Cum se joacă Darts?

1dartsDarts e jocul ăla în care ai 3 săgeți pe care le arunci la țintă. Însă, ideea e că habar n-am cum se joacă.
Am gândi că e ok să arunci cât mai în centru, da?

Ei bine, nu știu cât e de adevărată chestia asta, din moment ce jucătorii se chinuie să bage săgețile în fel de fel de pătrățele de 3 sau 4 puncte. Chiar nu înțeleg care e logica. Sau poate deja marii campioni vor arunca în centru de fiecare dată, așa că vor trebui să înfigă săgetuțele în fel de fel de locuri din țintă, pentru o delimitare mai clară?

There are 4 comments left Go To Comment

 1. Sergiu /

  Trebuie sa faci primul 501 puncte. Practic la inceput pornesti cu 501 puncte si trebuie sa faci in fiecare tura cat mai multe puncte din 3 sageti. Cel mai mult poti face 180 intr-o tura dand de 3 ori triplu 20. Spre final cand inchizi jocul depinde de stilul de darts pe care il joci. La campionatele mondiale se inchide doar cu dubla, insa foarte multi joaca si fara sa inchida neaparat cu dubla. E destul de usor, important e sa ai o tinta buna.

  1. Spanac / Post Author

   Păi și dacă dai în centru câte puncte faci? Doar 10? Deci centrul nu e cel mai valoros punct de pe tabla de darts?

 2. Sergiu /

  In centru daca dai faci 50 de puncte, pe urma 25 langa centru, iar pe urma punctele normale, 1,2—-pana la 20. Acestea se pot dubla sau tripla daca dai chiar pe margine unde se dubleaza sau pe mijlocul lor unde se tripleaza.

  1. Spanac / Post Author

   Deci 3 mijlocuri fac 150, ceea ce e mai puțin decât ai face în 3 x triplu 20, adică dând pe margini. Uite că am învățat ceva nou…

Leave a Reply