Cum scap de amenda RATB – 2

La cererea expres a doamnelor și gagicilor ce vizitează site-ul spănăcesc, continui cu sfaturile legate de evitarea amenzii RATB. Nimeni nu vrea amendă, darămite cocoanele.

1) Te duci la muncă sau te întorci. Dacă ești machiată bine, mai și arăți binișor, descheie-te la un nasture în plus la bluză. E primăvara afară femeie, nu sta încopciată până la gât, ce dracu, ești dintr-o sectă de mormoni? Scoate pieptul la vedere, bărbații se pierd. Parcă le-ai da bilete la meci moca când le dai să vadă o țâră de tâță.
În caz că vine controloarea la tine, ai grijă să nu stai crăcită ca pentru bărbați. Păstrează o atitudine elegantă.
Vezi să nu stai pe scaun la fereastră, să fii departe de ușă. Ai grijă să fii aproape de ușă. Te scotocești în geantă scuzându-te încurcată, așa la oha, ca și când ai căuta cardul. Asta până oprește mașina în stație și cobori liniștită.
Niciun controlor/ controloare nu va pune mâna pe tine. Vei avea martori că ai fost agresată cu brutalitate ziua în amiaza mare. Ba chiar controlorul ăla gras te-a făcut “târfă”. E frate cu Băsescu? Rușine, domnule!
Așa că vei scăpa ușor de amendă.

2) Nu ești machiată, nu arăți bine. Ghinion. Stai naibii în casă, vrei să ne sperii? Să crape moșul de la 3 de inimă când te vede? Să nu mai înflorească pomii? Nu se cade așa ceva. În caz că trebuie musai să mergi cu RATB-ul, ia bilet. Dacă n-ai bani sau te-ai grăbit, mergi cu grijă. Te uiți după controlori stație de stație.
Și cel mai cuminte e să cobori din stație în stație să iei următoare mașină. Sau numai când vezi controlorii.

3) Ești banală. Vine controlorul, te pui pe plâns. Că vii de la mătușa din spital. Că banii de bilet i-ai dat mătușii. Să poată să dea la asistente altfel rămâne neschimbată de scutece până o dă afară din spital din cauza pericolului biologic.
Vorbește și mai tare să audă lumea din jur. Îți vei găsi repede cel puțin 3-4 oameni să-ți ia apărarea. Căci știm cu toții cum e cu doctorii și asistentele. De unde n-ai, trebe să le dai, altfel mori. De murit mori oricum, dar dacă dai bani, ai șanse mari să nu mori c… ântărit pe tine…

4. Te duci la piață, alea câteva stații. În caz că ți-e lene să merge pe jos, poți merge lejer și cu mijloacele de transport în comun, fără frica amenzii. Dacă se ia vreun controlor de tine îi spui că tipul ăla de departe (ochești și tu unul cât mai mare și mai țigănos), e ori soțul, ori pejtele și e biletul la el.
Până să-l întrebe pe ăla, tu te-ai dat jos la prima și o iei pe jos către casă. Mersul pe jos face piciorul frumos.

Dacă ești tinerică și te duci la cinema, sau să pierzi vremea prin mall cu panaramele puștoaicele de vârsta ta, spui că n-ai bilet. Nu n-ai nici card, nici buletin. Ai fix 13 ani, nene. În caz că-ți mai pune vreun controlor o întrebare, va fi linșat de ceilalți călători. Sau cel puțin, într-o țară civilizată, așa ar trebui.

femeie-caftitaDacă nu vrei să folosești sfaturile de mai sus, mai există și variantele în care ai talent actoricesc. N-or să te primească la românii au talent pentru asta, că nu ești spectaculoasă, dar vei scăpa de amendă.

Ca și faza cu mătușa în spital, poți să te bandajezi la o mână, sau să te așezi pe scaun. Când te întrebă de bilet, ori arăți ca gagica din poză, ori te ridici anevoie de pe scaun și te prăvălești în mijlocul călătorilor. Se vor găsi vreo 2 care să jure că te-a bruscat controlorul.

Sau spui plângând că te-a bătut soțul și te-a dat afară din casă, și acum umblii pe străzi să te liniștești.
– Până o să mă arunc în fața tramvaiului 41 nu mă las! poți urla ca descreierata.

În mod sigur controlorii te vor lăsa în pace, ba te vor compătimi. Dacă te plângi că ți-e foame și setem îți vor da și 5 lei pentru un suc și un pateu. Nu-i bine să te calce tramvaiul cu burta goală și ei știu asta.

