Dacă nu știi să mergi, nu te apuca de schi!

Văd că de la o vreme încoace, toți neaveniții se apucă să se dea cu schiurile. Hai să mă fac înțeles. N-am nimic împotriva sportului, sau că te duci tu la munte și schiezi, o dată, de după ori pe an.
Însă să nu te miri când îți lași vreun ochi în vreo cracă sau că o să-ți trebuiască scaun cu rotile. Doamne ferește, pentru unii garsonieră-n pământ.

Am avut una bucată Șerban Huidu de-a luat un pom în brațe. De s-a rugat toată țara pentru el, că vai ce hazliu era. Nu, nu era. Însă trecem peste asta. E un om care a avut un accident. În Austria. A scăpat.

Acu vreo 9 zile, Michael Schumacher s-a bușit. Dar nu cu mașina de Formula 1, ci tot la schi. Acu șade-n comă indusă. Stare stabilă dar tot gravă. Dumnezeu cu mila dacă scapă sau nu. Eu sper să scape, era pilotul meu preferat (după Nigel Mansell).

Apoi văd că și madam Merkel a suferit un accident. Culmea culmilor, fraților, TOT LA SCHI.

Mă, eu nu-i înțeleg p-ăștia. Abia de ții pe picioare și tu te duci la schi nene.
– Unde te clatini?
– În munți, la schi.

ski-fail

Nu ți-e mai ușor să stai acasă în fotoliu, cu pizza și suc, să te uiți la Private Spice, Tom și Jerry sau CSI New York?
Uite eu așa fac și n-am suferit niciun accident la schi. Și nici nu cred că voi pune schiuri în picioare vreodată. Mă, nu mă pricep, e periculos în sensul că pot muri, nu mă bag. Ca și la chestiile electrice. S-a ars becul?
– Nevastă, schimbă becul!

Așa și cu ăștia trei de vă spusei.

Pe Huidu l-a văzut vreodată careva mergând? A stat ori pe scaun, la emisiunea aia cretină, ori în mașină. În Mercedesul ăla cu care a omorât niște oameni.
Michael Schumacher la fel. Ăla numa-n mașină a stat. Era obișnuit cu viteza, lasă că mă duc la schi, să vezi ce viteză prind. A prins vreo 200 la oră… cu elicopterul, în drum către spital!

Și băbătia de Merkel. Aia e mare cancelar, mare sculă de basculă. Merge numai cu mașina. O ia de la scară, o lasă la scară. Se plimbă cu ce vrea ea, mașină, avion, elicopter.
Pac, a căzut baba de pe șenile și și-a rupt șoldul. Păi, de la o vârstă, mai orice bătrân cade cu fundul de gheață, rămâne în scaunul cu rotile. Deoarece dacă-și rupe vreun os, foarte greu se mai sudează la fel. Pentru că e os bătrân! Nu orice președinte e Putin. Care se plimbă cu submarinul, sare din pomi, împușcă de la 2 metri rinoceri furioși și omoară cu mâinile goale ursul polar. În apă!

downhill-ski-racing-crash-o1321468673_aerial_skiing_accident

Ești bătrân? Stai acasă, joacă canasta, tabinet, țintar, ce naiba mai joacă prietenii de vârsta ta… Mai ales când vezi că ăla de-i mare campion cu 7 titluri, om în toată puterea cuvântului, de aceeași naționalitate cu tine, zace între viață și moarte în spital.

There are 14 comments left Go To Comment

 1. crap /

  Pai nu stiu in cazul celorlalti doi, dar referitor la Michael, antrenamentele presupun o condifie fizica demna de invidiat, serios. Iar referitor la recomandari recreative, chiar as trahe un tintar cu Merkel. Pare ca are potential maxim 🙂

  1. Spanac / Post Author

   Păi tocmai, condiție fizică bună și uite ce-a făcut. Dar s-au mai văzut cazuri. Știu de un înotător de performață, de era cât pe ce să se înece într-o apă nu foarte adâncă..
   Cât despre Merkel. ce-ai să faci țintar cu aia? Te bate nebuna. Mai bine un Scrabble în limba română 🙂

 2. Anamaria /

  Nebunule! Doamne, ce m-ai facut sa rad. Nu esti zdravan. Mi-o si imaginam pe madam Merkel cazand.

