Da, clar azi nu e ziua mea…

Vineri a fost Webstock 2014, eveniment despre care voi povesti pe larg într-un alt articol.
Nimic nu mă putea preveni pentru ziua aceea. Începuse ca oricare altă zi de vineri. Culcarea pe la 4.30 (am revăzut Filantropica), trezirea la 7.40. M-am grăbit să ajung la timp, dar degeaba. Am așteptat jumătate de oră mașina 385 la Izvor. Când a venit s-au bulucit cu toții în ea. Am ajuns pe la 9 și 5, însă eventul nu începuse. Am băgat repede 3 energizante, ca să nu adorm, bașca doi croasanți.

Poze, haștaguri, stat pe net, a trecut timpul relativ repede. Trebuia să vorbesc ceva important cu Mădălina, însă am uitat și eu și ea despre discuția cu pricina. La ora 16 a trebuit, din păcate, s-o întind. Pentru 5 lei. Vă spun imediat de ce.
Aveam o restanță de 5 lei de plătit la bancă. Ei bine, dacă întârzii cu o zi plata ratei, luna viitoare îți va veni de plată o taxă de 50% din rată. Adică din 80, vei avea 120 de plată. Că așa vrea banca cu pricina. Știam că există roboțel de plată (deschis non-stop) pe Magheru. Așa că ia 385-ul de la Marriott până la Izvor, apoi metroul. Numai că-n loc să iau metroul o stație, până la Unirii, apoi să schimb, am luat-o în partea cealaltă, ajungând la eroilor.
– Nu-i nimic, cobor, că ăsta e de Preciziei și-l iau pe următorul, de Gara de Nord, că după gară vine Victoriei, unde schimb până la Romană.

Așa c-am coborât, am butonat evident pe telefon și m-am urcat în următorul metou, de ăsta model nou (2000 și ceva). Care m-a dus la Politehnică, fiind și el de Preciziei! M-am enervat și-am așteptat metroul în partea cealaltă, până m-a dus la Unirii, unde am schimbat.
Între timp, bateria de la telefon ajunsese pe la 10%. Că, deși am 3 baterii externe acasă, toate 3 încărcate, am uitat să iau una, oricât de mică! Halal onliner mă, te duci la event unde stai pe net și nu-ți iei o baterie de rezervă/ externă? Abia ieri am aflat că la Webstock, Vodafone a împărțit frumos în pungi boxe și baterii externe. În punga mea n-a fost nimic. Nici măcar tricou! În fine, nu asta voiam să spun.
A dat Domnul și-am ajuns la Universitate. Și-am luat-o în sus, pe drumul către Romană. Să fi fost vreo 16.50. Bine că aveam numărul de telefon de la banca aia, să pot cere direcții. Nu de alta, însă mă rătăcesc prin zone prin care n-am mai fost demult sau niciodată. Și cum pe Magheru nu mai fusesem de vreo 5-6 ani, habar n-aveam care e Hotel Lido sau Hotel Ambasador, de care tot îmi zicea femeia de la bancă, să le am ca puncte de reper.

tired-manCând intru în bancă, femeile tocmai închideau. Bine că i-am zis cucoanei cu care mă convorbisem la telefon că e ultima zi de plată. Nu de alta, însă mi-a zis femeia că, vineri fiind, banii intră abia luni, dacă plata se face la roboțel. Așa că am plătit la casă, după terminarea programului băncii. Am mulțumit frumos și-am plecat. În fața hotelului Lido, am zis să-mi pun șapca cu Spanac în cap. Transpirasem de la alergat și îmi era frig. Pe deasupra abia așteptam să ajung la o toaletă, deoarece mă tăia, mă trecea, mă… drujbea treaba mică!

Și caută șapca băi nene. Caut-o bine. Că nu mai aveam în mână sacoșa roșe de la Webstock! Și m-am gândit și răzgândit de vreo 5 ori, pe unde aș fi putut s-o las? Cu șapcă, o cutie de suc și tableta în ea. În metrou? Nu, că o aveam în mână când am cobort… Atunci unde? A dat Dumnezeu de mi-am amintit că o lăsasem la bancă, pe tejghea. Așa că fugi înapoi, șontâc-șontâc (mă dureau picioarele îngrozitor de la bocatele cu toc) până la bancă. Unde mă aștepta în prag femeia, cu sacoșa în mână!

– Nu e ziua dumneavoastră azi, nu? Îmi zimbi întinzându-mi sacoșica.
– Nu-i… doamnă… nu e… sărut… mâna! silabiseam, fleașcă de transpirație, roșu de nervi și obosit ca un cal de curse.

