Dă-ți copilul la sport, cu școala ne-am lămurit cum e!

În ritmul în care mergem, vom ajunge în 10-20 de ani să fim o țară de fotbaliști. Care se tot chinuie să apuce și ei ciolanul, dacă-i lăsat nea Piți la conducere.
Școala vedem și noi cum e. Că de 14 ani încoace s-a cam dus dracului învățământul. Perle de la Bac. Exista asemenea rubrică în mass-media înainte de 2000? Mă îndoiesc. Așa că, părinți, puneți mâna și dați copiii la sport.

Atletism? Nu, se câștigă puțin și nu aveți șanse în fața negrișorilor de prin Kenia la rezistență, Jamaica și America la viteză.
Înot? Nu avem bazine olimpice, s-au dărâmat în 95 ca să se vândă terenul lui Mustafa Alibaba, magnat turc, în țara lui muritor de foame, aici cu 100 de dolari și-a făcut imperiu.

Ce-a mai rămas? Forbalul băi. Ăla e baza. Și la fete gimnastica. Orice fetiță se visează Nadia Comăneci. Asta până ajunge la liceu și își deplânge soarta că și-a ratat cariera de gimnastă, printre sticlele de vodcă și liniuțele de praf stelar.

Fotbalul rămâne baza. Asta pentru că mulți băieței vor să ajungă pe urmele lui Hagi. Sau Mutu, mai nou. Sunt prea mici, n-au auzit ei de Balaci, de Dobrin… Sunt destule cluburi de fotbal, școli de fotbal, terenuri și miniterenuri. De exemplu, miniterenurile de fotbal au început să aibă mare succes acum. Foarte bine, să facă mișcare, dacă tot nu le e gândul la carte. Măcar să alerge după mingea aia, să lase șaorma și chipsurile.

fotbal

Însă să nu vă plângeți când odrasla dvs. va da chix și la sport. În primul rând îi trebuie talent. De exemplu, eu n-am talent la fotbal. Dă-mi mie o minge să driblez, să dau gol… Mă împiedic în ea și cel mult o șutez prin plopi.
Așa și cu copiii. După talent îi mai trebuiesc și bani. să se ducă la antrenamente, la pădure, în nuș ce oraș. Bani pe care tot părinții trebuie să-i dea. La 12 ani n-ai banii tăi decât dacă furi. Și ăla e un sport, trebuie să fii iute de picior când fugi cu vreo poșetă în brațe!

Aceasta postare a fost citita de 1811 ori !

Comments

comments

There are 6 comments left Go To Comment

 1. Spunsieu /

  Cred ca fotbalulu este un fel de refugiu pentru copiii de conditie modesta carora nu le place neam cartea. dar parintii ii indeamna sa ajunga plini de bani, asa ca e si asta o metoda. La mine in familie nu le avem cu fotbalul, eu il urasc feroce, iar sexul opus nu e pasionat deloc.

 2. Spanac / Post Author

  Da, ultima metoda de imbogatire rapida, fotbalul. Nu conteaza ca nu ai talent nici cat pisica lui Dobrin, important e sa joci…

  1. Aidan Ovidiu /

   Sunteti siguri ca ati inteles exact rolul sportului in societate?

   1. Spanac / Post Author

    Eu îl știu (sau îmi place să cred că-l știu), dar din păcate rolul lui s-a cam dus naibii. Când acum faci sport numai pentru un câștig material.
    Mai era aia cu “pentru țră și popor”.

    Sportul îl faci pentru tine, pentru “o dezvoltare armonioasă pentru trup și suflet”.

 3. VASI le R /

  Se câştigă bine din fotbal. Şi nici nu trebuie să fii fotbalist până la 65 de ani. Articolele ca cel de mai sus ne dau speranţe că va avea şi România o naţională de fotbal. 🙂

  1. Spanac / Post Author

   Vom avea. avem si acum chiar. Însă una e s-o ai, alta e să faci ceva cu ea. Și după cum, momentan, nu facem nimic cu ea, fotbalul este o tâmpenie. A, echipa de-o aveam altădată? Aia da, era o cinste să fii fotbalist, sau să apari pe lângă vreunul. Acum, pentru mine, e zero.
   Și când îmi amintesc cu, pe vremuri, în anii 50-60, bunică-meu mergea cu galeria Universității Craiava, în aproape toate deplasările ei… Era prieten cu fotbaliștii, îl știau ăia de “nebun”…

Leave a Reply