  1. Spanac / Post Author

   Știrea zice că și-a fracturat bazinul la schi. Că i-o fi căzut în cap un telescaun, nu prea cred că-i probabil. Deci, a alunecat prea nașpa și-a dat cu fundul ei de demnitar de munte. Și muntele n-a stat să se uite bine că-i măreața Merkel. A văzut baba că alunecă și-a stat mândru, demn și nemișcat.

   1. Anamaria /

    Cred ca nici nu s-a vaitat la cat ce teapana e in general. Daca o speria Berlusconi cum a speriat-o acum doi ani, mai ziceam.

 3. anca /

  acum doi ani am avut un min- accident cu sania…m-am speriat desul de rau,…de schiat nici nu reau a aud desi mi-ar placea foarte mult! o sa raman la stadiul de privitor:))!

  1. Spanac / Post Author

   Una e săniuța aia din copilărie cu care adoram să mă dau din vârful dealului, alta e sania asta semiprofesionistă de se închiriază la munte… Țin minte că prin clasa a șasea, câțiva colegi plecaseră într-un weekend la munte. Și erau să se întoarcă vreo 3 cu picioarele înainte. S-au dat cu sania și erau să cadă în prăpastie. S-au aruncat în zăpadă, unul și-a fracturat mâna, altul și-a spart arcada, iar sania n-au mai găsit-o decât la primăvară… Pentru că noi nu avem garduri de siguranță cum vedem pe la emisiunile sportive când intră de-a berbeleacul vreun schior în ele. E munte înzăpezit? Închiriem săniuțe!

 4. Servicii Funerare /

  Din pacate acest sport s-a transformat usor usor, usor intr-un sport extrem, eu nu-l vad asa insa intamplarile nefericite spun altceva. Nu sunt de acord cu parintii care isi duc de bunavoie copii la schi gandindu-se ca e bun pentru sanatate, etc. Hai la patinaj 🙂

  1. Spanac / Post Author

   Mă, eu sunt pentru sport. Orice fel de sport, de la table la formula 1. Însă când n-ai nici în clin, nici în mânecă cu un sport anume, cine naiba te pune să te apuci? E ca și cum m-aș apuca eu, polisportiv de performanță de haltere. Și-aș începe cu 200 de kile la smuls. Păi să stai 3 zile după mine, că nu clintesc aia de jos.
   Așa și cu ăștia. Naiba te pune să te duci la 80 de ani să faci schi? Când tu ai ieșit în parc la o mică alergare în timpul primului război mondial?

 5. Pingback: Înfiinţez o rubrică duminicală permanentă, "Recomandările săptămânii”. /

 6. gheorgica /

  Poi ai uitat de Madona si alte panarame de renume. Asa este multi cred ca poti sa schiezi fara sa inveti. Se duc cu telefonul bengos la schi si vor sa copieze. Nu tzine frate! Nu este ca la shcoala. La schi prostia doare. Ai vazut, cei care respecta proverbul,,daca esti prost stai acasa,, nu au patzit nika. Huidu este un ex de criminal insistent. Daca nu a reusit sa se omoare pe el la schi a zis sa incerce cu altul si a reusit

  1. Spanac / Post Author

   Băbătia de Madona ce-a mai făcut? În afară de faptul că a fost huiduită la noi? 🙂

   1. gheorgica /

    Poi credeam ca stii! A cazut in tartitza in Elvetia acum 2-3 zile,tot la schi

    1. Spanac / Post Author

     Și s-a ridicat? Mare păcat…

Leave a Reply