În metrou, pe drumul către casă, al naibii de-a fost vreun loc liber. Am stat în picioare, rugându-mă să ajung înainte să explodez de la vezică sau să cad din picioare. Așadar, ziua de vineri (mai bine zi, după amiaza de vineri) a fost a naibii de obositoare.

Dacă aș repeta figura? Cu Webstockul DA, cu restul, NU!

Aceasta postare a fost citita de 1710 ori !

Comments

comments

There are 8 comments left Go To Comment

 1. Rudolph Aspirant /

  Astazi e ziua mea, zi frumoasa ca mine,…!

  1. Spanac / Post Author

   Ei asta-i. La mulți ani. Cât faci?

 2. Rudolph Aspirant /

  34. Bine totusi ca nu e inca 44 ! Am refuzat azi sa ma uit in oglinda, drept care am stat probabil toata ziua mai ciufulit decat de obicei ! Si azi a fost si ultima zi de concediu. Maine ma voi duce garbovit si ciufulit la serviciu !

  1. Spanac / Post Author

   Mulți înainte. Deci sunt mai mare decât tine cu 2 luni. Ce mișto de tine că ai avu concediu. Nevastă-mea nu-și poate lua, cu toate că are dreptul la 30 de zile (după 13 ani de muncă). Dar deh, asta e viața. Tu cât ai avut concediu?

 3. Rudolph Aspirant /

  Acum mi-am luat vreo 2 1/2 saptamani. Eu am 6 saptamani concediu pe an, dar numai 5 sunt obligatorii, la 1 saptamana am voie sa renunt. De obicei eu imi iau un alt job cand am concediu ca nu sunt obisnuit cu concedii asa de lungi, insa acum chiar mi-am luat 2 saptamani plini libere ca sa ma duc la plaja si pt ca m-ai descurajat sa ma duc in Albania m-am day s la Marea Mediterana a Nordului, (cum I se zicea in trecut Oceanului Arctic) si a fst la fel cum m-as fi dus in Albania numai fara turci si arabi, dar in rest la fel, asa cu cocalari cu manele disco din boxele de masini otaliene, cu mafioti traficanti numai ca rusi nu albanezi, cu tigani, insa de origine lapona nu din aialaltii, cu suveniruri de calitate proasta la tarabe, plus cu preoti misionari crestini protestanti, doar ca romani nu americani ! Ii ziceam si lui Cronicariu cand m-am intors acasa si am vazut primul turc dupa atata vreme, mai sa-i sar de gat de bucurie ! Arabii insa sunt toti in ori in Suedia ori in Albania, nu am apucat arabi nici acolo la nord de Murmansk nici la
  Copenhaga…zau, de ce nu m-ai lasat sa ma duc in Albania sa am parte si eu de turci si de arabi nu stiu. Am stat asa sa ma chinui intre rusi si tigani nordici si asiatici indepartati uitandu-ma dupa cocalarii italieni cu boxe la Lamborghini de parca eram un orfan din Bucuresti in anii de dupa
  Revolutie….pe cand to n Albania mai gaseam eu un turc sau un arab sa ma faca sa ma simt si eu asa mai din nomenclatura. Ma rog, am vazut totusi o mica Aurora Boreala, si in general m-am simtit bine, a fost soare, am gasit pizza, aveau si bere de mai multe feluri, si banane, si salamior de ren, adica desi populatia era mai saraca si regimul local mai corupt, totusi piata neagra era destul de
  infloritoare, ba chiar si magazinele mai bine aprovizionate decat in orasele din sud cu
  firme corporatiste mai mari unde nu gasesti decat 1 fel de iaurt si ala apos, am gasit chiar si mai multe feluri de unt adevarat, nu margarina !

  1. Spanac / Post Author

   Salam de ren? Băi, m-ai făcut curios. Ce gust are? Vreau și eu!
   Pe de-o parte deci, ți-am făcut un bine că te-ai dus acolo, ai găsit produse de calitate (zic de iaurt bun). Dar soare a fost la plajă? A fost vreme de plajă/ bronzat/ bălăceală?

 4. Rudolph Aspirant /

  Cred ca mi-a intrat comentariul la Spam ca am scris numai prostii in el ! Multumesc pt urare !

  1. Spanac / Post Author

   Iar mă? tu faci ceva prostii de intră la spam. Ia să-l caut…

Leave a Reply