Cum să dai cu piciorul la 100.000 euro?

Să vă spun cum am dat eu cu piciorul la  cca. 100 de mii de euro? Simplu! Ca un tâmpit! Acum vreo 5 ani mă sună un prieten, că are ceva de vânzare, dar nu poate vorbi la telefon.
Ajung la el să văd ce-o avea de vânzare. Mă gândeam că vreun telefon furat de prin Spania, ori vreo rusoaică. Pe vremea aceea schimbam telefoanele o dată la lună, la salariu.

Și ce-mi arată omul? O țeavă de pușcă. Atât, doar țeava. Era o țeavă frumoasă, lucioasă, care se înșuruba de pușcă. Însă partea cea mai importantă, pușca, lipsea cu desăvârșire.
– Ce-i cu asta mă?
– E o țeavă de pușcă, nu vezi?
– Ce drac de pușcă e asta?
– Habar n-am, dar uite-te de frumoasă e!

Era frumoasă, nu zic nu. Se vedea că-i lemn de calitate, că țeava era făcută la perfecțiune, ghintuită cum trebuie, tot tacâmul. Însă era… o țeavă!
vo_1024
– Da mă, o fi frumoasă. Asta vrei tu să-mi vinzi?
– Da! 1500 lei!
– Du-te bă nene cu prostiile. 15 milioane pe-o țeavă de pușcă, ce naiba să fac cu ea? Și tu de unde-o ai?
– De la un drogat, mi-a dat-o ăla cu 300 de lei.
– Și tu-mi ceri mie 15 milioane? Îți dau 5 milioane și te scap de ea!
– Nu 15 sau n-o dau, că-mi trebuie pentru…
– Nu-mi pasă la ce-ți trebe mă banii. Zi că ai nevoie și te împrumut, dar nu-mi vinde o țeavă cu 15 milioane!

Ei fraților, mare prostie am făcut atunci, că n-am luat țeava aia blestemată! Și știți de ce? Deoarece bucata aia aparțilea unei puști Vo Vapen. Iar o pușcă Vo Vapen costă… peste 500.000 de euro!
Adică pe țeavă luam 100.000 ca popa! Sau hai, la nevoie o dădeam și pe 50.000. Atâția bani o pușcă băi frate? Când cu 1200 ron (350 dolari) îți iei mitralieră de asalt (în America), sau un shotgun cu 60 de dolari de la amanet… Însă cine naiba se gândea că o țeavă de pușcă îți poate cumpăra un apartament?

Sursa foto: http://www.vovapen.com/Rifle-Building

There are 4 comments left Go To Comment

 1. Dan /

  Inca mai crezi in basme din astea ? 🙂 Cine, in Romania, putea sa-ti certifice tie faptul ca, bucata aia de metal era o teava de Vo Vapen ? 🙂

  1. Spanac / Post Author

   La armurier… Însă pe vremea aia îmi era teamă să mă prezint c-o țeavă de pușcă la ei. Pentru că n-aveam acte la ea, nici permis.

 2. Adelin /

  Iar ne vinzi gogoşi?

  1. Spanac / Post Author

   Nu, nicio gogoașă. Și care “iar”?

Leave a Reply