea ca porcul de gras.

miel2

Și roia piața de maidanezi. Ei bine, cu vreo săptămână înainte de paște, majoritatea câinilor dispăreau! Abia mai rămâneau vreo 2 pui.
RESTUL CÂINILOR ERAU TĂIAȚI ȘI VÂNDUȚI DREPT MIEL!

Nu înfloresc deloc povestea. A mers treaba asta bine merci câțiva ani. Până s-a prins un cioban de venise la niște rude în București, că ăia sunt câini, nu miei. Tranșați, fără cap și fără labe, arătau exact ca mieii.

Și omul a chemat OPC-ul.
S-au făcut cercetări și o treime din carnea de miel vândută, era de câine. S-au dat atunci amenzi grămadă, unii au făcut pârnaie etc.
Chestia e că timp de câțiva ani buni, unii au avut neșansa de-a mânca bucăți întregi de cățel. Chiar și eu.
Mie nu-mi place carnea de miel. Am mâncat de două ori doar. Iar aia de câine am văzut-o că nu-i miel. Avea un miros oribil, oricât o ținuseră la baiț. Fusesem în vizită la cineva și după ce-am luat o bucățică am refuzat să mai mănânc.

După aceea s-a dat lege ca toată carnea vândută în piețe să fie testată de un veterinar autorizat și să pună ștampilă pe ea. Cu legea asta au împușcat doi iepuri dintr-o lovitură. I-a oprit pe ăia de vindeau câini și pe ăia de vindeau porc bolnav de trichineloză.

Mă întreb acum dacă s-ar renunța nițel la obligativitatea ștampilei pe carne. Ne-am bucura că scăpăm de maidanezi sau ne-am plânge că am dat bani grămadă pe carne care nu era de miel?

There are 10 comments left Go To Comment

 1. Szasz Sebes Paul /

  Eu nu as manca asa ceva !

  1. Spanac / Post Author

   Păi și dacă n-ai ști? Ce-ai face?

 2. Vladimir /

  Deci e perfect cinstit zic eu sa te manance si ei pe tine :D. O bucatica. Asa zice karma, ‘au ba? :))

  1. Spanac / Post Author

   Nu băi. Eu nu cred în karma and stuffs.
   Și de ce să mă mănânce? Știu că tu ai omorî pensionarele care ies cu copiii afară, e opinia ta.

   1. Vladimir /

    nu, nu, le-as omora doar pe alea care nu-si fac treaba si stau cu capul in fund in timp ce plozii haladuie pe langa un lac si pe langa potentiali pedofili, dar nimeres in colti de javra. Pe aia as ineca-o fara sa am vreo mustrare de constiinta. Oligofrena tampita. Aia era singura cu creier de adult din toata afacerea si treaba ei era sa stea indisolubil lipita de plozi (cum fac si eu cand imi asum genul asta de responsabilitate) nu sa zaca pe o banca. Deci da, javra da-o dracului, dar oligofrena aia trebuie sa infunde puscaria. Si intr-o tara unde legea ar conta, ar infunda-o. Stii cand as admira-o? daca ar fi plina de muscaturi de caine incercand sa apere copilul. Da’ ala a murit singur. Fiindca muierea e oligofrena.

    1. Spanac / Post Author

     Hai coane tu chiar ai gândit când ai scris asta?
     dă-i vina pe babă că e ea tâmpită. Nu poți să stai tot timpul cu ochii după copil. Se mai întâmplă cazuri când copilul moare din cauza neatenției. Sare în fața mașinii, cade de la etaj.
     Însă într-o țară civilizată, CÂND ÎȚI OMOARĂ ÎN PLM COPILUL UN CÂINE BAGABONT, NIȘTE PISICI TURBATE SAU O SUMEDENIE DE ȘOBOLANI, NU E VINA ĂLUIA CĂ NU L-A SUPRAVEGHEAT.

     Las-o dracului de treabă. Asta e cea mai mare josnicie. Să dai vina pe babă că i-a omorât câinele nepotul. Dacă eram în căcat în Ghana, sau mai știu eu unde, atunci nu comentam că au omorât câinii un copil. Că acolo-s miliarde de câini.
     Dar când ne dăm în plm mare țară civilizată și se întâmplă așa ceva, știm să căutăm orice vinovat, mai puțin principapul. Care e în morții lui, CÂINELE! CĂ E O FIARĂ SĂLBATICĂ ÎN ORAȘ!

   2. Vladimir /

    Pai cum de ce? Tu nu i-ai mancat pe ei? 😀 Ce te face sa crezi ca specia de umani e superioara aleia de canide? 😀

 3. Pingback: Cum am mâncat eu… un câine!Bloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro /

 4. Anamaria /

  Du-te frate! Nu pot sa cred! Era sa te intreb ce gust avea. Vai de viata mea, eu nu mananc miel si oaie, neam, cred ca caine nici atat. Poate simteam mirosul. Ptiu, ce scarbos.

  1. Spanac / Post Author

   Mie nu mi-au plăcut niciodată oaia, capra, jivine d-astea… Sau iepurele…

Leave a Reply