Cum scapi de amenda RATB?

Deoarece în vremurile de față din ce în ce mai mulți n-au mijloace financiare pentru prețurile din ce în ce mai mari ale RATB-ului, Spanacul vă vă învăța niște trucuri pentru a scăpa de amendă.

Pe vremea când executam serviciul de paznic aeroportuar, mergeam până la Băneasa cu autobuzul 335. La fel și când mă întorceam acasă, după 12 ore.

M-au prins controlorii de câteva ori. O dată era dimineața pe la 6 și ceva.

I-am explicat flăcăului că abia m-am angajat de o săptămână, n-am nici bani de sanviș și voi lucra 12 ore. M-a compătimit și m-a dat jos la prima, ca să nu vadă ceilalți călători că-mi dă drumul. În următorul autobuz m-am suit și eu și controlorii. Evident pe mine m-au lăsat în pace.

Alte două dăți m-au prins când veneam dimineața către casă. Pe la 8 dimineața să vezi paznicul (eram în echipament) dormind pe scaun, nu prea îți vine să-l trezești.

Cu altă ocazie, tot așa dimineața voia una să mă întrebe de sănătate. Am văzut că vine chitită către mine și m-am pus pe sforăit. A făcut cale întoarsă, probabil voia să cheme un coleg. Dar am coborât imediat, ajunsesem unde trebuia să cobor.

Dar astea sunt cazuri când ești în echipament de paznic.

Să vedem cum scapi de amendă când ești în civil. În caz că trebuie să ajungi înt-un loc simplu, iei o gumă de mestecat la tine. O mesteci în prealabil apoi o umpli cu un cățel de usturoi. Dacă vezi că e controlorul în mașină, bagi guma aia în gură și-i spui răspicat că ești om sărman și să e lase în pace. Atenție însă să-i expiri în nas de câteva ori. Va fi atât de amețit încât te va lăsa în plata Domnului. Ba chiar ți se va oferi un loc liber.

În cazul în care trebuie să ajungi la un interviu și ești foarte elegant îmbrăcat, în cazul în care observi controlorii, scoate telefonul. Dacă ești actor bun, vorbește despre cifre de mii de euro, folosind un limbaj elevat. Dacă nu ești bun actor, sună un prieten. Căruia i-ai spus în prealabil de planul tău, să nu rămână ăla ca tâmpitul blocat când începi să-i înșiri cele de mai jos.
Vorbește-i despre concedieri și restrângeri de personal. Amenință-l că dacă nu vei primi situațiile rezolvate până luni, toată treaba va ajunge pe biroul domnului Bojdureanu. Și nimeni nu vrea să aibe situația nerezolvată pe biroul lui Bojdureanu. Toată lumea știe ce om al dracului este.

Dacă totuși controlorul va încerca să te oprească atunci când cobori, fă scandal și la telefon și la controlor. Dacă urli de 2-3 ori să ia mâna de pe tine că ajungi la minister, orice om sănătos la cap te va lăsa în pace. Nimeni n-are chef de scandalagii.

Altă modalitate este scoaterea telefonului și sunarea unui prieten cu care ești vorbit în prealabil. Trebuie să aveți un cuvânt cheie.
“- Ce faci Ionuțule?”
“- Salut măi domnișorule!”

Acela va trebui să vă dea niște vești deloc bune. D-astea nasoale. Că a murit cineva. Că Lenuța a pierdut a treia sarcină și nu mai poate rămâne grea. Un actor bun se pune pe plâns. Cu lacrimi de crocodil. Cine naiba te întreabă de bilet RATB când plângi cu sughițuri la telefon:
– Și era așa tânără… Doamne ia-mă pe mine!!! Cu ce ți-a greșit?

Absolut nimeni nu va ști că voi vorbiți de o cățea imaginară. Sau de vrăbiuța din fața blocului. Cu ocazia asta mi-am adus aminte de o poantă care circula pe vremea gripei aviare:
Am văzut azi o vrabie moartă în iarbă. Sun la ăștia să bage cartieru-n carantină?

În cazul în care nu vreți să folosiți aceste metode, citiți mai jos.

Vine controlorul la tine și te întreabă de sănătate. Nu-l bagi în seamă. Te întreabă de câteva ori bune înainte să pună mâna pe tine. Când te-a atins ai grijă să faci scandal monstru. Că te-a lovit la operație. Că n-auzi, sau că ești surdo-mut. Vezi să nu fii aproape de capăt. E-n stare careva să te dea jos să-ți dea o mamă de bătaie.

