Cum sa memorez mai usor?

De multe ori suntem nevoiti ca atunci cand citim o carte sa memoram anumite informatii. Nu oricine reuseste sa memoreze usor. Sunt unii care pur si simplu memoreaza rapid, fara nici un fel de efort, insa sunt multe persoane care au nevoie de anumite tehnici pentru a memora mai repede.

O prima regula atunci cand vine vorba de invatarea unui text este sa citesti mai intai textul integral. O idee buna e sa imparti textul pe bucati si sa-l inveti pe rand, deoarece studiile au demonstrat ca retimen cel mai bine informatiile de la inceput si pe cele de la sfarsit.

Fereste-te de memoratul mecanic pentru a nu avea surpriza sa nu-ti mai amintesti nimic. Memoreaza logic si inlocuieste cuvintele pe care nu le cunosti cu altele mai pe intelesul tau. Atunci cand inveti, foloseste memoria vizuala. Subliniaza, coloreaza, deseneaza. Astfel vei retine informatiile mai usor. Discutiile cu diverse persoane legate de ceea ce ai de invatat te vor ajuta de asemenea sa memorezi totul cu usurinta. Cunoasterea bioritmului este un ultim aspect pe care tinem  sa-l mentionam, este important sa stii in ce perioada a zilei inveti cel mai bine si sa te folosesti de acel timp.

Recomandare carti: mama si copilul cartesuprematia lui bourne. E pacat sa le ratati…

Leave a Reply