Cum vă răcoriți?

Mă fraților, am plecat nițel de acasă ieri. Când încă picura. În jumătate de oră s-a pus o căldură de gâfâiam stând la umbră.
Aseară, după două luni cred, am dat drumul la TV. Iar pe canalul turcesc era o chestie d-asta idioată numită “Cum vă răcoriți?”

Și arăta un moș, care-și luase un lighean, un prosop, pălăria în cap, a ieșit din casă și s-a dus în spatele blocului. Și-a luat o ladă de bere (de unde bani de bere tataie?), s-a așezat pe un scăunel la umbră, a umplut ligheanul cu apă, a băgat picioarele-n apă și trăgea la măsea din berea aia. Se mai ștergea cu prosopul pe față din când în când și gata.
Aia era răcoreala lui.

Și mi-am adus aminte de vremurile când dacă voiam răcoare, mă băgam în beci. Aia vara fiind, la țară. Și beam acolo bere și pepsi la 0,33. Vremea lui Ceaușeșcu. Aveam și pepsi și bere. Știu că era și-o bere cu 12% alcool.

Acum dacă mi-e prea cald, dau drumul la aerul condiționat. Și dă frig mai ceva ca-n iarna polară. Pentru că am știut ce să fac. Am căutat montaj aer conditionat daikin și mi-au venit specialiștii. În 10 minute au terminat treaba. Și dă așa frig, că nu-l țin o zi întreagă deschis, doar 2 ore pe zi, când sunt călduri de peste 37 de grade afară, când în cameră te topești la 41-42.

babes_and_beer_06Apropos de temperaturi, mi-am adus aminte. V-am spus eu mai demult că am probleme cu placa video. Că-un unele jocuri ajunge la 75-76 de grade, ecranul negru, loop de sunet și-și ia restart. Eh, pare-se că am rezolvat problema. N-am desfăcut-o să-i curăț radiatorul de praf, e-n garanție și are sigiliu pe șurub. Mi-a zis un flăcău de pe filelist să-i schimb frecvențele. Să le las mai mici decât erau în fabrică. Și merge. De la 1800 la memory clock am pus 1400, iar la shader clock de la 1600 la 1400. Ventilatorul la 50 și gata. După 10-15 minute de Sniper Ghost Warrior 2 abia prinde 60 de grade.

Nu știu cât e de bună metoda asta, mi-e frică să nu bulesc placa. Dar o voi duce înapoi la magazin într-o zi, cât de curând.

Și să revenim la răcorirea noastră. Vedeți că-n aproape toate cazurile e ceva comun? Umbra și berea? Ca atunci când într-o oră am băut 7 beri Stejar. Pentru unii n-o fi mult, însă pentru mine a fost enorm. Acum din a doua bere, pe nemâncate, mă ia durerea de cap. Aia e nasol, la bere când te ia cu veselie, te ia și cu durere de cap.

De ce nu stăm la umbră și-i dăm cu vișinată la rece?

There are 5 comments left Go To Comment

 1. Marian S /

  Domnu`, bine am venit pe blogul dumitale, mulţumesc, cu plăcere.
  Doo` vorbe săţ-i mai spun:
  1. Berea băută în picioare face ţâţa mare. Atenţie, femei, că nu vă zic de două ori.
  2. Orice overclocking chinuie tare orice echipament electronic. Niciodată când îi ceri mai puţin. Uite tu, cum zici cu berea. Ia bea doar 1/2 din ce ai zis, nu-i aşa că scapi mai ieftin?
  (Pentru restul mă chemi pe mine, că e păcat să se încălzească).

  1. Spanac / Post Author

   Deci nu se chinuie daca-i dau mai puțin decât standardul venit din fabrică?

 2. Pingback: Cum vă răcoriți?Bloguri WordPress . ro | Bloguri WordPress . ro /

 3. Elena /

  In fina, o veste buna: femeia iese din ecuatie. Succesuri!

  1. Spanac / Post Author

   Din care ecuație fată?

Leave a Reply