Cumperi produse second hand?

De obicei te ferești să zici în gura mare că ți-ai luat ceva second-hand. Ai impresia că lumea te judecă pentru asta. Ceea ce e și adevărat. Judecăm pe alții dacă și-au luat ceva de second-hand, gândindu-ne ca persoana respectivă este un sărăntoc.
Pe de altă parte, dacă-l vedem cu ceva nou nouț, crapă pielea pe noi de invidie.
– Uite al dracu’ de țoate și-a tras!

Dar să nu vorbim de haine, deși când spunem second-hand ne ducem automat cu mintea la veșminte. De mașini ce ziceți? Oare câți dintre noi avem mașini second hand și nici măcar nu ne gândmim la asta? Ba unii chiar cu numere de Bulgaria, că e mai ieftin, taxa de înmatriculare în România te omoară.

Însă, în articolul de față vorbesc despre electrionice second hand. Câți ați cumpărat vreun telefon sau tabletă de la resigilate? Deci tot second hand? Mult mai mulți decât cei cu mașinile aduse din Germania și înmatriculate la bulgari. Și la asta m-am gândit și eu. Să-mi iau un BMW sau un Audi din Germania, apoi să-l înmatriculez în Ruse. Parcă mai bine dau 200 de euro decât 2000 pe înmatriculare, nu? Dar, asta peste câțiva ani. Deocamdată am Dacia 1310 de care sunt mulțumit. Mai ales că nici n-am carnet, sper ca la sfârșitul lunii mai să-l obțin.

Și vorbind despre electronice, acum 5 ani i-am luat tatălui meu un workstation second hand. Primul lui calculator personal. Și și-a făcut treaba cu el. Îl mai are și acum, însă este depășit moral. Nu mai există drivere pentru Windows XP (nu le mai găsești), iar Windows 7 nu rulează pe acel computer.

Anul trecut i-am luat altul. Mai performant, mult mai rapid, fără probleme, fără lag, rulează aproape orice-i dai. Nu am încercat jocuri pe el, dar nu am dece. Tata nu-l folosește pentru așa ceva, ci pentru office, muzică, filme, chestii uzuale pentru un user.
dell

În decembrie, când a trebuit să-mi iau laptop, inițial tot către Diablos Computer m-am îndreptata, dar, din păcate, modelul dorit de mine nu se mai afla în stoc. Existau altele mai bune, însă dacă mie mi se pusese pata pe modelul acela, mi l-am luat de unde l-am găsit. Abia după aceea am văzut că un laptop de 2 kilograme nu este ceva foarte portabil…
Nu-i nimic, la cât de des îl folosesc, e foarte OK. Și știu că dacă mai vreau ceva RAM în plus, sau o baterie nouă pentru el, de la Diablos Computer le iau, deoarece au prețuri mici și-s de calitate premium.

Da, îmi iau destule second hand. Voi?

Aceasta postare a fost citita de 1339 ori !

Comments

comments

Leave a Reply