De ce Giculeeeee, de ce?!?!

Primesc zilele trecute un telefon. Număr ascuns. Răspund și mare surpriză. Văru-meu Gicu, mă sună că e tocmai în… San Diego.
– Ce faci Gicule acolo?
– Am plecat, m-am mutat aici, vreau să plec și de aici însă.
– Unde să te duci?
– Mai departe, unde voiai și tu să ajungi!

Mi s-a pus nodul în gât.
– În Hawaii?
– Da vere!
– De ce Giculeeeee, de ce? De ce fără mine mă nemernicule?
– Păi cu munca mă frate. Stai să-ți spui.

Cred că am vorbit cu Gicu vreo 3 ore. La un moment dat l-am rugat să stea câteva secunde, să pun telefonul la încărcat. Nu conta, avea minute nelimitate internaționale. Și nu cu 60 de euro ca la noi, ci 12 dolari pe lună.
Nu mai vorbisem cu el de câțiva ani buni. Știam că se însurase c-o gălățeancă și apoi plecase prin Italia, după cum îl trimisese firma. cică era anhajat la firma cu pricina de circa 15 ani. De la șofer venise la primire comenzi, apoi asistent manager, ca în final să devină manager la filiala din Galați.

Îi mersese bine plugul. Ca acum să-mi spună că el e-n San Diego, plecat pe salariu de 5 ori mai mare ca-n România, și se va muta în Hawaii. Cică deschid acolo filială, că vrea lumea să cumpere mobilă stil în prostie. Și uite și poze de mi-a trimis imediat după ce-am vorbit cu el…

hawaii-1 hawaii-3

hawaii-4

hawaii-5

hawaii-6

hawaii-7

hawaii-8

hawaii-9

hawaii-10

hawaii-11

hawaii-12

hawaii-13

hawaii-14

hawaii-15

hawaii-16

hawaii-17

hawaii-18

hawaii-2

– Păi bine mă Gicule, și cu casa din oltenia ce-ai făcut?
– I-am vândut-o lu’ Stănică.
– Și ce-ai făcut?
– Am luat banii, am dat de băut, și-am plecat muci la gagică. Cu un sfert de bani am tras o nuntă ca-n povești. Vezi că tu n-ai venit porcule!
– Da mă, știi că eram cu…
– Da mă, stai calm. Să-ți spui! După nuntă, am plecat întyr-o croazieră d-asta de 2 luni pe vapor. Și-am ajuns bă vere în Hawaii. Și ce mișto e acolo bă băiatule…
– Nu mă înnebuni!


Eram cât pe ce să-i închid telefonul de ciudă. Uite mă bulengiul pleacă definitiv în Hawaii și io mă chinui aici că n-am bani de lapte și grisine…

– Da bă. E, m-am întors și i-am zis patronului că și-n America vor ăștia mobilă. S-a interesat ăla și-n 2 ani a făcut filială în San Diego, aici unde-s acum. Și peste câteva luni plec la Hawaii. am asigurat acolo casă d-aia în oraș, ba chiar și-o cabană la munte. Numa că aia e pe altă insulă. Și e cam nașpa de ajuns.

– Și aici în țară cum ai lăsat treburile?
– Am vândut și aici tot mă. Am găsit niște Anunturi foarte mișto. Am dat anunț la anunturi gratuie că vând una și alta și-am scăpat de toate alea. Am luat cu mine numa niște haine, vreo 3 geamantane, câteva cărți, laptopul, telefonul și nevasta. Și când am ajuns aici am primit coletele cu ce mai aveam. Știi prin filme cum îi vezi p-ăia când se mută cu zeci de cutii? Exact așa eram și eu, încât uite am făcut poză.
moving
– Bravo mă Gicule, ce pot să-ți zic, mă bucur pentru tine. Să-mi zici când vii p-aici prin țară.
– Băi, asta nu știu încă, dar fi atent, lasă-mă anul ăsta că-s cu mutări și draci de-amiaz, dar la anul de ziua ta te chem încoace. Cu tot cu nevastă.
– Bă ești nebun!
– Nu bă, sunt sănătos. Vezi cum faci să scapi de frica de avion. Biletele ți le trimit eu!
– Ce să zic bă nene, Sărut mâna!
– Bă, dar o rugăminte am la tine! E, o să-ți aduc eu aminte atunci.
– Zi bă, ce?
– Ia bă vere d-acolo din țară un PET de bere la 3 kile, că la ăștia sticla de jumate e maximul. S-au uitat cu ochii cât cepele la sticla de un litru de Noroc de-o adusesem…

There are 14 comments left Go To Comment

 1. Teglas Adrian /

  Mare noroc a dat peste Gicu de-i merge asa bine :))

  1. Spanac / Post Author

   Trebuie să știi să te descurci. El cât a fost șofer n-a stat. A pus mâna de-a văzut cum de face mobila aia, cum se încleiază… Și așa a ajuns la birouri… Din păcate nu mulți fac așa. Majoritatea își fac treaba lor și gata. Nu încearcă să mai facă nimic pe lângă.

