Cum să alegi ghiozdanul pentru începutul noului an școlar

Toamna se apropie cu pași repezi și, odată cu ea, și începutul școlii. Știu că, probabil, cel mic are impresia că vara abia a început! În ultima vreme, școlile solicită copiilor încă din clasele mici să care din ce în ce mai multe cărți și caiete, deci este important să alegi un ghiozdan de școală potrivit pentru copilul tău.

Ghizdanul pentru copii – un articol de o importanță majoră

Rucsacurile sunt utile pentru a transporta toate cele necesare pentru școală, pentru a le ține organizate prin multitudinea compartimentelor și pentru a exprima cât mai bine stilul copilului tău.

Prețurile acestora variază destul de mult și vin într-o multitudine de stiluri, inclusiv ghiozdane tradiționale, pe un umăr / genți tip poștaș sau trolere pentru copii.

Este important să alegi un rucsac care să se potrivească persoanei care o poartă atât ca mărime, cât și ca stil. Dar un lucru absolut esențial este să reușești să pui o sarcină care să solicite spatele copilului cât mai puțin.

Dacă este purtat în mod necorespunzător, cel mic poate avea dureri la nivelul gâtului, spatelui și / sau al umărului. Atunci când este purtat corect, greutatea este distribuită uniform pe cutia toracică, ceea ce face ca aceste dureri să fie mai puțin probabile.

Gențile tip poștaș sau ghiozdanele pe un umăr pun toată greutatea pe o singură parte a corpului și provoacă mușchii copilului să forțeze partea opusă pentru a contracara sarcina, ceea ce va duce în timp la afecțiuni ale coloanei și va cauza o dezvoltare nesănătoasă a mușchilor pe ambele părți ale spatelui, gâtului și umerilor.

Din acest motiv, ghiozdanele pentru școală tradiționale și trolerele pentru copii sunt cele mai bune opțiuni.

Cum trebuie să fie purtat un ghiozdan de școală

Așa cum am menționat mai devreme, cel mai bine este să optezi pentru un ghiozdan de școală tradițional, cu două bretele, sau pentru un troler pentru copii. Pentru un ghiozdan fără roți, mai jos am trasat câteva linii directoare generale pentru a purta rucsacul corect:

  • Copilul trebuie să țină ghiozdanul utilizând ambele bretele;
  • Strânge fiecare bretea astfel încât rucsacul să se sprijine în mijlocul spatelui său și să nu coboare până la fese
  • Distribuie greutatea cât mai uniform posibil pe tot cuprinsul ghiozdanului în așa fel încât cele mai grele articole să fie amplasate cât mai aproape de spatele copilului.

Greutatea unui ghiozdan pentru copii

Medicii și majoritatea terapeuților fizici recomandă ca rucsacul încărcat al unui copil să nu depășească 10-15% din greutatea corpului său.

De exemplu, dacă un copil cântărește 30 de kilograme, ghiozdanul său ar trebui să cântărească undeva între  3 și 4,5 kilograme. O modalitate ușoară de a verifica greutatea rucsacului copilului tău este să îl verificați cu cântarul alimentar sau cu cel din baie.

O considerație este că, în timpul de perioadelor de creștere, coloana vertebrală a copiilor se schimbă, așadar ar fi o idee bună să fii atent cu privire la tensiunea aplicată pe partea inferioara a spatelui. Acest lucru este și mai important pentru acei copii care fac sport de performanță care dezvoltă spatele, cum ar fi gimnastica, baletul, patinajul sau înotul.

Aceasta postare a fost citita de 920 ori !

Comments

comments

Leave a Reply