Dar dacă nici sfaturile de mai sus nu-ți sunt de folos și nimic nu te mai scapă, ia o pastilă de calciu efervescent și bag-o în gură. Te poți trânti pe jos dând din mâini ca apucata, cu ochii peste cap și spume la gură. Ăla da talent nene, au să jure ăia că ești epileptică. Și nu numai că nu-ți vor da amendă, dar te vei duce și la spital moca. Cât ești la spital îți vor face și analizele gratis, că ai venit la urgență. Și uite așa împuști doi iepuri dintr-un foc…

There are 25 comments left Go To Comment

 1. Andrei /

  Sunt curios cat dureaza pana cineva incearca o metoda d-asta de la tine si-si ia o amenda 🙂

  1. Spanac / Post Author

   Nu-ți iei amendă mă. Decât dacă e vreun controlor fals, însă și ăla va fi potolit de ceilalți călători. Bine, dacă e singură în mașină gagica și vin 3 controlori la ea…
   De fapt și așa, n-au voie să te-ntrebe de sănătate dacă ești singur în mașina goală…

 2. Iulian /

  Ultima metoda este cea mai tare…sigur va avea efectul dorit.

  1. Spanac / Post Author

   Am să scriu și cum scapi de amenda de pe tren…

 3. maria agurita ignat /

  Hehe!O singură dată in viaţa mea era să i-au amendă pe troleu lol ,noroc că arătam jalnic 40 febră ,toate culorile curcubeului erau pe faţa mea şi cel mai mare noroc a fost că aveam nişte analize şi alte hârţoage medicale(că in acel moment nimeni nu ştia ce am ) şi ma lăsat controloarea să cobor la prima staţie să nu mă vadă colegele ei.Noroc că prima staţie era chiar la locul de muncă 😛 😛

  1. Spanac / Post Author

   Și asta e o metodă. Să de dai răcită cobză cu acte false în regulă. Sau să ai dungă roșie pe buletin…
   Clar trebuie făcute episoade noi… Că văd că sunt fel de fel de situații.
   Merci fată!

 4. maria agurita ignat /

  Cu dungă roşie rezolv repede că doar lucrez la centrul de sănătate mintală hahaha 😛 😛

  1. Spanac / Post Author

   Serios? Zi-mi și mie fată atunci, chiar există buletine pentru nesănătoși? Cum e dunga aia roșie pe buletin? Există sau e doar un mit?

   1. maria agurita ignat /

    Nu există buletine pt aşa ceva ,da ăia nu au carte şi nu ştiu hehehe.

    1. Spanac / Post Author

     Deci e mit…

     1. maria agurita ignat /

      Există doar “ceferticate” medicale care atestă că X sau Z are bilibistroci pe creier sau alte bazaconii de tipul ăsta.Anual X sau Z merge cu ceferticatul la expertiză pentru reînnoirea dosarului etc etc ..Deci buletin nu e ,dar există hârtiile astea..fără dungă roşie.. 😛 😛

     2. Spanac / Post Author

      Deci tot cu insignă falsă de milițian să umblu… Bineee!

 5. Dana /

  :)))) Bun asa! Faza cu mana bandajata chiar tine. Am avut mana in gips(pe bune) si totusi am validat (ca)cardu’ ala cand m-am urcat in autobus. Urca si controlorii, incep sa controleze din scaun in scaun iar cand au ajuns la mine au avut un gest din ala de compatimire, gen “Aoleo hai ca te las in plata Domnului”. Desi aveam cardul validat(vai cat m-am ofticat pt cei 1,3 lei irositi) nu au mai cerut nimic 😀

  1. Spanac / Post Author

   Poftim! Spanacul știe ce zice! Chiar de nu-i femeie, știe cum gândec bărbații. Vedeți mă, dacă n-aveați Spanac pe blogosferă ce făceați?

   1. Dana /

    Sa-mi rup si cealalta mana daca nu s-a intamplat asa! :))

    1. Spanac / Post Author

     Te cred fată. E scump să-ți pui ghips așa pe de-a moaca numa ca să mergi moka cu autobuzul…

     1. Dana /

      Vai de viata mea ce scump a fost!!! Am scris despre asta, daca ai chef sa citesti 🙂 http://danaungureanu.bloguest.com/sistemul-medical-din-romania-este-bolnav/

     2. Spanac / Post Author

      Bagă-l la concurs!

     3. Dana /
 6. stiti IT /

  Pentru o fata poate merg sfaturile astea dar pentru baieti nu prea :)) doar daca nimeresti vreo femeie mai tinerica asa (dar nu prea am vazut.)

  Am incercat eu sa scap de o amenda spunandu-i ca stai la camin ca n-am familie etc :))) si nu a mers dar oricum cand m-au dus la cap de linie am reusit sa fug si am scapat de amenda ::)))))

  Ce draq pe vremea asta mai platesc si amenzi la obositi astia ….

  1. Spanac / Post Author

   Vezi că mai e un post, cum să scapi de amendă, pt bărbați.
   Uite-l aici
   http://spanac.eu/cum-scapi-de-amenda-ratb/

 7. Pingback: Pensionarii în RATB! | Spanac /

 8. Pingback: Discuție în autobuz. M-am scăpat pe mine de râs! | Spanac /

 9. Pingback: Foarte rar merg cu autobuzul. Și atunci când merg, trebuie neapărat /

 10. Pingback: De ce nu iau bilet RATB? /

Leave a Reply