 2. Adrian Manea /

  Tata e oltean din Vâlcea. O fi cumva rudă cu Gicu al tău?

  1. Spanac / Post Author

   Gicu e din Strehaia. Numa el știe cum a rezistat atâta printre țigani…

 3. Sorin /

  Bravo si felicitari lu’ Gicu. Baiatu asta chiar exista, sau ai bagat din imaginatia ta foarte bogata!? 🙂 😀
  Oricum ar fi, felicitari !

  1. Spanac / Post Author

   E inspirațiune. Din faptele vitejești ale mai multor veri de-au reușit peste hotare. În Hawaii însă sper să ajung eu…

 4. Rudolph Aspirant /

  Wow ! Ii urez din toata inima mult succes si sanatate in continuare. Hawaii este un loc minunat. Majoritatea continentalilor zic ca se simt cumva stressati si izolati asa pe insula dupa o anumita vreme, au asa numite simptome de “febra insulara” (island fever), daca nu sunt de-ai locului, si le vine sa cam evadeze de acolo, unii isi trimit copii sa studieze pe continent, etc, insa eu personal sunt sigur ca Gicu e un om deosebit de adaptabil, si se va descurca ff bine in Hawaii. Intr-adevar, costul vietii e ceva mai ridicat decat pe continent, insa cultura este minunata. Sunt totodata sigur ca nu se va izola asa printre “haole” (asa cum le zic hawaii-enii albilor care vin asa ca turisti sau locuitori temporari mai noi, mai recenti si nu sunt de acolo), ci el se va imprieteni si-si va forma legaturi atat cu hawaii-enii cat si cu japonezii aparuti si ei pe acolo la un moment dat, cat si cu haole locali. Adica, zau, sincer cred (desi stiu ca nu e frumos sa fac asemenea generalizari cam nejustificate) ca un oltean se va descurca de minune in Hawaii, mult mai bine decat, de ex, un moldovean, sau chiar un ardelean, sau precis mai bine decat cineva ca mine din sectorul 2 Bucuresti ! Este totodata posibil ca in Honolulu sa se intalneasca intr-o buna zi cu cineva care stie cine e poetul Marin Sorescu, pt ca eu, mai de mult, am donat o carte de poezii in lb romana si engleza scrise de Marin Sorescu unui liceu local. Nu stiu ce au facut cu acea carte, de ex nu stiu daca au pus-o in biblioteca scolii, sau o fi ajuns prin vreo cancelarie si o fi luat-o vreun profesor asa acasa la el, dar in sinea mea eu mereu am sperat ca macar o persoana din Hawaii, daca nu mai multe, sa fi pus o data mana pe acea carte, asa chiar si din curiozitate, si sa fi citit asa cateva poezii din ea, si sa-l fi intrigat la un anumit nivel astfel incat sa retina numele lui Marin Sorescu, acel oltean cu un spirit cu adevarat universal.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Haole

  1. Spanac / Post Author

   Mișto comentariu Rudolf. Nu știu ce va face Gicu, sper că bine. Faza e că mulți străini știu de scriitorii noștri. Uite, de exemplu, un părinte și-a botezat fata cu numele de… Mircea!
   Tipa e actriță, parcă Mircea Monroe o cheamă.

   Her name “Mircea”, a male first name in Romanian, was chosen by her father as an homage to his favorite professor, Mircea Eliade, at the University of Chicago, where he studied History of the Religions under him.

   Deci uite că se poate și la case mai mari…

 5. Sorin /

  Mult noroc si doamne ajuta, sa ajungi in Hawaii si eu visez si sper sa ajung in Cuba sau alta insula din Caraibe.

  1. Spanac / Post Author

   Merci, să fie. Ce să faci în Cuba nene? Hai, Caraibe mai zic, ești mai aproape de con tinent… Dar Cuba? E sărăcie acolo. Și tu ești capitalist, nu comunist.

 6. Eddie /

  Mno, ce pot să zic decât că lui Gicu îi merge bine banca… Nu criză, nu nimic. Mai are să ajungă în Caraibe să le vândă mobilă pentru noul Pirații din Caraibe. :)) Faza cu sticla de Noroc e super tare! :)) E ca în Las Fierbinți: Bă ești prost? Bă ești nebun? :))

  Lasă Spanac că vine și ziua ta! Muhahaha! :))

  1. Spanac / Post Author

   Ăia prin străinătate dacă văd berea la 0.66, cumpără vreo 10, nu cumva să piardă ceva…

 7. Mihaela /

  Norocosule, te-ai scos de o excursie gratuita si nu oriunde..in Hawaii.

  1. Spanac / Post Author

   Să vedem. Până atunci mai e… Cine știe unde mai pleacă nebunul?

Leave a Reply