Mai poți face pe nebunul la modul cât se poate de grav. Dai din cap aiurea și vorbești singur. Despre calcule matematice și circumferința planetei Marte, care ne va înghiți pe toți ca o gaură neagră când convergența pământului a fi egală cu fatidica sumă dintre radical din integrală de la 0 la infinit din pi de alfa prim.

Puteți spune de câteva ori “alfa prim, alfa prim” cu ochii scoși din orbite.

Nu numai că nu se va lua niciun controlor de tine, dar vei avea și câteva locuri libere în jur. Să-ți poți întinde picioarele în voie.

Mai există metoda de-a te duce îmbrăcat cu hainele nespălate de o lună. Și cu care ai fost îmbrăcat când ai gătit. Să puți a ceapă și transpirație. Un șiret desfăcut, descheiat la prohab, neras și c-o privire tâmpă. Dacă ai și niște bale în colțul gurii, excelent. Ești scăpat de amenda RATB.

Altă metodă este de-a avea în mână ceva. Și să vă explic cum am scăpat eu acum 2 zile.

parizerM-am dus până la piață, trebuia să iau un parizer. Atât am luat, un parizer de la Carrefour. D-ăla ieftin de 9 lei. Și-am mers cu el în mână pe stradă și-n mașină.
Vine controlorul și mă întreabă de sănătate.
– N-am domhule, n-am.
– De ce?
– Am ieșit până aicișa să iau de mâncare la copilași. Și-am ridicat parizerul sus să-l vadă toată lumea.

dildoImediat mi-au luat partea vreo 3 oameni și-o băbuță. M-au lăsat în pace. Nu cred că altul se va lua de tine dacă ai în mână un parizer, ești neras și ai o moacă tâmpă. Aici mă bucur că-s înzestrat de natură cu fața asta…

Altă modalitate e să ai în mână un dildo. Cât mai mare. Pune-i și o fundă roșie. Nu te va întreba nimeni de bilete, abonamente sau cât e ceasul. Vedeți să nu fie în cutie, desfăcut. Și să-l bălăngăniți așa la oha…

Dar cea mai simplă metodă de-a scăpa de amendă e să îi dai buletinul. Îți dă amendă și gata. N-o plătești niciodată. În 3 ani se va șterge din sistemul lor. Am vreo 5-6 amenzi așa. Am avut, rectific.
Și nu s-au pus pe impozitul pe casă și mașină. Doar o dată, acum 4 ani. Am plătit casa și mașina, fără amendă.

Sănătate, la mulți ani, toate cele bune!

Happy Weekend!

There are 37 comments left Go To Comment

 1. Szasz Sebes Paul /

  Inveti oamenii sa faca lucruri rele 😀

  1. Spanac / Post Author

   Care lucru rău? Data viitoare îi învăț să scape din pârnaie…

   1. Szasz Sebes Paul /

    Si mai tare asta.

    1. Spanac / Post Author

     Sfaturi pentru curioși. am să fac și niște seminarii pe tema asta…

 2. Teglas Adrian /

  Eu personal imi iau un bilet de pe care sterg tot timpul data si ora, iar asa folosesc un bilet o luna cat de buna !

  1. Spanac / Post Author

   Cum se face așa ceva?

   1. Teglas Adrian /

    La cat de calitativa este acea imprimare, cu o radiera normala:D

    1. Spanac / Post Author

     Stai mă, tu în ce oraș ești? Că la Bucale avem card electronic…

     1. Teglas Adrian /

      Voi sunteti la un alt nivel acolo in Bucuresti… la noi au ramas clasicele bilete de hartie :))

     2. Spanac / Post Author

      Eh, lasă că atunci când erau alea la noi, aveam colecție. Că aveam cu găurele. Și făceam schimburi cu colegii de facultate. Mergeam cu cartoteca după noi. Când ne suiam în autobuz sau tramvai perforam o foaie să vedem cum sunt găurile și căutam biletul corespunzător. După o vreme, învățând ceva photoshop făceam abonamente lunare. Le vindeam cu 20 de lei bucata :)). Adică 200 de mii vechi. Alea vremuri nene…

 3. maria agurita ignat /

  Super tare Spănăcel baby, dar tu ai dat mai mult sfaturi dacă eşti în postura barbatului( descheiat la prohab ,neras etc etc). Dar noi fumeile ce facem?? 😛 😛

  1. Spanac / Post Author

   Citiți și data iitoare 🙂
   Atunci voi da sfaturi pentru femei.

   1. maria agurita ignat /

    Până data viitoare (aşa îţi trebe dacă nu ne înveţi şi pe noi amărâtele) redirecţionez amenzile către tinee 😛 😛

    1. Spanac / Post Author

     Doamne ferește! Dar ce mă, io-s crucea roșie sau frate cu Băsescu?

     1. maria agurita ignat /

      Nu ştiuuu…hmmm merită cercetată treaba asta 😛 Aflu eu cine ţie frate hehehe 😀 😀

     2. Spanac / Post Author

      Greuceanu mă. Ăla e fratele meu. A apărut și-n povești. Fratele Greuceanului. Mare erou național de basm. Ceva mai dihai ca făt frumos. Întrecut doar de Vanea Banditicul… Și departe, în hrubele din Rowendhaal, de mărețul Zwargolak… Clar trebuie să continui povestirile cu ei…

 4. albert.florentin /

  E tareeeee!!! Eu circul doar cu belet domneee!!:)))

  1. Spanac / Post Author

   Poate în tren… Deși și acolo, citește ce-am pățit cu nașul…

 5. Kristi /

  Îmi pare cunoscută poza! =))

  1. Spanac / Post Author

   Care din ele?

 6. elly weiss /

  :))) Bune sfaturi! Unele chiar criminale. Am retinut cateva dar nu prea am cum sa le aplic. Nu sunt barbat.
  Inteleg ca faci si pentru noi, fetele, o postare. De-abia o astept! 😉

  1. Spanac / Post Author

   Se face fată, cum să nu. Totul pentru gagicile ilustrele doamne de mă citesc!

 7. javra /

  Ca să scapi de amendă (e valabil e şi pentru doamne!), plăteşti călătoria…
  Weekend plăcut!

  1. Spanac / Post Author

   Plătești călătoria și ce? Ce-ai rezolvat cu asta? Te-ai lăsat umilit de ei, să-ți bage prețuri enorme pentru servicii mizerabile?

 8. Savoir Faire /

  asta da spirit civic!
  sa iti faci publice cunostintele in domeniu e un gest ilustru.

 9. stiri IT /

  spanacule acum amenzile mi se pare ca se pun la impozit din cate stiu eu :))

  Unele sfaturi sunt bune dar nu cred ca as putea face asa ceva :))) mai bine incerc sa fug dar nu sa mestec guma cu ceapa sau usturoi :)))

  Pe mine m-au prins prin constanta de 3 ori si de 3 ori am reusit sa scap :))
  Treaba buna ca pe linia care mai o frecventez eu si anume 48 nu prea vin controlori deoarece duce inspre palas si le e frica deoarece sunt multi tigani :)))

  1. Spanac / Post Author

   În Constanța… Și aici sunt rute unde niciun controlor nu se suie. Numa țigănoși. Nu d-ăștia normali, ci pârnăiași.
   Auzi tu… țigani normali…

 10. Pingback: Pensionarii în RATB! | Spanac /

 11. hopter /

  cel mai simplu le faceti scandal, faceti pe nebunii, ziceti ca sunati la politie….o sa va lase in pace…si bagati si aia ca niciodata nu ii verifica pe huligani, golani si betivi, doar pe oamenii simpli, pe tineri si femei

  1. Spanac / Post Author

   Exact. Păi p-ăia nu-i verifică pentru că le e frică. De un șut în gură și un cuțit în burtă…

 12. Pingback: Discuție în autobuz. M-am scăpat pe mine de râs! | Spanac /

 13. Pingback: Schimbă-ți viața în 3 pași simpli! | Spanac /

 14. max /

  cele mai proste metode..stai sa mirosi a usturoi si sa vb tampenii la telefon..esti slab informat prietene..sa te invat eu 2-3 metode:
  1. Daca iti cere buletinul si nu vrei sa il dai nu are voie sa te caute ( e perchezitie si nu au voie, se plateste penal pt asta), caz in care pot chema politia dar tu nu esti obligat sa astepti politia, deci poti pelca linistit ca sigur nu o cheama.
  2.poti sa le spui ca ti ai uitat portofelul acasa si nu au ce sa ti faca..
  si sunt multe alte chestii prin care poti scapa..nu tampenia cu usturoiul…

  1. Spanac / Post Author

   Poți pleca după 15 minute, nu mai devreme. Și dacă ești aproape de capăt, coboară cu tine pe sus. că-s mulți care nu lucrează cu contract, de asta știai? Sunt peste o treime care nu am contract. Nu le știe nimeni datele. Așa că, la chestii legale, nu prea ai ce să le faci. Decât să faci scandal și să fie lumea din autobuz de partea ta. atunci dau ăia înapoi. Altfel te îndoaie la capăt de zici că n-ai avut noroc în viață. Au pățit-o mulți așa…

 15. Pingback: Vreau să vorbesc despre dragostea de țară. /

 16. Pingback: De ce nu iau bilet RATB? /

 17. Pingback: Controlori RATB – Francisc /

Leave a Reply